zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

2014 omslagpunt voor ‘cloud first’-strategie

17 december 2013 - In 2013 zijn veel organisaties overgestapt op cloud-technologieën om te profiteren van meer wendbaarheid en lagere kosten. Vooruitkijkend naar 2014, voorziet Fred Laluyaux, CEO van Anaplan, een grotere acceptatie van de cloud.


Bedrijven hechten steeds minder waarde aan de mythes rond de cloud en erkennen de werkelijke concurrerende waarde ervan.



De voorspellingen van Fred Laluyaux voor 2014
• Meer samenwerking, minder afhankelijkheid
"Zakelijke gebruikers willen plannen kunnen maken, grote volumes aan data analyseren en financiële gegevens direct consolideren zonder afhankelijkheid van IT-teams of businessanalisten. Volgend jaar zien we dat businesssilo’s worden afgebroken. Verspreid werkende teams kunnen dan met realtime data op hetzelfde platform werken om tot betere beslissingen en forecasts te komen."

• Vervagende grenzen tussen financiële en operationele planning
"Door modelling en planning naar de cloud te verplaatsen, wordt voor bedrijven echte samenwerking – die niet alleen top-down of bottom-up is – mogelijk gemaakt. We zullen in 2014 steeds vaker finance- en operationsteams zien, die modellen bouwen, die  beantwoorden aan ‘what if?’-scenario’s met een direct resultaat. Finance- en Operations-afdelingen zijn in staat om de vraag ‘Wat gebeurt er als we de bedrijfsvoering op deze manier aanpakken?’, te beantwoorden en dan te zien hoe de resultaten de gehele organisatie beïnvloeden."

• Crowd-sourcing wordt cruciaal
"Naast samenwerking tussen afdelingen binnen een organisatie verwachten we ook meer samenwerking te zien tussen verschillende bedrijven in de vorm van crowd-sourcing. Door het delen van technologieën, modellen en best practices  in verschillende branches en tussen niet-concurrerende bedrijven is de manier waarop content wordt gecreëerd, verrijkt en geleverd, drastisch te verbeteren. Veel mensen mogen dan sceptisch zijn over de bereidheid van bedrijven om best practice-modellen met concurrenten te delen, wij zien dit al gebeuren nu sectoren zoeken naar procesverbetering en onderling informatie uitwisselen."

• ‘Cloud first’-benadering bij computing
"De belangrijkste bezwaren tegen adoptie van de cloud waren zorgen rond de beveiliging van data en data-integratie. In 2013 is een omslagpunt bereikt binnen nagenoeg alle sectoren. IT-teams zijn de waarde van de cloud beter gaan begrijpen en hebben gebruikers aangemoedigd om eerst naar de cloud te kijken voor het oplossen van businessissues. Ik voorspel dat deze trend zich in 2014 voortzet en dat alle sectoren – inclusief die sectoren waar de adoptie wat minder snel verloopt, zoals overheid en banken – naar de cloud kijken om IT- en businessuitdagingen aan te gaan."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier IT-trends voor 2014
 Cloud-revolutie is onafwendbaar
 Voorlopers in cloud genereren dubbel zoveel winst als concurrenten
 Cloud en de toenemende complexiteit van marketingmanagement
 
 
reacties
 
NumoQuest®  |   | 
17-12-2013
 | 
10:08 uur
Aardig artikeltje 'Prediken voor eigen Parochie'.

Het is nog maar helemaal de vraag of dit staaltje van 'wishful thinking' voor Anaplan wat zal gaan opleveren. Wanneer afnemers eens rustig achterover gaan zitten en zich de volgende vragen stellen....

- Hoe weet ik zeker dat mijn data niet bij GEC datacenters word geparkeerd?
GEC zijn namelijk Embargoed Countries, door de VS verordonneerd waarvan word geacht dat NL of EU bedrijven geen zaken mee doen.

Doet uw cloud co-host in KL of VAE dit namelijk wel, wat een hele reele mogelijkheid is, en de VS komen daar achter? Dan heeft u heel wat problemen indien u zaken wil doen in de VS. Zij zetten met het allergrootste gemak uw naam op de zwarte lijst.

- Is gedeeltelijke re-migratie een mogelijkheid?
Stelt u zich eens voor. U gaat uitbreiden of u stoot een deel van uw activiteiten af, dat betekend ook opspliting in 'de cloud'. Maar stel dat de buyer zegt ik wil de data gewoon in haar eigen inpandige datacenter hebben, wat dan?

- Data na faillissement
Recentelijk voorbeeld. Een organisatie is failliet gegaan. Niet ondenkbaar in deze tijd. Daar staat de data. Plots blijkt het een complete verwarring van wie welke data nu eigenlijk is. Curator legt beslag op die data, hoster zet die data meteen klem, u kunt daar dus niet bij. Zo maar een saillant detail waar eerder in hypes voor is gewaarschuwd.

- Beschikbaarheid van uw data in de cloud
Wat ook een bron van zorg blijkt zijn de backup en restores. Wie is er verantwoordelijk voor welle backup en restore wanneer uw cloudhoster heeft besloten delen van uw cloud elders onder te brengen. Ook dat is al een paar maal voor gekomen.

- Volledige migratie uit de cloud
Daar bestaan ook veel inzichten en ideeen over...maar geen echte whitepapers en simulatie resultaten. Aangezien we het hier over IT hebben, is simulatie een verplicht numnmertje....

Banken en overheden in cloud?
Nu al hebben banken en overheden de allergrootste moeite de beveiliging op orde te krijgen en te houden. Persoonlijke data, bij bank en overheid, dient gewoon safe in een digitale fault te verblijven, niet in een cloud.

De forecast voor 2014 in NL?

Toenemende digitale storingen met grote meer indringende impact. Reden is de uitfasering van Human capital en hier junior/medior voor terug te halen en die op te zadelen met (te) grote verantwoordelijkheden.

Eveneens nog steeds bestaande gapende gaten tussen kennis van de werking van IT en de wetmatigheden van IT, IT en Non IT organisaties.

Helaas...
Eelco L  |   | 
17-12-2013
 | 
10:40 uur
Crowd-sourcing zie ik ook als een goede kans om innovaties sneller te ontwikkelen en op de markt te brengen. Ook moet niet vergeten worden dat de klanten hier ook een belangrijke rol in kunnen spelen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10