zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

HR-manager: 'Wij blijven uitzendkrachten aanstellen'

3 juni 2015 - Vanaf 1 juli treden een aantal belangrijke wijzigingen van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid in werking. Naast aanpassingen in het ontslagrecht en de WW, hebben deze wijzigingen ook gevolgen voor de positie van tijdelijke medewerkers.

Zo krijgen zij door de wijzigingen in de wet meer zekerheid en kunnen zij sneller doorstromen naar een vaste baan. Dit betekent dat werkgevers bij het aanstellen van tijdelijke krachten hen eerder dan voorheen in vaste dienst moeten nemen. Robert Half vroeg aan 200 HR-managers of en waarvoor zij ná de inwerkingtreding van Wet Werk en Zekerheid uitzendkrachten zullen aanstellen. 



Diverse doeleinden
Uit het onderzoek blijkt dat uitzendwerknemers voor verschillende doeleinden zullen worden blijven ingezet. Van de 200 ondervraagde HR-managers geeft 51 procent aan uitzendkrachten te blijven aanstellen voor tijdelijke vervanging van vaste medewerkers. Andere situaties zijn prouct management (24 procent), operationele ondersteuning (21 procent), bij wijze van proefperiode (negentien procent) en change management (zestien procent). Slechts zeven procent geeft aan niet met uitzendkrachten te werken en nog eens zeven procent geeft aan nog geen idee te hebben of zij uitzendkrachten inzetten na de inwerkingtreding van de nieuwe wet.

Geen afname
Stephan Renken, Directeur Robert Half Nederland vult aan: "Wij verwachten niet dat de vraag naar uitzendkrachten als gevolg van de nieuwe wetgeving zal afnemen en deze cijfers lijken dit ook te bevestigen. Tijdelijke werknemers zijn voor veel organisaties gewoon onmisbaar. Ze worden aangetrokken om de continuïteit van de bedrijfsproductiviteit te garanderen, zoals bij de afwezigheid van vaste werknemers, maar ook om een specifieke expertise binnen het bedrijf te halen en om bepaalde proucten in te vullen. Dergelijke kostefficiënte flexibiliteit zal bedrijven ertoe blijven brengen een beroep te doen op tijdelijke werknemers."
 
Gemiddelde werktijd
In 2014 heeft Robert Half onderzocht hoe lang administratieve uitzendkrachten gemiddeld werkzaam zijn bij een organisatie. Hieruit bleek dat gemiddeld twaalf procent van de uitzendkrachten langer dan twee jaar voor dezelfde organisatie werkt. De meerderheid (34 procent) van de administratieve uitzendkrachten werkt gemiddeld tussen de zes maanden en één jaar bij eenzelfde bedrijf.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Veel managers onwetend over nieuwe Wet Werk en Zekerheid
 Wijzigingen in het arbeidsrecht door nieuwe Wet Werk en Zekerheid
 Transitievergoeding: vooruitgang of achteruitgang van het ontslagrecht?
 Wijzigingen Wet Werk en Zekerheid leiden tot meer personeelsverloop in flexibele schil
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10