zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Genoeg mogelijkheden voor 50+ op de arbeidsmarkt

19 december 2012 - De laatste jaren heeft de arbeidsmarkt veel te verduren gekregen door de economische crisis. De mogelijkheden voor veel groepen werknemers en werklozen is gekrompen. Vooral de groep 50+ zit in de hoek waar veel klappen vallen. Het aantal werklozen in de groep 50+ is met ongeveer 24.000 gestegen ten opzichte van 2011. Het is voor deze groep heel lastig om weer aan het werk te komen. De oorzaak van dit probleem ligt eigenlijk bij beide groepen.

De werkgever, maar ook de 50+er heeft teveel vooroordelen over deze hele situatie. Dit stelt Dylan Repkes naar aanleiding van een aantal gesprekken met carrièrecoaches die gespecialiseerd zijn in de senior. 



Goedkope oplossing
Een werkgever kiest in deze moeilijke tijd vaak de goedkoopste oplossing en dus zal de keuze bij een sollicitatie eerder vallen op een goedkoper en vitaal iemand. Daarom zijn starters over het algemeen aantrekkelijker voor werkgevers. Dit is een vooroordeel wat momenteel bij veel werkloze seniors leeft. Ondanks dat dit vooroordeel in sommige gevallen echt werkelijkheid is moet de senior niet bij de pakken neer zitten. Er zijn namelijk nog genoeg kansen voor deze groep alleen de 50+er moet wel de mouwen opstropen en bereid zijn te veranderen. 

Sollicitatiekennis
Slechts een klein aantal veranderingen kan al een wereld van verschil maken voor de senior in hun zoektocht naar een baan. Ondanks dat deze situatie voor vele van hen compleet nieuw is. Deze groep werk vaak al jaren bij één en dezelfde werkgever heeft zodoende haast nooit moeten solliciteren. De kennis die hier voor vereist is ontbreekt dus veelal. Daarnaast is de manier van solliciteren enorm veranderd, zo is er enorm veel gedigitaliseerd. Het is dus van belang dat de senior ook digitaal wegwijs word. Echter is dit per definitie niet gelijk de oplossing. Wanneer men ‘onpersoonlijk’(brief/online) solliciteert is de kans aanwezig dat de senior daadwerkelijk op zijn of haar leeftijd word afgerekend. Het kan in sommige gevallen dus beter zijn om persoonlijk langs te gaan bij het bedrijf zodat er gelijk persoonlijk contact gemaakt kan worden. Op deze manier kan de persoon gelijk laten zien wat hij of zij in hun mars heeft. Vaak benadrukken seniors in deze situatie vaak de werkzaamheden die zij in de afgelopen jaren hebben uitgevoerd, het is echter van belang dat de capaciteiten van de persoon naar voren komen. Deze informatie is namelijk veel relevanter voor de werkgever. 

Negatief perspectief
De senior kijkt vaak erg negatief tegen de huidige situatie aan. Het probleem zou bij de werkgever liggen en een 50+er is te duur voor de huidige economische situatie. Ondanks deze vooroordelen moet de senior hier door heen slaan en welwillend tegen de situatie aankijken. Kijk eens kritisch in de spiegel, wat ziet u dan? Bent u tevreden over uw persoon, zowel van binnen als van buiten? Leeftijd is in principe alleen ‘maar’ een getal, u kunt uw echte leeftijd zelf bepalen. Persoonlijke verzorging en uw kleding kunnen al een verschil maken. Ook sportief, actief en gezond leven helpt in deze situatie doordat u meer energie krijgt en dus eerder zal stralen. De punten die u wel bevallen aan uzelf moet u proberen te versterken of prominenter maken. 

Grote uitdaging
Het is een grote uitdaging voor de senior om de verandering van de arbeidsmarkt met beide handen aan te pakken. Wat is uw plek in de huidige arbeidsmarkt? Wat heeft u nog te doen om deze plek te verbeteren of te verstevigen? U moet uzelf als het ware opnieuw uitvinden en ervoor zorgen dat u aantrekkelijk bent of blijft voor de markt. Het uitvoeren van een carriere APK kan hierbij helpen. Een sterk punt van veel seniors is de ervaring die zij in de loop der jaren hebben gekregen. U moet weten hoe hier profijt uit kunt halen, dit kan namelijk erg aantrekkelijk zijn voor bedrijven waar veel jongere werknemers rondlopen die een senior als mentor vaak goed kunnen gebruiken. 

Toekomstgericht en ambitieus
Het is belangrijk dat u toekomstgericht en ambitieus blijft kijken. Veel seniors rond de leeftijd van 50 jaar lopen rond met de gedachte dat hun carrière bijna voorbij is. Echter zitten zij pas op tweederde van hun carrière en hebben zij nog ongeveer vijftien jaar te gaan. Met deze gedachte moet de senior met een positieve blik naar deze periode kijken. Een Senior is namelijk niet oud, er zit nog genoeg potentie in deze groep. Competenties en kwaliteiten kunnen uitgebouwd worden door middel van opleidingen. Want niemand is te oud om te leren. 

Wees bereid te veranderen
Het moge duidelijk zijn dat er bij zowel senior als werkgever aanmerkingen te maken zijn. Het is lastig om de werkgever te laten veranderen, maar bij de eigen persoon zijn er wel veranderingen mogelijk. Dit moet dan ook het uitgangspunt zijn van de senior, wees bereid om te veranderen.

 
 Doorsturen   30 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vergrijzend Nederland voelt zich fit en energiek
 Manager van de toekomst is vrouw en 50+
 Waarom 50-plussers geen baan vinden - deel 3
 Vooroordelen oudere werknemers blijven hardnekkig
 
 
reacties
 
Aart  |   | 
19-12-2012
 | 
08:46 uur
De kop past niet bij de inhoud van het artikel, vind ik. ''Genoeg mogelijkheden voor 50+ op de arbeidsmarkt'' impliceert dat er informatie te lezen is over die mogelijkheden, bijvoorbeeld in welke branche of regio die mogelijkheden zijn. Maar niets daarvan. De constatering dat het aantal werklozen in de groep 50+ is gestegen met 24.000 geeft juist aan dat er kennelijk te weinig mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn.

Verder zal de inhoud over solliciteren, persoonlijke verzorging, veranderingsbereidheid etc. wel kloppen. Maar dan moet er dus een andere kop boven...
Dylan Repkes  |   | 
19-12-2012
 | 
08:51 uur
Klein foutje in de tekst. 'Dreamcoach' moet Dreamjob zijn. Excuses.
Hans  |   | 
19-12-2012
 | 
09:16 uur
Een praktijk voorbeeld: Niet alleen de leeftijd speelt een rol. Inmiddels is de afstand woon-werk ook een item om je te vertellen dat je niet in het profiel past. Dit terwijl de overheid en UWV verkondigt dat men bereid moet zijn om te reizen. Als je dan je leeftijd ook nog niet mee hebt zijn er al 2 min punten. De overheid en onderzoekers moeten eens in de echte praktijk gaan kijken. Zeg voor de grap maar eens je baan op en probeer dan de genoemde sugessties maar eens. De meesten heeft de ''senoir'' uit dit voorbeeld al geprobeerd (inclusief een pas afgeronde HBO-opleiding), maar het resultaat blijft 0. Mijns inziens blijven werkgevers voornamelijk negatieve aspecten zien t.a.v. de ''senoir''.
Leo Besemer  |   | 
19-12-2012
 | 
09:34 uur
Ja, hoor - als-je-maar-wilt-dan-heb-je-zo-een baan. Dream on! Ik werd op 63,5 jarige leeftijd werkloos. Als ik solliciteer dan wordt ik meestal uitgenodigd - en eindig dan als 2e achter een jongere sollicitant. Want die is goedkoper. De oplossing ligt niet bij 'beter solliciteren'. De oplossing ligt in het beter controleren van ontslagaanvragen, controleren op leeftijdsdiscriminatie en het verbieden van dat zinnetje: 'het contract eindigt bij het bereiken van de 65-jarige leeftijd' in arbeidscontracten.
Er is veel discussie over verhogen van de pensioenleeftijd, maar de groep die graag 'gewoon' wil blijven werken -en dat ook uitstekend kan- wordt vergeten.
Wenneke  |   | 
19-12-2012
 | 
10:14 uur
Jammer, helemaal niets nieuws gelezen. De adviezen die gegeven worden zijn voor de hand liggend en worden door loopbaancoaches en de seniors die ze begeleiden al lang toegepast.
Karin Kramer  |   | 
19-12-2012
 | 
10:28 uur
Erg generaliserend en rolbevestigend artikel. Jammer. De hele kijk in dit artikel is zó jaren '90..... Toen kwam het issue 'senior en de arbeidsmarkt' ook op de proppen en kwamen dit soort adviezen eruit. Niks nieuws en komt badinerend over ten opzichte van senioren.
Waar het in deze tijden om gaat is herverdeling van arbeid. Om nieuwe vormen van organisatie van je medewerkers (lees: human capital). Om meer ruimte in de arbeidswet en richtlijnen rondom sociaal ondernemen. Om sociale innovatie. Om employability gedurende je werkzaam leven.
s  |   | 
19-12-2012
 | 
10:33 uur
Wat een getrut in dit badinerende stukje. Wat tendentieus en nutteloos. Het voegt niets toen aan het al bestaande vooroordeel, het werkt er zelfs aan mee!
Ben je opeens niet meer digitaal bewust als je 50+ bent, zie je er oud, grijs en saai uit als je 50+ bent. Doe normaal! Ik denk zeker niet dat mijn carrière bijna voorbij is noch kijk ik negatief tegen de situatie aan. Het is lastig, dat wel maar dat heeft vooral te maken met de ''crisis''' en niet met leeftijd.
H. Hak  |   | 
19-12-2012
 | 
10:44 uur
Managers zijn alleen maar bezig met korte termijn. Dat is mijn ervaring en bevinding.
aloys  |   | 
19-12-2012
 | 
12:19 uur
KOM maar op. Ik praat niet over salaris, reisafstand, secundaire arbeidsvoorwaarden maar
zoek werk als accountmanager. Gespecialiseerd in assurantie schade risicoanalyse.
Geen Jobhopper of hit en run.
Klantenbinder.
Susan van Dijen  |   | 
19-12-2012
 | 
11:29 uur
Als digitaal bewuste dame van 54 voel ik een afstand tussen dit zogenaamde onderzoek en de werkelijkheid. In plaats van onderzoeken naar discriminatie van allochtonen versus autochtonen zouden onderzoekers zich moeten richten op ouderen, die reuze bewust een nieuwe werkkring zoeken op alle manieren die er zijn. Als je een glanzende carrière achter de rug hebt geloven veel bureaus en werkgevers gewoonweg niet in jouw oplossing: ik wil wat nieuws en desnoods betaald als starter.
De reacties van de ''ouderen'' op dit artikel geeft al aan dat er voldoende 50+ mensen zijn die digitaal reuze goed bezig zijn.
TON  |   | 
19-12-2012
 | 
13:03 uur
Oneerlijke concurrentie tussen 50+ers.
50+ers met een ww-uitkering komen in aanmerking voor een 'doelgroepverklaring' waardoor ze tot 6500 'goedkoper' zijn voor een werkgever. Deze loonkostensubsidie is bedoeld om 50+ers aantrekkelijker te maken.
Maar er is ook een vervelend bij-effect: Ik heb namelijk nog een week recht op een ww-uitkering. Daarna niet meer. En dan ben ik dus 6500 euro duurder dan leeftijdsgenoten die wel een ww-uitkering ontvangen. Valse concurrentie dus - en een volgens mij ongewenst bij-effect van positieve discriminatie. En tegelijk ook een fraai voorbeeld van tunneloplossingen die andere problemen veroorzaken.
Vraag: wat kan ik/kunnen wij hier aan doen?
wouter  |   | 
19-12-2012
 | 
14:10 uur
''Het kan in sommige gevallen dus beter zijn om persoonlijk langs te gaan bij het bedrijf zodat er gelijk persoonlijk contact gemaakt kan worden.''


naar aanleiding van een vacature gebeld met het bedrijf om een afspraak te krijgen voor een orienterend gesprek over de vacature.Persoonlijk langsgaan dus. Reactie:'u bent de zesde al die dit vraagt, daar beginnen we niet aan.Eigenlijk is de strekking van dit verhaal: blame the victim.
Pieter  |   | 
19-12-2012
 | 
16:54 uur
Naast dit rammelend (stigmatiserend) artikel vind ik de interviewer weinig kritisch en getuige de inhoud geschreven kunnen worden door een stagaire.
Daarnaast zet ik ook mijn vraagtekens bij de kwaliteit van de carrierecoaches nl:1) Genoeg kansen suggereerd luiheid. 2)onder sollicitatiekennis staat dat het persoonlijk beter is langs een bedrijf te gaan dan gewoon solliciteren en wanneer kom je langs? juist ja nadat je gesolliciteerd hebt.3)Klapper op de vuurpijl:het is lastiger de werkgever te veranderen dus dan maar de werknemer aanpakken?
Ik denk dat het een positief bedoeld artikel is maar schrijf dan geen halve oplossingen/waarheden. Succes met afstuderen.
Lunaclair  |   | 
19-12-2012
 | 
18:57 uur
De kosten voor een Carriere APK® zijn € 1.600,- . Dit zijn dus 4 gesprekken, test en opdrachten, een rapportage en adviesgesprek.
Het advies is om deze APK iedere 2 à 3 jaar te doen.
Dat advies kan ik mij bij dit enorme bedrag wel voorstellen.
Waarschijnlijk is het slimmer een relevante studie, cq cursus voor dit geld te doen. Daar heb je nl ècht iets aan.
Verder denk ik, dat werkgevers in geval van keuzemogelijkheid altijd voor het jongere, en dus meestal ook goedkopere alternatief zullen kiezen bij aanname en afscheid nemen van de oudere en dus vaak duurdere medewerker: met of zonder APK!


M. Lillu  |   | 
19-12-2012
 | 
20:01 uur
De kop van het artikel is misleidend en de inhoud is absoluut onzinnig. Het lijkt er op dat de schrijver incl. de zogen. coach er van uit gaan dat de gemiddelde 50-er een achterlijke digibeet is.. Het tegendeel is juist waar. Deze groep is bovengemiddeld actief op internet, heeft nog manieren geleerd en weet best hoe hij/ zij zich moeten gedragen. Het ontbreekt hooguit aan sollicitatie-ervaring.
Ik heb 2 academische titels en ben 2 jaar werkloos geweest. De oplossing bleek, het 'opnieuw uitvinden van mijzelf te zijn. De gemiddelde werkgever vond dat ik een fantastisch cv had, maar overgekwalificeerd was.
De doorsnee werkgever is blijkbaar bang voor de ervaren 50-er. De werkloze 50-er lijkt de dupe te worden van de onzekere werkgevers die allerlei uitvluchten bedenken om hun eigen falen te verdoezelen.
Lunaclair  |   | 
20-12-2012
 | 
09:42 uur
M. Lillu 19-12-2012 20.01 uur

Ben zeer benieuwd naar aanleiding van deze herkenbare reactie, wat precies ''het opnieuw uitvinden van mijzelf'' inhield! Hoe kun je minder over- gekwalificeerd lijken/zijn op je cv en vooral in de praktijk? Lijkt mij geen makkelijke klus.

edith bal verbeek  |   | 
20-12-2012
 | 
11:12 uur
Ook ik krijg niet de indruk dat we met dit item een stuk verder komen. Velen zijn deze weg al lang in gegaan. Digitaal, uiterlijk etc. Veel sollicitatiebrieven waar je nog geen eens een fatsoenlijk antwoord op krijgt. Je probeert ruim te solliciteren omdat je inmiddels door omscholing ook breed georienteerd bent. Ook dat mag allemaal niet helpen. Wanneer komt er eens een goed stuk over werkgevers die blijkbaar nog steeds zeer stereotype denken. Let op, binnen twee jaar zijn de echte baby boomers er echt uit. Ik wil dan nog wel eens zien hoe de werkgevers dan reageren. Dan zal men hals over kop wel moeten aannemen wil men nog enige know how binnen hebben. De nieuwe generatie wil men niet binnen want men heeft na de opleiding nog geen ervaring. De oudere generatie is volgens werkgever altijd ziek, zwak en misselijk. Benieuwd naar de echte cijfers. Het echte verhaal is dat men bang is dat de ervaren werknemer wel eens te kritisch kan zijn.
Karin  |   | 
20-12-2012
 | 
13:57 uur
Wat een groot flauwekul verhaal.
Niet de sollicitant moet veranderen (ik ben 51 en voel me echt niet senior!!!), ben heel vaardig met computer, heb er 15 jaar mee gewerkt, klinklare onzin. Ik kan hele dagen werken, ik hoef niet naar huis voor een ziek kind, ik hoef geen ouderschapsverlof enz.enz.enz.
Opleiding doen, toekomstgericht kijken, ja tuurlijk, maar wie betaalt die opleiding, juist IK!!!!!! en dan heb je je diploma en hoor je dat je geen ervaring hebt !!!!!!!!!!!!!!
De maatschappij moet veranderen, de regering moet werkgevers verplichten zoveel procent 45+ aan te nemen. De plicht ligt bij de overheid en de werkgevers, DIE MOETEN VERANDEREN, mensen die werkloos zijn (senioren) willen werken, MOETEN werken willen ze niet alles kwijtraken wat ze tot nu toe hebben opgebouwd.
Sollicitatietips heb je allemaal al doorgenomen, afwachten tot je een reactie krijgt is zonde van de tijd, bellen en die dames van uitzendbureaus die hun nagels zitten te lakken omdat ze niets te doen hebben achter hun vodden zitten. Dat is hoe het vandaan de dag gaat. Ben klaar met dit rotland!!
Wil  |   | 
21-12-2012
 | 
09:32 uur
Gouden business; het adviseren, coachen en bemiddelen van oudere werkzoekenden die toch niet of nauwelijks aan de bak komen. Leuke (subsidie) deal met een gemeente of zo maken en je hebt voorlopig een oneindige workload en cashflow. En je kunt jezelf een bultrug adviseren naar de werkzoekenden. Of; hoe houden we elkaar bezig in- en met onzinnige cirkelredenaties terwijl de markt de markt is.
wouter  |   | 
21-12-2012
 | 
16:47 uur
even googelen op de naam van de schrijver van dit artikel en er wordt je een hoop duidelijk: een stagiair bij Dreamjob. Misschien moet de redactie van deze site wat kritischer zijn op de artikelen die ze plaatsen. lekker makkelijk zo.
Adriana van Schalken | Payrolling Works  |   | 
21-12-2012
 | 
17:23 uur
''ndanks dat deze situatie voor vele van hen compleet nieuw is. Deze groep werk vaak al jaren bij één en dezelfde werkgever heeft zodoende haast nooit moeten solliciteren. De kennis die hier voor vereist is ontbreekt dus veelal. Daarnaast is de manier van solliciteren enorm veranderd, zo is er enorm veel gedigitaliseerd. ''

Alsof de 50+er niet met computers om kan gaan?
En, desondanks deze groep mensen misschien niet vaak hoefde te solliciteren wil dat niet zeggen dat ze zit niet kunnen. Deze mensen hebben een groot netwerk en met de kennis en ervaring die ze hebben zijn ze van waardevol belang. Bedrijven waarmee wij samenwerken middels payrolling, werken graag met 50+ers omdat zij zoveel waarde toevoegen. Het is jammer dat de trend helaas anders is ten tijde van de crisis en ik zie het voor het jaar 2013 somber in.
frank manshoven  |   | 
22-12-2012
 | 
19:21 uur
Geachte Heer,

Hierbij wil ik reageren op Uw artikel.
De bemerking die U maakt geldt niet alleen voor 50+ indien ik het artikel volledig bekijk.

Hierbij zou ik U graag mijn CV willen toesturen waarbij ik graag de lakmoesproef of proof of the pudding wil doorstaan.

Kan U me Uw gegevens doormailen, gezien ik mijn emailadres heb doorgegeven, zodat ik naar eeen mooie functie kan uitkijken in 2013.

Dank voor Uw reply,

Mvg

Frank VM
Peter Donker  |   | 
24-12-2012
 | 
10:16 uur
We moeten niet vergeten dat veel werkgevers inclusief de regering nog zitten vastgeroest in het oude systeem, de 57,5 regeling (aanvullende ww regeking) en naar huis met die oudjes. Onze regering bedenkt wel van alles maar zien de gevolgen ervan niet in. Visie dat is nodig en dat hebben ze niet, trouwens niemand van deze briljante bestuurders anders zaten we nu niet in een crisis (gewoon te druk met zakken vullen) en nu mag dewerkende bevolking het gelach betalen.
Peter Klaassen  |   | 
24-12-2012
 | 
13:40 uur
Managers on line : wat een slecht stukje zeg. Totaal geen toegevoegde waarde en vol cliché's en open deuren. Enige controle van jullie kant zou wel op z'n plaats zijn.
Jack duineveld  |   | 
27-12-2012
 | 
10:19 uur
Ik sluit me aan de bij de mensen die dit stukje naar de prullenbak verwijzen omdat het badinerend, generaliserend en niet van deze tijd is. Wie is de schrijver eigenlijk en hoe is het mogelijk dat dit broddelwerk is geplaatst? Tijd om kritischer op de inhoud te worden!
Will  |   | 
27-12-2012
 | 
16:56 uur
Goed stuk; kan er geen zak mee.
'' Dit stelt Dylan Repkes naar aanleiding van een aantal gesprekken met carrièrecoaches die gespecialiseerd zijn in de senior.''.
Dylan wel; die schrift er een stukje over. Denk niet dat die hier op kan promoveren.
JK  |   | 
2-01-2013
 | 
14:48 uur
De heer Repkes moet zelf maar eens als 50+ werkzoekende een half jaar gaan solliciteren, dan maakt hij de echte praktijk mee, wat een onzin artikel zo anno 90'jaren, en zijn tips zijn open deuren die al die goed betaalde werkcoaches voor veel geld willen slijten op de arbeidsmarkt. Kort gezegd gelukkig nieuwjaar meneer Repkes en wordt eens wakker in 2013!!!
Marila  |   | 
29-03-2013
 | 
17:27 uur
Ach, dit gaat helemaal nergens over. Ik als 45+'er solliciteer mij suf. Heb mijn salariswens zover naar beneden bijgesteld in mijn beroepscategorie voor 40 uur per week, zodat ik daarmee kan concurreren met de jongeren. Maar ook dit mag niet baten, ook niet bij uitzendbureaus. Deze hebben allerlei smoesjes voorhanden om maar niet te hoeven bemiddelen voor jou, omdat de werkgevers dit niet willen. Regelmatig is het in het begin: pas niet in het profiel en daarna: te lang uit het werkproces, voila!

Volgens mij heeft dit mede te maken met een stigmatiserend beeld, maar als wij niet uitkijken met z'n allen wordt de leeftijd om iemand nog aan te nemen steeds verder naar beneden bijgesteld.

De afglijdende schaal:

Zoiets van: ooh deze persoon is al 50, nee te oud, die nemen we niet aan. Vervolgens is het dan, ja maar die persoon is al 47, dus bijna 50, nee die nemen we dan ook niet meer aan. Dan vervolgens ach deze persoon is al wel 45 zeg, bijna 47, nee die ook maar niet.

hans  |   | 
30-03-2013
 | 
10:57 uur
Tja Marila,
Die ervaring hebben wij idd ook al. De werkergevers en overheden moeten eens uit hun ivoren torens komen en daadwerkelijk kijken wat er aan de hand is. Het is hier namelijk een rommeltje in dit land, waar niemand iets aan lijkt te willen of kunnen doen. Zelfs medewerkers van het UWV, van wie je mag verwachten dat die inzicht hebben op de huidige arbeidsmarkt, kijken niet verder dan dat hun neus lang is. Totdat ze er zelf uit bezuinigd worden. Dan worden eerst de binnen komende vacatures onder de ''eigen''mensen verdeeld en eventueel pas veel later doorgestuurd naar de, zich netjes aan de regels houdende, nog veel langer ingeschreven werkzoekenden.
Een rommeltje (of misschien wel chaos)dat is het.
Marila  |   | 
1-04-2013
 | 
00:13 uur
Ja Hans,

Een complete chaos is een beter woord. De wirwar aan jobsites op internet waar mijn beroepscategorie vrijwel volledig afhankelijk is van uitzendbureaus. Werving- en selectiebureaus, re-integratiebureaus groeien als paddenstoelen uit de grond momenteel (waarschijnlijk ontslagen HRM'ers en Psychologen met een zusje hier en een vriendje elders als netwerk). Bijstanders worden momenteel geëxploiteerd alsof het een lieve lust is. Al die wanhopige werkzoekenden zijn gewoon prooi.

In mijn eigen woonwijk zie ik toch echt steeds vaker mensen thuis, 's avonds laat het licht nog aan.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10