zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

HR Director ziet investering in talent als kerntaak, vandaag én morgen

29 april 2013 - Investering in opleiding en training en de ontwikkeling van een lange termijn visie op een inclusief personeelsbeleid. Dat zijn op dit moment de belangrijkste elementen waar de Nederlandse HR Director op inzet als het gaat om talentmanagement. Tijdens de HR breakfast meeting ‘Talentbehoud in tijden van crisis’  van Michael Page gingen ruim 30 Nederlandse HR Directors met elkaar in gesprek over de randvoorwaarden van succesvol talent management.

Belangrijkste conclusie is dat het ondanks de crisis essentieel is om te blijven investeren in personeel om zo te zorgen voor een gezonde en goed presenterende organisatie. Een investering, voor nu maar ook voor in de toekomst bij een aantrekkende economie. 



Ontwikkelen betekent behouden

Aanleiding voor het organiseren van de breakfast meeting, is de recente publicatie van de Michael Page Global HR Barometer 2013. Dit wereldwijde onderzoek laat zien dat de Europese HR Directors ondanks de economische onrust het aantrekken en behouden van talent als hoogste prioriteit zien. "HR leiders staan voor grote uitdagingen: het aantrekken van nieuw talent, het behouden van huidige werknemers, het verhogen van de werknemersbetrokkenheid en daarmee een bijdrage leveren aan het behalen van de organisatiedoelstellingen. Met dit ontbijt willen we graag HR Directors, onze klanten, met elkaar in contact brengen en faciliteren in het uitwisselen van kennis en ideeën," aldus Mischa Voogt, Managing Director bij Michael Page. 

Innovatie sleutel tot succes

Tijdens de bijeenkomst gingen de HR Managers met elkaar in gesprek over de verschillende instrumenten die kunnen worden ingezet om talent te behouden. Daarbij gaven Harsco en ABN-AMRO een toelichting op de innovatieve wijze waarop zij werken aan talent management. "We kijken naar prestaties en potentie en maken zo inzichtelijk waar het talent zich bevindt. Dankzij deze zorgvuldige analyse kunnen we talent herkennen, verder ontwikkelen en aanhouden," aldus Jalila Benkarim, HR Director, Harsco. 

Stagnatie in doorstroom
‘’We zien op dit moment een stagnatie in de doorstroom van personeel. Ook merken wij dat de crisis ervoor zorgt dat de intrinsieke motivatie van medewerkers er meer dan ooit toe doet. Met oog op de toekomst focussen wij dan ook op een inclusieve talentbenadering. Iedereen heeft talent en we sturen erop aan dat medewerkers zelf verantwoordelijkheid nemen om dit talent in te zetten en verder te ontwikkelen. De leidinggevende dient als een katalysator voor de ontwikkeling, een echte ‘talent broker’. Als we nu investeren in de breedte van de organisatie biedt dat een sterk fundament voor morgen,‘’ aldus Carien Bartels, Executive Recruiter, ABN AMRO.

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Coaching als kosteloos fundament voor talentisme
 Talentontwikkeling heeft invloed op bedrijfsresultaat
 Feedback effectief middel voor talentontwikkeling
 Crisis of niet, werkgevers blijven investeren in talent
 
 
reacties
 
NumoQuest®  |   | 
29-04-2013
 | 
10:37 uur
Een zeer waardevol en waar artikel van een grote recruiter. Maar ook hier valt weer veel op af te dingen.

Talent
Nergens word ook hier melding gemaakt van de definitie van wat MP onder talent verstaat.

Talent (H)erkennen
Ondanks het feit dat NL plots erg veel 'talentmanagers' blijkt te kennen, is 95% niet in staat talent te (h)erkennen.

Discriminatie
Zolang er bij recruiters, werving en selectie en HR nog steeds sprake is van vormen van discriminatie, houd men zelf collectief een probleem in stand.

Fouten in het proces
De eerste fouten die optreden zijn dat alle 'tussenhandelaren', recruiters, HR professionals en werving en selectie bureaus, een eerste selectie maken gebaseerd op de inhoud van het CV. Niet alleen is dit zeer kortzichtig, het is ook nog eens het missen van vele kansen.

Iedereen in de ZZP, goed voor ZZP-er en Economie
De hoofdrolspelers die dat het hardst hebben geroepen vanuit de politiek, hebben zeer goed voor zichzelf gezorgd. Bedrijven zoals MP doen dit vanuit een commercieel oogpunt. Het is nu gebleken dat hiermee het onderlinge vertrouwen tussen menig opdrachtgever en zzp-er aanleiding is geen zzp-ers als kandidaat te overwegen.

Opleiden en behoud van talent
Wanneer we nog steeds te maken hebben met velerlei vormen van discriminatie, ongeacht de achtergrond, legt men eveneens een bom onder de reden mensen op te leiden. Immers, er is geen enkele garantie dat men 'talent' aan zich kan binden op die manier?

Hausse aan contractvormen
Momenteel is er nog steeds een overdaad aan kortlopende contractvormen. Dat draagt niet echt bij aan het onderlinge vertrouwen of de noodzaak in elkaar te willen investeren.

Sec dit op een rij maakt het dat de beste kandidaat zal worden gevonden door recruitment, w&s of HR professionals
Adriana van Schalken | Payrolling Works  |   | 
3-05-2013
 | 
10:10 uur
Dit soort uitkomsten lijken me goed nieuws voor de hoogopgeleide starter, voor bedrijven is het van cruciaal belang dat er voldoende nieuw personeel wordt aangenomen met potentie.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10