zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Solliciteren is fulltime baan

17 december 2012 - Solliciteren wordt door veel werkzoekenden als een fulltime baan gezien. Dat blijkt uit onderzoek van Jobbird.com op basis van een enquête onder werkzoekenden. 38 procent van de ondervraagden geeft aan de hele week te besteden aan solliciteren. 28 procent besteedt ieder vrij uur aan het zoeken naar een nieuwe baan.

24 procent geeft aan drie tot vier uur in de week te besteden aan solliciteren, omdat ze doordeweeks geen tijd hebben. Het gaat hierbij vaak om mensen die al een baan hebben, maar die al dan niet gedwongen op zoek zijn naar een nieuwe baan. Tien procent zou eigenlijk meer tijd aan solliciteren willen besteden, maar vindt hun sociale leven ook belangrijk. Hierdoor komt solliciteren vaak op een laag pitje te staan. 



Werkloosheid blijft stijgen
De werkloosheid in Europa blijft stijgen. Ook in Nederland neemt het aantal werklozen toe en de vooruitzichten zijn niet heel rooskleurig. In oktober steeg de werkloosheid verder naar 6,8 procent, waarmee het totaal aantal werklozen uitkomt op 536.000 personen. De werkloosheid is in tijden niet zo hoog geweest en als deze trend zich doorzet, zal de werkloosheid in 2013 verder stijgen. De economische crisis heeft niet alleen invloed op de mensen met lage inkomens, maar raakt ook mensen met hogere inkomens. Volgens Jan-Peter Cruiming, oprichter van vacaturesite Jobbird.com, is het daarom niet verwonderlijk dat veel mensen fulltime bezig zijn met het zoeken naar een baan. "Steeds meer mensen verliezen hun baan, of dreigen die te verliezen. Om rond te kunnen komen is een baan noodzakelijk, zeker nu de uitkeringen steeds verder uitgekleed worden. De banen liggen niet voor het oprapen en daardoor zijn veel mensen lange tijd bezig met het vinden van een baan."

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Het nieuwe solliciteren: niet voor hoogopgeleid talent
 Werkzoekende solliciteert tijdens vakantie door
 Oefen gratis uw videosollicitatie
 Sollicitant die voorover leunt komt gemotiveerd over
 
 
reacties
 
NumoQuest®  |   | 
17-12-2012
 | 
12:48 uur
Het is jammer genoeg zo dat de verder verslechterende economische omstandigheden de komende tijd met zich mee zal brengen dat de werkeloosheid nog drastischer zal toenemen.

Dit topic is een regelmatig terugkerend fenomeen bij werkzoekenden. Deze worden steeds vaker gezien en beschouwd, om het woord dan maar te gebruiken, 'Nieuwe' paria's.

Deze Paria's blijken er te bestaan om verder 'aan' te pakken want, om met de woorden van Balkenende, Donner, Kamp of Rutte te spreken, is er daar een aanzienlijk deel van die 'niet blijkt te deugen'.

Heel goed om dan natuurlijk als tegenmaatregel de uitkeringen, waar men middels belastingen, zo aanzienlijk heeft bijgedragen. Uiteraard zitten de beleidsmakers er zelf puissant goed bij.

Zelfs van de nieuwe lichting politici valt weinig te verwachten. Rutte en Samsom hebben van hun kiezers, 'Heilig Mandaat' gekregen de werkgevers nog eenvoudiger handvatten aan te reiken en uiteraard als trouw EU bondgenoot, de wereld der Grieken te veraangenamen met miljarden en te roepen dat de wijzen uit Brussel moeten komen om ......

Tja om wat? Te constateren dat Balkenende en Rutte niets hebben gedaan om de stagnerende Nederlandse economie te stabiliseren?

Als natuurlijk voortvloeisel van zoveel voorspelbare politieke stupiditeit, rigiditeit en incompetentie, word het vinden van een baan allengs een bezigheid die steeds meer mensen ten beurt zal vallen.
Sandra Kok  |   | 
18-12-2012
 | 
08:18 uur
In Nederland zijn wij altijd bezig met het vinden van een baan. Terwijl je om rond te komen geen baan nodig hebt, maar een inkomen.
Als je op een andere manier naar zaken kijkt komen ook andere mogelijkheden om de hoek kijken.

Dat we geld nodig hebben om te kunnen voorzien in levensonderhoud is zeker. Een baan in loondienst is een optie, maar je kunt bijv. ook voor jezelf beginnen. Gebruik je kracht, je passie, je kwaliteiten om te doen wat je leuk vindt en waar je goed in bent.
Door op deze manier te denken en jezelf inzetbaar te maken, vergroot je het aantal mogelijkheden.

De overheid (lees: uitkeringsinstantie) zou hier ook anders mee om kunnen gaan. Als iemand kan en wil werken op welke manier dan ook, dan zou dat in mijn ogen mogelijk moeten zijn, zonder verlies van evt. uitkering als de opdracht voorbij is. Nu is het zo dat je je uitkering kwijt bent als je een opdracht als zelfstandige/freelancer aanneemt. En dus blijven veel mensen in de uitkeringssituatie hangen. Iets wat niemand wil!
Er is overigens een mogelijkheid, alleen komt die pas aan de orde als je er als werkzoekende zelf mee komt. Een beetje meer meedenken en pro-activiteit vanuit het UWV/overheid en dan denk ik dat meer mensen een inkomen hebben en minder een uitkering.

Het is simpelweg een kwestie van anders denken, denken in mogelijkheden.



Petra  |   | 
19-12-2012
 | 
10:30 uur
Juist omdat solliciteren of zoeken naar opdrachten zoveel tijd in beslag neemt, is het zo jammer dat je tegemoetkoming de de kinderopvang stopt, als je twee maanden zonder inkomen zit. Terwijl je je tijd juist zo hard nodig hebt om een baan of opdracht te vinden!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10