7 januari 2013 -
Naar verwachting gaat 22 procent van de werknemers dit jaar op zoek naar een nieuwe baan. Dat is de conclusie van een enquête van Robert Half onder 200 Britse HR-verantwoordelijken, zo meldt Express.be. Ook bleek dat 79 procent van de respondenten zich zeer veel zorgen maakt over het verlies van toptalent.
Robert Half voegt er aan toe dat werknemers de belangrijkste activa van bedrijven blijven en het verlies van toptalent dan ook zware gevolgen kan hebben voor de groei en winstgevendheid.
Cruciaal voor groei
"Toptalent is cruciaal voor de groei van de ondernemingen," stelt Phil Sheridan, managing director van Robert Half. "De meeste bedrijven hanteren echter een passieve houding rond het behoud van personeel en komen meestal pas in beweging wanneer ze met een reeks vertrekkers worden geconfronteerd. Dan is het meestal te laat om toptalent alsnog te overtuigen om te blijven. Het verlies van één op vijf medewerkers kan dan ook verwoestende gevolgen hebben voor de prestaties van de onderneming."
Goede voornemens
"Vooral aan het begin van een nieuw jaar beginnen werknemers uit te kijken naar een nieuwe baan," vervolgt Sheridan. "Bedrijven die er in slagen om de continuïteit binnen hun teams te behouden, creëren een belangrijk voordeel om door de moeilijke economische omstandigheden te navigeren en successen te boeken. Het is weliswaar niet altijd mogelijk om het beste talent te overtuigen om te blijven, maar de nodige aandacht en ondersteuning voor werknemers kan een massale uittocht voorkomen."
Bron:Express.be
De uitkomsten van dit onderzoek zijn op zich niet nieuws. Elk jaar wenst een groot deel van Nederland, maar ook België, een nieuwe baan. Echter nu roepen veel van deze mensen dat al 5 jaar, maar vanwege de aanhoudende crisis zijn zij nu al iets te lang ongelukkig. Als ik in mijn LinkedIn netwerk kijk, zijn er al best veel mensen van werk veranderd.
Gelukkig zijn er oplossingen voor bedrijven en organisaties. Wellicht geen kant-en-klare opties die onmiddellijk integreerbaar zijn, maar wel opties die op de lange termijn werken. Ik heb het dan over een strategisch retentiebeleid ongeacht de economische situatie van een land, een regio of bedrijf. Kortom ten alle tijden!
Meer informatie daarover vind je hier: (Klik hier)