zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werkzoekenden reizen verder voor baan

28 maart 2013 - 72 procent Van de werkzoekenden is bereid om 25 tot 50 kilometer te reizen naar hun werk. Dat is de uitkomst van een enquête van Jobbird.com onder meer dan 525 werkzoekenden. Uit onderzoek van ING bleek in augustus 2012 dat Nederlanders gemiddeld veertien kilometer van hun werk wonen. Door de aanhoudende crisis zijn werkzoekenden bereid om veel verder te reizen voor een nieuwe baan.

36 procent van de ondervraagde werkzoekenden is bereid om maximaal 25 kilometer te reizen naar het werk. Bij nog eens 36 procent van de ondervraagden ligt dit zelfs op 50 kilometer. Twee procent wil maximaal vijf kilometer reizen, twaalf procent wil maximaal tien kilometer. reizen. Opvallend is dat veertien procent van de ondervraagden zelfs tot 100 kilometer. wil reizen naar zijn nieuwe baan. 



Niet verhuizen, wél reizen

Uit een eerdere enquête van Jobbird.com bleek dat 64 procent van de werkzoekenden niet bereid is te verhuizen voor een nieuwe baan. We zien nu dat de meeste werkzoekenden wél bereid zijn 25 tot 50 kilometer te reizen voordat ze op hun werk zijn. Jan-Peter Cruiming, oprichter van Jobbird.com: "Opvallend is dat we gemiddeld zo’n veertien kilometer van ons werk wonen, maar dat werkzoekenden bereid zijn om veel verder te reizen dan dat gemiddelde. In tijden van crisis worden we blijkbaar een stuk minder veeleisend als het gaat om reistijden".

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Veel draagvlak videosollicitatie onder starters
 Slecht gevoel over werksfeer belangrijkste afhaakreden bij sollicitatie
 Lange reistijd belangrijkste reden om niet voor werkgever te kiezen
 Nederlander is per dag een uur kwijt aan woon-werkverkeer
 
 
reacties
 
Adriana van Schalken | Payroll Works  |   | 
29-03-2013
 | 
15:10 uur
'' Opvallend is dat veertien procent van de ondervraagden zelfs tot 100 kilometer. wil reizen naar zijn nieuwe baan.''

Dit is niet zo opvallend als men hier in dit artikel aangeeft. Iedereen weet dat als je meer dan een jaar werkloos bent, je moet solliciteren op banen die rond/meer dan 50km afstand af zitten.

Daarnaast is die afstand ook relatief. 50km reizen in de randstad doe je een uur over, 100 km reizen in b.v. het oosten doe je ook een uur over.
T.J.  |   | 
3-05-2013
 | 
10:33 uur
Ben het van harte eens met Adriana.
Het ligt een stuk complexer en genuanceerder dan dit artikel suggereert.
Ik woon zelf zo'n 65 km van mijn werk (1 uur rijden) en dat vind ik heerlijk. 's-Ochtends een uurtje in de auto om even in te zoomen op de agenda (die in je hoofd zit) en 's-middags een uurtje om de werkdag nog even de revue te laten passeren en eea los te laten. Heerlijk!
File? Wat eerder van huis, radio aan en aansluiten maar. Ik zie het zelfs als een stukje ziektepreventie. Geen stress opweg naar werk of werk ''meenemen'' naar huis. Persoonlijk vind ik het heel prettig!
Henk  |   | 
4-05-2021
 | 
14:39 uur
Ik kan me goed voorstellen dat werknemers bereidt zijn om verder te reizen voor een baan. Als het crisis is heb je nou eenmaal niet zo veel te willen en moet je genoegen nemen met wat er is.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10