zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

IT-manager wil hoogopgeleid IT-personeel beter benutten

13 juni 2013 - Hoogopgeleid IT-personeel wordt niet voldoende benut. 25 procent van de IT-managers geeft aan hoogopgeleid personeel minder in te willen zetten op functies die ook geschikt zijn voor middelbaar opgeleid personeel. Dit blijkt uit online onderzoek van SPS. SPS vroeg IT-managers of zij tevreden zijn met de huidige verdeling van hoog- en middelbaar opgeleid personeel op de IT-afdeling.

38 procent wil middelbaar opgeleid personeel door laten groeien naar functies voor hoogopgeleid personeel en 51 procent vindt dat iedereen werkt in een functie die bij hem of haar past.


In de huidige situatie wordt middelbaar opgeleid IT-personeel voornamelijk ingezet voor technisch / infrastructureel beheer (74 procent), applicatiebeheer (78 procent) en testen (70 procent). Voor hoogopgeleid IT-personeel geldt dat zij vooral werkzaam zijn op het gebied van strategisch advies (77 procent), architectuurontwerp / advies (68 procent) en informatiemanagement (68 procent). Opvallend is dat ongeveer 30 procent van het hoogopgeleid IT-personeel ook wordt ingezet voor applicatie- en technisch beheer.

War fot IT-Talent
Linda Verweij, COO bij SPS: "Met het oog op het tekort aan IT’ers en de War for Talent die hier uit voortvloeit, is het verontrustend dat IT-managers aangeven hoogopgeleid personeel niet voldoende te benutten. Dit brengt namelijk een groot risico met zich mee. In een krappe arbeidsmarkt zijn werknemers kritischer, waardoor ze sneller vertrekken als ze niet voldoende worden uitgedaagd in hun werkzaamheden. IT-managers geven aan middelbaar opgeleid personeel door te willen laten groeien om uitvoerende taken van hoogopgeleid IT-personeel over te kunnen nemen. Aangezien 30 procent van de hoogopgeleide IT’ers zich nog bezighoudt met applicatie- en technisch beheer, biedt dat zeker mogelijkheden. De inzet van beheertooling en het borgen van kennis kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de productiviteit van het IT-beheer. Hierdoor wordt middelbaar opgeleid IT-personeel hoger inzetbaar en krijgt hoogopgeleid IT-personeel tegelijkertijd de ruimte om zich op haar eigen taken te concentreren."  

Meer informatie over de War for Talent binnen IT en de volledige onderzoeksresultaten zijn te vinden in de whitepaper 'Het vinden van een duurzame oplossing. Onderzoek naar het effect van de War for Talent en de verkorte innovatiecyclus op IT-management'.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bedrijven missen kansen op grote kostenbesparingen IT
 CIO’s verwachten meer IT-investeringen in 2013
 Cloud herdefinieert rol CIO
 
 
reacties
 
NumoQuest®  |   | 
13-06-2013
 | 
08:00 uur
Ik frons mijn wenkbrauwen weer als ik artikelen als deze bezie. tekort aan ITs-ers, war for IT talent....

Wanneer gaat u, mijn beste auteur van dit artikel, eerst eens leren wat IT in essentie is, hie IT werkt, hoe die beweegt?

Wanneer gaat u dan eens kijken naar waarom IT er is, de essentie en het doel? Vervolgens gaat u eenas kijken naar dat tekort, waar iedereen het maar over heeft.

Het tekort
Het tekort bestaat uit tekort aan nietskostende zo jong mogelijke stagiair met enige affiniteit met IT. U weet wel, die student die heel goed kan leren maar verder geen enkel idee heeft van keten begrippen en keten overzicht.

Dat tekort dat er nu is word in stand gehouden door mensen zoals deze auteur. Die niet begrijpen hoe goedkoop het momenteel kan zijn als je eens kijkt naar de IT specialisten die aan de kant zitten, die zeker inzetbaar zijn met wellicht een kleine opleidingsinvestering.

Oh..... u wil niet investeren? Tja ook dat kan.
waar denkt u dat al die steeds toenemender grootschalige IT incidenten vandaan komen?

Ik noem u er even een paar.....

- C 2000
- NS wisselstoring omdat er een heeeeele oude pc met cruciale verbindingsinformatie uiteindelijk een keer om viel.
- Steeds uitvallende 112
- Diginotar
- KPN vs Hacker waarbij men pas na twee dagen er achter kwam dat de hacker geen klant gegevens van de KPN bleek te bezitten
- USB stick die nog steeds links en rechts blijken te kunnen worden vergeten
- Aanhoudende storingen bij internet bankieren van verschillende banken
- Software bij belastingen, UWV en Politie accademie die maar telkens niet naar gehoren blijkt te willen werken

Uiteraard kunt u nu zeggen dat er een groot tekort is aan IT personeel. Natuurlijk. Maar wel een tekort dat door het bedrijfsleven in het leven is geroepen, ingegeven door de crisis.

Hoe begrijpelijk ook dat men dit heeft gedaan, diegene die zichzelf voor houd dat er een tekort aan IT personeel is, die heeft geen inzicht in Human Capital. Had u dat wel gehad dan zou u hebben kunnn weten dat dat te kort, waarschijnlijk wel eens heel erg mee zou vallen.

Natuurlijk kunt u denken dat iemand met een academische graad het allemaal wel op zou kunnen lossen. Het gegeven dat die van zijn hoge graad af moet stappen om middelbaar niveau taken te verrichten..... horror....

Natuurlijk. Jammer, weer een gemiste kans.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10