26 juli 2013 -
De wereldbevolking groeit erg hard en wanneer we zo doorgaan dreigt er in 2050 een groot tekort aan grondstoffen, voedsel, water en energie, terwijl we met een overvloed aan afval zullen worden geconfronteerd. Bedrijven, overheid en consumenten moeten dan ook snel gaan innoveren: er moet een megatransitie plaatsvinden.
Die transitie houdt in dat we omschakelen naar een nieuw en duurzamer tijdperk. Dit betekent ondermeer dat er hernieuwbare energiebronnen moeten worden ingezet, zoals windmolens, zonnepanelen en systemen voor warmte/koude opslag (zogenaamde WKOs). Dit soort groene energiebronnen worden nu voornamelijk kleinschalig toegepast, maar bieden veel mogelijkheden voor een bredere inzet in het bedrijfsleven en door de overheid.
Slimmer omgaan met energie
"Er valt nog heel veel te innoveren, maar er wordt in Nederland, ook op dit moment, al steeds slimmer omgegaan met energie. We krijgen inmiddels dagelijks aanvragen van klanten en prospects," zegt Frans van den Boorn, directeur Sales, Marketing & Communicatie bij Cofely Nederland. "Zij willen niet alleen onze planeet sparen, ze willen - zeker in deze economisch moeilijke tijden - vooral ook kosten besparen."
Energie efficiency
Dit fenomeen staat bekend als energie efficiency. Organisaties zijn al steeds vaker bezig met het optimaliseren van hun energieverbruik en maken hiervoor gebruik van innovatieve oplossingen. Met smart grids, slimme meters en efficiëntere informatiesystemen kunnen organisaties nog duurzamer met energie omgaan.
Video
In deze video geeft Cofely aan hoe organisaties, industrie, overheid en consumenten een rol kunnen spelen in de energietransitie. De videoclip is bedoeld om het bewustzijn te verhogen en op die manier de transitie in gang te zetten.