zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bedrijven tevreden met naleving reisbeleid

23 november 2012 - De meeste travel managers zijn ervan overtuigd dat hun reisbeleid op dit moment goed werkt en zien hier voor de komende twee jaar geen verandering in komen. Dit blijkt uit onderzoek door AirPlus International in samenwerking met de Association of Corporate Travel Executives (ACTE), waarvan 305 leden werden geïnterviewd. De conclusie van het onderzoek staat in schril contrast met de discussie over of het nog zin heeft om een reisbeleid op te stellen in een tijd van online reisportalen en smartphones.

De verwachting is immers dat de jonge ‘tech-savvy’ medewerkers dankzij mobiele technologieën en sociale media steeds vaker het reisbeleid van hun bedrijf zullen negeren en zelf hun eigen reizen zullen boeken via websites en tools naar eigen keuze. Slechts vijftien procent van de travel managers verwacht desondanks een negatieve invloed van sociale media op de naleving van het reisbeleid. 28 procent denkt dat de sociale media juist zullen helpen om reizigers het de regels te laten opvolgen. Op het reisbeleid zelf hebben de technologische ontwikkelingen weinig effect: slechts een klein deel van de deelnemers (acht procent) veronderstelt dat deze zullen leiden tot een versoepeling van het bestaande reisbeleid. Sterker nog, 32 procent denkt dat het aantal regels zal toenemen, terwijl 60 procent geen veranderingen verwacht. 



Betere naleving
De travel managers geven aan dat de naleving door werknemers eerder is verbeterd dan verslechterd in de afgelopen twee jaar: 53 procent constateert dat reizigers zich meer aan de richtlijnen houden, terwijl slechts acht procent een minder strikte naleving heeft opgemerkt. De meeste inkopers denken dat deze situatie niet zal wijzigen: slechts vijftien procent verwacht dat werknemers over twee jaar het reisbeleid minder zullen naleven. Bijna de helft (48 procent) gaat er juist vanuit dat de naleving zal blijven verbeteren.
De ondervraagde travel managers zien verder niet zoveel heil in het opleggen van een maximumbudget aan reizigers, waarbinnen ze flexibel mogen handelen. 43 procent denkt dat het de reiskosten opdrijft. Slechts 23 procent meent dat de reiskosten hierdoor zullen dalen, terwijl 34 procent van mening is dat het geen verschil zal maken.


Bron: Zakenreis.nl
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Hotelboekingen buiten reisbeleid duurder
 ‘Bedrijven moeten reisbeleid vaker actualiseren'
 Prioriteit voor travel managers in 2012: kosten verlagen
 Reisbeleid onbekend en bovendien onbemind
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10