zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Medewerkers vinden eigen ontwikkeling steeds belangrijker

13 mei 2015 - Meer en meer mensen volgen werkgerelateerde online trainingen óf zijn van plan op korte termijn ermee te beginnen. Dat blijkt uit een onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders.

87 procent vindt leren in het algemeen (zeer) belangrijk. Van alle respondenten die het afgelopen jaar een werkgerelateerde training volgden, deed de helft dat online.


 
Leergedrag en leerbehoeftes
In opdracht van GoodHabitz onderzoekt Markteffect jaarlijks het leergedrag en de leerbehoeftes van Nederlanders. Bij een groeiend aantal Nederlanders staat persoonlijke ontwikkeling hoog op de agenda: in 2014 vond 80 procent leren in het algemeen (zeer) belangrijk, dit jaar is dat 87 procent. Respondenten werd eveneens gevraagd waarom ze willen leren. De motivatie is opmerkelijk: kennis opdoen (75 procent) en het ontwikkelen van vaardigheden (71 procent) worden belangrijker gevonden dan carrière maken (zeventienprocent).
 
Wet werk en zekerheid

Op 1 juli 2015 treedt de tweede fase van de 'Wet werk en zekerheid' in werking - een wet die werkgevers verplicht om hun werknemers te scholen. "Een goede werkgever schoolt niet alleen puur vaktechnisch", vindt Maarten Franken, directeur van GoodHabitz. "Door algemene persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, bied je medewerkers leermogelijkheden waar ze de rest van hun totale carrière van profiteren." Opvallend is dat slechts 27 procent van de respondenten het afgelopen jaar daadwerkelijk een werkgerelateerde training gevolgd heeft. "Een belangrijke rol is hierin weggelegd voor leidinggevenden," stelt Franken. "Het onderzoek wijst namelijk eveneens uit dat 84 procent van de respondenten een training (zeer) waarschijnlijk volgt wanneer die door de leidinggevende wordt aanbevolen."
 
Online leren in de lift
Ook werd onderzocht op welke manier Nederlandse werknemers het liefst geschoold worden. Klassikaal leren is steeds minder in trek, terwijl online leren wint aan populariteit. Van alle respondenten die het afgelopen jaar een werkgerelateerde training volgden, deed exact 50 procent dat al online. Maarten Franken, directeur van GoodHabitz: "Online leren is bezig aan een indrukwekkende opmars en krijgt een steeds dominantere positie in het totale opleidingsaanbod. Uit de resultaten blijkt dat Nederlanders in de toekomst vooral gecombineerd willen leren: in de praktijk, via blended learning en online."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Slijp medewerkers tot onvervalste juwelen
 Nederland net buiten top tien in jaarlijkse Global Talent Competitivenes
 De beste bedrijven kweken hun eigen talent
 Actieve uitzendkracht pakt eerder scholingskansen
 
 
reacties
 
Joke van Cappelle  |   | 
16-05-2015
 | 
20:26 uur
Het gecombineerd willen leren, blended learning, staat nu al volop in de belangstelling! Mensen willen online leren, tijd- en plaats onafhankelijk, maar ook communiceren met andere collega's en hun trainer. Dit kan ook digitaal in de vorm van Chat, Mail, Fora enz. Daarbij is het natuurlijk belangrijk dat de vaardigheden in de praktijk getraind worden. Al deze manieren van leren zijn goed te beheren met een Leer Management Systeem.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10