zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Streamen van films en tv-programma’s verslaat downloaden

6 juli 2015 - Voor het eerst is het aantal Nederlanders dat films en tv-programma's streamt, groter dan het aantal dat downloadt, blijkt uit de tweede editie van de Samsung technologiebarometer.

Op dit moment streamt 56 procent van de Nederlanders tv- en filmcontent, een stijging van twaalf procent ten opzichte van 2014. Het aantal Nederlanders dat film- en tv-content downloadt, daalde het afgelopen jaar naar 44 procent. Ruim vier op de tien Nederlanders streamen nu minstens eens per week. Een vijfde doet dat zelfs dagelijks.


 
Omslag in gedrag
Uit het Samsung onderzoek blijkt daarnaast dat het afgelopen jaar een omslag heeft plaatsgevonden in het gedrag van de Nederlander om voor streaming-diensten te betalen. Waar in 2014 twee procent van de Nederlanders geld uitgaf aan het streamen van films en tv-programma's, doet op dit moment bijna zeventien procent van de Nederlanders dat.
 
TV blijft favoriet
Ondanks de grote opmars van smartphones, tablets en andere entertainmentapparatuur, blijft de televisie het toestel waarop Nederlanders het liefste films en tv-programma's bekijken. Bijna negen op de tien (87 procent) kijkt dagelijks naar de tv, al dan niet On Demand. Gemiddeld doen we dit ruim drie uur.
 
Slimmer thuis
De jaarlijkse Samsung technologiebarometer toont aan dat technologie in ons huishouden een steeds prominentere plek inneemt. Onze privéomgeving telt elk jaar meer apparaten waarmee we meer tijd doorbrengen. "Anno 2015 is ons thuis veel meer dan een plek om te eten, ontspannen en slapen. Nieuwe toepassingen, al dan niet verbonden via internet, maken van ons huis een slimmer thuis," aldus Raymond Mesterom, marketingdirecteur van Samsung. Ons huis telt gemiddeld achttien elektronische apparaten, een toename van 3,6 procent. Bij elkaar gebruikt elk huishouden de apparaten dagelijks bijna vijftien uur. Dat is ruim drie uur langer (26,1 procent) dan een jaar geleden. Gartner verwacht dat in 2020 het gros van de apparaten in huis met het internet verbonden is. Wereldwijd bezit iedereen dan minstens drie verbonden apparaten - smartphones, tablets en laptops buiten beschouwing gelaten.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Een derde van de streaming muziek gebruikers betaalt
 ‘Zware netwerkbelasting in 2012’
 Hoe kleiner het bestand, des te beter het resultaat van de e-mailcampagne
 ICT-managers weten niets van illegale downloads
 
 
reacties
 
Alles in 1  |   | 
10-11-2015
 | 
15:27 uur
Interessant te lezen dat streamen het downloaden verslaat. Ben benieuwd of daar ook streamen via programma's als Popcorn Time bij zit. Dan krijg je helemaal een nieuw beeld. Alhoewel er net een tik is uitgedeeld door de grootste aanbieders ervan offline te halen. Ook willen ze dat de alles in 1 providers de gegevens van gebruikers doorspelen. Zo'n vaart lijkt het gelukkig nog niet te lopen: de Nederlandse internet en tv providers hebben aangegeven zonder rechtelijke dwang geen ip-adressen van klanten te zullen geven.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10