zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Betalingsachterstanden zijn mede oorzaak hoge werkloosheid in Europa

13 mei 2014 - Het Europese bedrijfsleven merkt weinig of niets van een algehele economische opleving. Betalingsachterstanden, bij de bedrijven zelf en bij hun klanten, bezorgen de ondernemingen in Europa nog steeds grote problemen.

Dit blijkt uit de European Payment Index (EPI) 2014, het jaarlijkse onderzoek van Intrum Justitia naar het betaalgedrag van het Europese bedrijfsleven. Managing Director Tom Garssen van Intrum Justitia Nederland: "Bedrijven hebben voor de achtste keer in successie moeten afschrijven op dubieuze debiteuren. In totaal is 2,7 procent van de omzet als oninbaar afgeboekt. Voor geheel Europa is dat 3,1 procent, wat neerkomt op een bedrag van 360 miljard eurp. Stel u eens voor wat u met dat bedrag kunt doen? Uzou er jaarlijks acht miljoen banen mee kunnen creëren. Vandaar dat creditmanagement zo belangrijk is. Europa zou er heel wat gezonder voorstaan als rekeningen op tijd worden betaald."



Te late betalingen remmen groei van onderneming
Een ruime meerderheid (55 procent) van de Europese ondernemingen zegt ernstige nadelen te ondervinden van het te laat en niet betalen van hun facturen. 36 procent van de ondervraagde ondernemers noemt te late betalingen een bedreiging voor het voortbestaan van hun bedrijf. Een op de twee bedrijven zegt dat late en niet-betalingen verdere groei van hun bedrijf in de weg staan.

Economisch herstel wordt nauwelijks gevoeld
Zeer weinig Europese bedrijven zien op dit moment tekenen van economisch herstel. 72 procent van de respondenten heeft de eerste maanden van 2014 niets van een opleving in de economie gevoeld of gezien.
Wat dit betreft bestaan er tussen de verschillende Europese landen grote verschillen. In IJsland zegt slechts een procent van de ondernemers iets van een opleving in de economie te hebben gemerkt. In Zweden en Hongarije is dit twee procent. Positiever zijn de ondernemers in Denemarken (37 procent), Nederland (36 procent) en Spanje (30 procent); zij merken al wel iets wat op een economische opleving zou kunnen lijken.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Payment trends en ontwikkelingen die er toe doen
 EU-wetgeving betaaltermijn werkt niet
 Ambtenaren betrouwbaarste betalers
 MKB in gevaar door stijging wanbetalingen
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10