26 oktober 2012 -
Zakenreizen zijn voor u als manager vaak een noodzakelijk kwaad. Tijdens een zakenreis bent u lang niet zo efficiënt en zeker bij de wat kortere trips is ook het comfort vaak niet geweldig. Het gebruik van slimme mobiele applicaties hebben het reizen al aangenamer gemaakt maar de fysieke verplaatsing met al haar ongemakken blijft bestaan. Een van de grootste irritaties voor de zakelijke reiziger is de vliegreis inclusief de bijbehorende handbagageafhandeling.
Vliegt u met grote regelmaat, of regelt uw secretaresse de reis, dan bent u wellicht bekend met de handbagageregels van uw maatschappij. Vliegt u slechts incidenteel, dan kunt u, afgaand op uw voorgaande bagage-ervaringen, van een koude kermis thuiskomen. Ondanks dat er algemene regels voor handbagage bestaan, werkt dit bij elke maatschappij anders.
De basisregels
De algemene regel voor handbagage is: lengte + breedte + hoogte = maximaal 115 centimeter. Met deze regel zijn de maten voor handbagage al grof vastgelegd. De meest gangbare maat is 55 x 40 x 20 cm. Naast de grootte is ook het gewicht van belang. Hierbij is er geen algemene regel maar een maximaal gewicht van rond de tien kilo is gebruikelijk.
Wat wel en wat niet?
Wilt u meer meenemen zonder dat u moet wachten bij de bagageband, dan is vliegen met British Airways de beste keuze: Hier kunt u 2 tassen inchecken waarbij geldt dat de eerste tas niet zwaarder is dan 23 (!) kilo en dat deze past binnen 56 x 45 x 25 cm. Als tweede tas kunt u bij BA zonder problemen een extra handtas of laptoptas inchecken. Prijsvechters hebben strengere regels en zullen deze ook nauwlettender navolgen. Aer Arann spant hierbij de kroon: Heeft u meer dan een stuks handbagage, is deze bagage zwaarder dan zeven kilo of is deze groter dan 43 x 28 x 20 centimeter, dan moet deze tegen betaling extra worden ingecheckt.
Bron:Beslist
Het is aan te raden van te voren goed de regels na te lezen. De prijsvechters hebben inderdaad de moeilijkste regels, dat wil zeggen dat er behoorlijk moet worden bijbetaald, wil men een tweede (of 1 grote) tas mee. Maar goed, die reizen zijn ook niet voor niets zo betaalbaar...
Inderdaad, daar ben ik bij mijn laatste reis ook achter gekomen: lees de regels goed! Uiteindelijk heb ik flink moeten bijbetalen voor de bagage die ik meenam. De tickets waren wel erg goedkoop overigens.
Let ook goed op of je tijdens de retourvlucht bagage mee mag nemen. Ik ken genoeg gevallen van mensen die bij de retourvlucht flink bij moesten betalen om hun bagage mee naar huis te nemen. Echt schandalig!