14 maart 2013 -
Het geven van feedback aan young professionals is de tool die het meest wordt ingezet voor talentontwikkeling (95 procent). 64 procent van de organisaties geeft young professionals concrete verbeterpunten als feedback. Dit blijkt uit het Trendrapport ‘Jong talent naar de top’ van ASA. In het onderzoek, dat vooraf ging aan het rapport, hebben 275 bedrijven hun ervaringen over talentontwikkeling gedeeld.
Wanneer feedback aan werknemers op een opbouwende manier wordt gebracht, draagt dit bij aan de groei en ontwikkeling. Daarbij blijkt uit het onderzoek dat feedback in de praktijk vooral door leidinggevenden wordt gegeven. Er zijn ook nog andere tools die ingezet worden bij het ontwikkelen van talenten. Zo zijn oefenen in de praktijk (87 procent) en het stimuleren van het bijhouden van vakliteratuur (73 procent) populaire tools om talenten ten volste te benutten.
Organiseren van feedback
"Het effect van het geven van feedback is afhankelijk van de frequentie en kwaliteit ervan. Deze feedback kan zowel positief als negatief zijn en vanuit alle niveaus in de organisatie komen. In ons Trendrapport ‘Jong talent naar de top’ staan tips & trucs over het organiseren van feedback. Zo geeft Professor dr. Wim Gijselaers, hoogleraar Onderwijskunde, in het rapport toelichting op de verschillende invalshoeken en niveaus van feedback. Wij hopen met dit rapport zo veel mogelijk organisaties te helpen bij de ontwikkeling van young professionals," aldus Bianca van den Berg, HR-adviseur bij ASA.