Geen draagvlak voor Kunduz-ontslag bij Werkend Nederland
27 augustus 2012 -
Uit onderzoek van TNS NIPO is gebleken dat de ontslagplannen van de Kunduzcoalitie op steeds minder steun kunnen rekenen van de kiezers in Nederland. Uit deze enquête, die is uitgevoerd in opdracht van het Financieele Dagblad blijkt dat zelfs de achterban van D66 deze plannen in meerderheid niet meer zien zitten.
Ik kan me nog heel goed correspondentie herinneren van het IMF aan voormalig min. van werkgelegenheid Donner, dat hem werd gewaarschuwd, al in 2007 en 2008, niet ongebreideld en ondoordacht werk te maken van het flexibiliseren van de arbeidsmarkt door de 'ontijdige' contracten 'uit te faseren.
Reden dit te roepen was dat het IMF namelijk voorzag dat dit enorme consequenties zou hebben voor de arbeidsverhoudingen in Nederland en dat het juist de 'vaste contracten' waren die de as van stabiliteit op de arbeidsmarkten was.
We weten nu allemaal hoe incompetent de politiek is gebleken deze 'dringende' adviezen vrolijk in de wind te slaan. Mensen makkelijker kunnen ontslaan, mensen makkelijker weer aan kunnen nemen. Grotere doorstroming van ..........
Heel goed, vluchtig menselijk kapitaal. Want wat is de keerzijde van de medaille? Werknemers die werkgevers niet meer vertrouwen. Geen 100% inzet meer want waarom zou je als je net zo makkelijk kan worden ontslagen l te veel inzet moeten tonen?
Daarnaast is klagen klaarblijkelijk schering en inslag betreffende 'war on talent' of de 'juiste kandidaat' maar niet weten te vinden.
Kort gesteld is er iets grondig mis in Nederland waar het dit onderwerp betreft. Alleen al vanwege het gegeven dat dit zg kunduz clubje geen enkel fatsoenlijk rekenmodel heeft op weten te leveren hoe men de huidige werkeloosheid, die overigens nog steeds aan het oplopen is, nu eigenlijk te lijf zou willen gaan.
Op dit moent heeft geen enkele partij, geen enkele mogelijke coalitie, ook maar een duidelijk doorrekenbare visie of plan klaar liggen de kenniskern die men heeft uitgefaseerd van >40 te behouden maar bazelt bijzonder graag over zichzelf en hoe god zij zichzelf vinden.
Geen van de partijen schijnt het ook maar in zich te hebben zich gezamenlijk te richten op de huidige problemen, eindelijk eens na 4 jaar crisis. En dat is de meest beschamende vertoning die men zich kan indenken.
Verder reactie op dit soort verkiezingsretoriek is volkomen 'useless'.