zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlanders hechten waarde aan uitgebreid tafelen

12 juni 2015 - Tijd maken voor het avondeten en uitgebreid tafelen met het gezin is nog steeds belangrijk voor de meeste Nederlanders. 45 procent van de Nederlanders neemt iedere avond ruim de tijd om te eten. Een kwart doet dit vooral in het weekend.

Dit blijkt uit onderzoek van Franke Kitchen Systems naar de Nederlandse eet- en kookgewoontes.



Weekend
Nederlanders tot 35 jaar nemen vooral in het weekend de tijd om uitgebreid te eten (37 procent). Een derde van deze groep neemt het liefst iedere dag de tijd om lekker lang aan tafel te zitten. Een ruime meerderheid van de 50-plussers neemt dagelijks de tijd voor de avondmaaltijd.

Vrouwen
De kinderen in huis hebben geluk en kunnen aanschuiven zodra ze thuis komen. Slechts 0,3 procent van de respondenten heeft aangegeven dat de kinderen koken. Traditioneel zijn het overigens nog steeds de vrouwen die het meeste koken, 64 procent van de vrouwelijke respondenten geeft aan het vaakst te koken, tegenover 39 procent van de mannen. Bij ruim een tiende van de Nederlanders kookt degene die het eerste thuis komt, ongeacht of dit de man of vrouw is.

Vrienden
Als het aankomt op etentjes met vrienden geeft 42 procent van de mannen aan zelf in de keuken te staan. Toch geeft een vijfde van de mannelijke respondenten aan het over te laten aan hun partner. Vooral onder jongeren is het populair om gezamenlijk met vrienden in de keuken te gaan staan wanneer er een etentje moet worden voorbereid, een derde van de respondenten tot 35 jaar geeft hier de voorkeur aan.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zorgt u goed voor uw lichaam als u stress hebt?
 Gezonde voeding en bedrijfssport belangrijk voor fitte medewerkers
 Wie is die man die op zondag het vlees snijdt?
 Carrièremaker leeft riskant ongezond
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10