Talentontwikkeling heeft invloed op bedrijfsresultaat
28 maart 2013 -
Als een bedrijf talentontwikkeling goed inricht, blijkt dit een aantoonbaar effect te hebben op het bedrijfsresultaat. Dit effect is vooral terug te zien in een stijging van het aantal producten en/of services, een toename in de kwaliteit, groei in productiviteit per fte en vergroting van de marge. Talentontwikkeling verbetert dus in meerdere opzichten het bedrijfsresultaat.
Dit blijkt uit het Trendrapport ‘Jong talent naar de top’ van ASA. In het onderzoek, dat vooraf ging aan het rapport, hebben 275 bedrijven hun ervaringen over talentontwikkeling gedeeld.
Young professional
Ook blijkt uit het onderzoek dat een hoger percentage young professionals een duidelijke impact heeft op de kwaliteit van producten en services. Dat komt onder meer tot uiting in een hoger klanttevredenheidscijfer, minder retouren en een daling van het aantal klachten. Daarnaast hebben opleidingstools een aantoonbaar effect op het bedrijfsresultaat, net als trainingen. Hiervoor geldt dat hoe hoger het bedrag is dat beschikbaar wordt gesteld voor trainingen, hoe groter de impact. Bianca van den Berg, HR-adviseur bij ASA: "De resultaten van ons onderzoek onderstrepen nog eens extra hoe belangrijk talentontwikkeling is en dit in verschillende opzichten aantoonbaar bijdraagt aan de groei van een bedrijf. Young professionals en hun kwaliteiten zijn in de huidige kenniseconomie van onschatbare waarde voor de groei, ontwikkeling en het onderscheidend vermogen van een bedrijf. Het Trendrapport biedt diverse handvatten die organisaties kunnen helpen bij het organiseren van talentontwikkeling. Hiermee kan iedere organisatie zijn bedrijfsresultaat verbeteren."
Ontwikkeling en aandacht voor talenten heeft altijd een positief resultaat op je bedrijfsresultaat. Het staat volledig los van leeftijd, dus niet alleen aandacht voor jong talent.
Het artikel is een beetje open deuren intrappen. Natuurlijk is 'talent' een positieve factor voor elke organisatie. Maar alleen dat kan wanneer iedereen me doet aan transparantie waardoor dat talent binnen organisaties zich breder kan oriënteren.
Laten we eerst eens die allereerste hobbel proberen te beslechten van wat 'Talent' nu eigenlijk is en hoe de verdere ontwikkeling van dat 'talent' te meten binnen de organisatie.
In relatief korte tijd lijkt NL een berg aan 'talent managers' rijker te zijn geworden terwijl zeer weinigen echt begrijpen hoe dat talent te benoemen en te 'wegen'. Want laten we wel zijn, veel verder dan het navelstaren naar een CV en vervolgens, als men uiteindelijk zover komt natuurlijk, het afnemen van een relatief duur en weinigzeggende assessment, komt men in de praktijk niet.
Laat staan dat er een duidelijk inzicht tot stand komt van dat talent. Om het af te sluiten met een knikkend eens zijn met Kamiel Rietsema. Talent beperkt zich dus niet tot 'jong' alleen, of de organisatie moet weer voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Dan zal de revenue dient overeenkomstig zijn.
Eens met bovenstaande reacties. Talent is niet afhankelijk van leeftijd. Talent zijn nieuw binnengehaalde medewerkers die niet 'vastgeroest' zijn aan de bedrijfsregels. Zij brengen een frisse wind naar binnen en als de vaste krachten er voor open staan, ook hervorming van bepaalde structuren.
Irene van Leeuwen
|
|
31
-
03
-
2013
|
11
:
56
uur
Helemaal mee eens, ontwikkeling en aandacht voor medewerkers jong en oud binnen de organisatie. Werken aan je relatie brengt altijd frisse wind met zich mee. Ook 'weerstand' bij vaste werknemers die geconfronteerd worden met een ander- toekomstig beleid opent deuren, dan kun je niet vastroesten. Het daagt je uit. Als je maar de kans krijgt om binnen je organisatie je verder te ontwikkelen en je talent te ontdekken. Niet leeftijd gebonden, gewoon Samenwerken. De gun- factor verhogen.
Wellicht komen er dan meer werkgevers in aanmerking voor 'Beste werkgever van het jaar'.
Jammer dat talent altijd wordt geassocieerd met jong. Alsof de oudere werknemer geen of onvoldoende talent heeft. Mijn ervaring is dat werkgevers snel terug grijpen naar ''nieuw talent'' en verzuimen in de organisatie naar reeds aanwezig talent te kijken. Het bedrijfskapitaal van een onderneming bestaat niet alleen uit klanten maar ook uit haar werknemers. En dat daar ook vaak, zeer talentvolle medewerkers zitten, wordt schromelijk onderschat. Daarom, werkgevers, kijk eerst in de organisatie. En werknemers: show your skills!
J.
|
|
2
-
04
-
2013
|
11
:
58
uur
Ik ben het helemaal met voorgaande reacties eens. De jongeren brengen vaak ideeën voor vernieuwing, omdat zij in die fase zitten. Maar, juist ook 50+ werknemers moeten zich blijven ontwikkelen om te voorkomen dat zij op routine blijven draaien. Vergeet niet dat een 50-er nog 17 jaar voor de organisatie inzetbaar is. Dat is waarschijnlijk langer dan een jong talent dat gedreven door ambities na enige jaren weer met alle kennis en kunde vertrekt.
Talentontwikkeling moet passen binnen de bedrijfsvisie en -richting. En, die blijven veranderen door veranderingen in de maatschappij. Blijven ontwikkelen dus, zowel off the job als on the job.