zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Genomineerden Etnische Vrouwelijke Manager & etnische onderneemster 2014 bekend

7 oktober 2014 - De businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) reikt op 11 oktober 2014 tijdens het Awards Gala in het WTC in Rotterdam voor de tiende keer de Awards voor de Etnische Zakenvrouw Nederland uit.

Er worden drie Awards uitgereikt; de managersprijs Etnische Vrouwelijke Manager 2014, de ondernemersprijs Etnische Zakenvrouw Nederland 2014 en de aanmoedigingsprijs voor talentvolle jonge etnische onderneemsters. Tijdens de jurybijeenkomst op 29 september jongstleden onder leiding van Ali Bouchrit, Regiodirecteur Zuid West Nederland voor ING zijn de volgende genomineerden geselecteerd.


 
Parwathi (Par) Hettinga, (Tilburg) IBM, Sales Leader Worldwide SDE Channels and Enablement
Parwathi (Par) Hettinga is geboren in Maleisië̈ als oudste dochter in een gezin van zes kinderen en is na haar huwelijk verhuisd naar Nederland. Toen zij in Nederland kwam kon ze ondanks haar academische opleiding en werkervaring geen passende baan vinden. Zij heeft daarom op eigen initiatief een Masters opleiding gevolgd in Engeland om zo een erkende opleiding te hebben voor Europa. Als student heeft Par haar Master these bij IBM UK gedaan en heeft succesvol de studie Master of Science in Information Technology afgerond.
Na terugkomst in Nederland begon zij in een technische functie bij IBM en heeft snel de Nederlandse taal geleerd en is geïntegreerd in de Nederlandse samenleving. Daarna heeft ze bij IBM diverse Europese en Wereldwijde functies bekleed op commercieel en technisch gebied. Haar huidige functie is Global Sales Leader voor Software Defined Environments. In deze functie werkt ze nauw samen met klanten en IBM partners wereldwijd.
Par is zeer actief om haar eigen kennis op te bouwen om zo een zinvolle bijdrage te leveren aan het succes van IBM. Zij coacht medewerkers binnen IBM over hun carrière en deelt haar kennis en ervaring om hen te helpen beter te presteren in hun huidige werk. Tijdens haar werkzaamheden voor IBM heeft ze diverse onderscheidingen gekregen. Buiten IBM is zij actief om goede doelen gerelateerd aan kinderen en vrouwen te ondersteunen in ontwikkelingslanden.
Zij heeft een dochter die studeert in Delft en haar hobby’s zijn hardlopen en tuinieren.
 
Isabel Conradus, (Amsterdam) Gas Processing Manager Design External
Isabel Conradus is sinds mei 2012 de Design Manager voor de Gas Processing Department. Ze leidt niet alleen een team van twaalf technische en technisch–commerciële specialisten, maar is ook verantwoordelijk voor de front-end projectontwikkeling, het projectontwerp en de opstartondersteuning voor alle Gas Processing Licensing-projecten voor externe klanten, NOV’s en JV’s in Europa, Rusland, het Midden-Oosten en Afrika, met inbegrip van de Technical Assurance voor deze projecten. Vanaf 1 november is Isabel werkzaam in Bangalore, waar ze de General Manager Upstream East wordt en leiding gaat geven aan alle ontwerp- en operationele ondersteuningsactiviteiten die betrekking hebben op Gas Processing in het Aziatisch-Pacifisch Gebied.
Ze begon haar carrière in 1995 bij een raffinaderij op Curaçao nadat ze was afgestudeerd in toegepaste fysica aan de universiteit van Delft. Ze begon als Process Technologist bij de raffinaderij en heeft verschillende senior technische functies bekleed omtrent diverse raffinagetechnologieën. In 2005 ging ze bij de raffinaderij op Aruba werken, waar ze als Senior Process Technologist betrokken was bij Project Design, Project Management en Technical Safety
In 2008 kwam ze bij Shell in dienst, waar ze voornamelijk technische diensten verleende aan de verschillende operationele vestigingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In deze periode werd ze voor korte tijd uitgezonden naar Qatar voor het opstarten van de Pearl GTL-locatie in Qatar. Ze was ook betrokken bij de ontwikkeling en het ontwerp van gasverwerkingsprojecten in zowel nieuwe als braakliggende gebieden.
Isabel is in 1968 geboren op Aruba, Nederlandse Antillen. Ze is getrouwd met Rene en heeft een zoon en een dochter.
 
Madhavi Ramdhiansing, (Rotterdam), teamlead metrics afdeling ING Domestic Bank Nederland

Madhavi , werkt inmiddels al ruim acht jaar bij ING en is woonachtig in Den Haag. In 2006 is zij na een studie Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, gestart als management trainee.
Binnen ING heeft zij diverse leidinggevende en coördinerende rollen vervuld, waaronder bij ING België en als teamlead van een rapportage- en metrics afdeling bij ING Domestic Bank Nederland. Daar heeft zij veel geleerd over leiderschap, zeker als vrouw met een andere culturele achtergrond (hindoestaans) in de relatief masculiene ‘IT wereld’zegt ze zelf.
Haar belangrijkste kracht is het verbinden van mensen door open en eerlijke communicatie met het doel goede bedrijfsresultaten te halen. Daarbij heeft haar hindoestaanse culturele achtergrond meerwaarde, omdat zij vaak spirituele principes, zoals de samenhang van zaken/mensen, aanhaalt bij het bespreken van vraagstukken met haar team. Deze principes heeft zij vanuit haar cultuur en religie, het Hindoeïsme, meegekregen, maar ook door het lezen van spirituele boeken.
Zij vindt het een grote eer om als kandidaat te zijn geselecteerd voor de titel ‘Etnische Vrouwelijke Manager 2014’. Het feit dat er aandacht is voor vrouwelijke rolmodellen geeft een prachtige, positieve boodschap af aan de samenleving, namelijk dat , ondanks de economische crisis, het toch mogelijk is voor vrouwen met een multiculturele achtergrond om het nodige te bereiken in de Nederlandse maatschappij, die wordt gesierd door een geweldige diversiteit aan culturen en invloeden. Het is mooi om te zien dat hieraan in het bedrijfsleven invulling wordt gegeven. Graag zou zij andere, multiculturele vrouwen willen inspireren om door te zetten in moeilijke tijden en hun dromen te verwezenlijken. Als ik het kan, kunnen jullie het ook! geeft ze mee als boodschap.
In haar schaarse vrije tijd geniet zij van de tijd die zij met familie en vrienden kan doorbrengen.
 
Rabia Mohan, Indischa Flower, Voorschoten
Van haar moeder, die schoonheidsspecialiste is, heeft Rabia van jongs af aan alles geleerd over huidverzorging. Al snel ontdekte zij dat haar belangstelling meer lag bij de innerlijke schoonheid, de schoonheid van de ziel.
Met Indischa Flower wil zij een brug slaan tussen Oost en West op het gebied van innerlijke en uiterlijke schoonheid. De waardevolle tradities uit de Indiase cultuur toegankelijk maken voor de Westerse mens.
Ayurveda, ‘kennis van het leven’, staat centraal bij Indischa Flower. Deze traditionele gezondheidsleer uit India, ziet het lichaam niet los van geest en natuur en geeft een eigen betekenis aan het begrip energie. Dit, in combinatie met meditatie en Yoga Nidra, een yogavorm waarbij het lichaam slaapt maar de zintuigen wakker zijn en worden geprikkeld met geuren en klanken uit India, maakt van de beautybehandeling een bijzondere ervaring. Deze draagt niet alleen bij aan een zichtbare huidverbetering, maar men ervaart bovendien een diepe ontspanning en komt dicht bij zijn of haar ware zelf. Er wordt op natuurlijke wijze gewerkt door directe aanraking met de handen die in de yoga gezien worden als de werktuigen van het hart.
Als etnische vrouw staat Rabia voor de zelfstandigheid van de vrouw. Het is belangrijk dat je als vrouw in je kracht staat, zichtbaar bent en voor jezelf opkomt. "Blijf trouw aan gemaakte keuzes maar sta altijd open voor verbetering". De beste keuzes worden ingegeven door dichtbij je oorsprong te blijven. Waar het de marketing betreft staat zij altijd in de actieve stand. Zo heeft zij zelf een app gemaakt met vrijwel dagelijks relevante nice & need-to-know informatie.
Rabia: "Ondernemen doe ik vanuit mijn hart" Haar missie? Dat iedereen minstens eenmaal heeft mogen ervaren wat het bijzondere effect is voor henzelf. Hoe? Door haar klanten het maximale te geven. Maar dan ook echt!
 
Deniece von Harras, NXT business, Rotterdam
Deniece is een ‘gamechanger’ van Moluks-Indische afkomst, in Rotterdam geboren en getogen en is een eigentijdse en ook eigenwijze wereldburger.
Onderwerpen als rechtvaardigheid en gelijkheid raken haar diep en zijn van essentieel belang in de maatschappij. Door haar (net) werk op een juiste manier te gebruiken, wil ze haar aandeel hierin hebben om bij te dragen. Ze wil weten hoe iets werkt en wat mensen beweegt. Gecombineerd met haar drive om dingen te creëren en mensen verder te helpen en in hun kracht te zetten. Altijd met een kritische blik en niet bang om anders te zijn en het op een andere manier te doen. "Ik ben ondernemend en daardoor dus ondernemer, directeur van NXT business en NL Zakenvrouwen, maar vooral regisseur van mijn eigen leven omdat ik het leuk vind om dingen te creëren. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen," vertelt Deniece.
Na bijna tien jaar bij twee grote accountantskantoren te hebben gewerkt als fiscalist in de groot-zakelijke en internationale branche is Deniece vorig jaar voor haarzelf begonnen en heeft ze een mooi kantoor in Het Nieuwe Kantoor Rotterdam.
NXT business stelt ondernemers en directeuren in staat om hun dromen te verwezenlijken die fiscaal, juridisch en financieel verantwoord en slim zijn. NXT business fungeert als adviseur/sparringpartner van de ondernemer en hun organisatie.
"Ik vond dat de dienstverlening in mijn branche als fiscalist/adviseur bij accountantskantoren anders moest. Meer gericht op de cliënt en minder op de hiërarchie van het eigen kantoor," zegt Deniece.
NL Zakenvrouwen, dat onlosmakelijk aan NXT business en Deniece is verbonden, is drie jaar geleden ontstaan vanuit haar rol als fiscalist, doordat ze daar haar zakelijk netwerk bij mekaar kon brengen en dat in beweging kon zetten. Bij Zakenvrouwen gaat het om elkaar informeren, delen en zakendoen met elkaar. Kortom, een drukke tante die fluitend naar d’r werk gaat door leuke cliënten, maar altijd in is voor een ontspannen praatje en bereid is wat voor iemand anders te doen.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Etnische Vrouwelijke Manager 2013 gekozen
 Bedrijven laten kansen liggen om vrouwen te benoemen
 Finalisten Topvrouw van het jaar 2014 bekend
 Meer dan genoeg vrouwen beschikbaar voor topposities
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10