zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland vierde in wereldwijde index werknemerskwaliteit

25 oktober 2013 - Nederland neemt een vierde plaats in de wereldwijde index van werknemerskwaliteit, de Human Capital Index van het World Economic Forum en Mercer. Alleen Zwitserland, Finland en Singapore weten talent van werknemers beter te benutten. In totaal zijn 122 landen onderzocht.

Het World Economic Forum heeft in samenwerking met Mercer een lijst samengesteld van 122 landen die meer dan 90 procent van de wereldbevolking vertegenwoordigen. In het onderzoek is niet alleen gekeken hoe onderwijs en werkgelegenheid bijdragen aan de kwaliteit van werknemers. De index weegt ook factoren mee die te maken hebben met gezondheidszorg en de werkomgeving, zoals de infrastructuur, internettoegang en ondernemingsruimte. Op basis van 51 indicatoren is aan ieder land een score toebedeeld.



Nederlandse score
Op het gebied van onderwijs en werkgelegenheid neemt Nederland respectievelijk een zevende en achtste positie in.  Op het gebied van gezondheid en welzijn een vierde plaats. Dat komt door relatief lage sterftecijfers en de kwaliteit van de gezondheidszorg. Ook op het gebied van de werkomgeving neemt Nederland een vierde positie in. Alle aspecten leiden tot en totaalscore, die Nederland een algehele vierde positie oplevert.

Menselijk kapitaal
Anne Schult, talent management expert bij Mercer: "Menselijk kapitaal, het inzetten en uitbouwen van talent, is minstens zo belangrijk om te groeien als bijvoorbeeld een goede grondstoffenvoorraad. Daarom is het erg belangrijk dat Nederland deze positie heeft. Het maakt ons land in potentie aantrekkelijker voor buitenlandse ondernemingen om zich te vestigen of een bijkantoor te openen." De index laat zien dat Nederland op de goede weg is, maar met name op het gebied van onderwijs en werkgelegenheid zijn er wel degelijk nog verbeteringen door te voeren. Schult: "Er zijn veertien landen in de wereld die beter in staat zijn talenten op de werkvloer te ontdekken en deze te laten ontplooien. Door managers hiertoe beter op te leiden weten we het talent beter te benutten."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Slechte werk-privé balans verjaagt toppers
 Divers werknemersbestand essentieel voor bedrijven
 Nederlandse beroepsbevolking behoort tot de wereldtop
 Waardering belangrijker dan salaris
 
 
reacties
 
Adriana van Schalken | Payrolling Works  |   | 
25-10-2013
 | 
11:19 uur
Erg knappe score en zeker geen schande om achter Zwitserland, FInland en Singapore te eindigen!
Lennie | Spreeksucces  |   | 
16-12-2013
 | 
15:07 uur
Prima score, dat klopt. Alleen vraag ik me wel af of deze score niet te algemeen is. Hoe zit het met het benutten van talent in de technische sectoren? Daar waar waarschijnlijk de toekomst ligt. Hoe het ook zij, de factor human capital, wordt vaak onderbelicht. Er wordt vanuit gegaan dan goede werknemers toch wel te vinden zijn. Ook voor commerciële functies waar veel mensen in werkzaam zijn is het razend belangrijk de juiste persoon te 'creëren'. Iemand die daadwerkelijk het bedrijf of product op een juiste manier weet te presenteren en te 'verkopen'.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10