zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland telt veertien procent meer miljoenenwoningen

23 maart 2015 -  Nederland telt in 2014 32.000 woningen van een miljoen of meer. Dit zijn er 14,1 procent meer dan in 2013. Met een waardestijging van 4,6 procent zijn de miljoenenwoningen in Nederland voor het eerst sinds de crisis meer in waarde gestegen dan een gemiddelde koopwoning.

Een miljoenenwoning is nu gemiddeld 1,3 miljoen euro waard. In de regio Groot-Amsterdam is de gemiddelde waarde van de miljoenenwoningen met 8,6 procent het meest in waarde gestegen. De Konijnenlaan in Wassenaar is de duurste straat van Nederland met een gemiddelde woningwaarde van 2,275 miljoen euro en een vierkante meter prijs van 5.500 euro. Met een gemiddelde woningwaarde van 1,975 miljoen euro en een vierkante meter prijs van 5.200 euro is Aerdenhout-Zuid in Bloemendaal de duurste buurt van Nederland. Dit blijkt uit een rapport van Calcasa.



Grootste waardestijging van 8,6 procent in de regio Groot-Amsterdam
Calcasa onderzocht de markt voor miljoenenwoningen. In de presentatie van de uitkomsten zijn alleen regio's meegenomen met meer dan 500 miljoenenwoningen. Een gemiddelde miljoenenwoning kost 1,3 miljoen euro en heeft een vierkante meter prijs van 4.025 euro. Onderling zijn er grote verschillen in de prijsontwikkeling te zien. De grootste stijging van de gemiddelde waarde van miljoenenwoningen werd gemeten in de regio Groot-Amsterdam: + 8.6 procent. In vier van de tien regio's steeg de waarde van een miljoenenwoning het afgelopen jaar harder dan die van een gemiddelde koopwoning.

Duurste miljoenenwoningenregio is de Agglomeratie 's-Gravenhage
De duurste Corop-regio van Nederland bevindt zich rondom 's-Gravenhage. In de gemeenten Den Haag en Wassenaar staan gemiddeld de duurste huizen van Nederland. Het aantal woningen van een miljoen of meer in deze regio bedraagt zo'n 3.700. Dit is een toename van 9,2 procent ten opzichte van 2013. De gemiddelde waarde van de miljoenenwoningen bedraagt 1.425 miljoen euro. Daarmee is de waarde van miljoenenwoningen in deze regio met 1,8 procent gestegen.

De duurste buurt van Nederland is Aerdenhout-Zuid
De buurten met de meeste miljoenenwoningen in Nederland bevinden zich in Amsterdam, De Bilt en Blaricum. In het Museumkwartier in Amsterdam staan meer dan 900 woningen met een waarde van een miljoen euro of meer. De buurt met het hoogste percentage miljoenenwoningen is Aerdenhout-Zuid in de gemeente Bloemendaal. In die buurt is 98 procent van de woningen een miljoenenwoning en betreft de gemiddelde woningwaarde maar liefst 1,975 miljoen euro. De gemiddelde vierkante meter prijs is 5.200 euro.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Miljoenenwoningen vaak ver onder de vraagprijs verkocht
 V&D-eigenaar koopt gigantisch huis
 Dure woningen stijgen harder in waarde
 Minder dure woningen verkocht
 
 
reacties
 
Kenneth van Rooijen  |   | 
23-03-2015
 | 
16:23 uur
Met cijfers onderbouwen kan ik het niet maar mijn ondervinding is dat de afgelopen tientallen jaren luxere en duurdere huizen gebouwd zijn, tot mijn verbazing met relatief veel isolatieproblemen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10