13 augustus 2012 -
Werknemers die teveel drinken zijn even gemotiveerd als anderen, maar ondervinden wel psychische en lichamelijke problemen op werkgebied. Ze kunnen zich minder goed concentreren en presteren dus minder goed. Bovendien voelt een groot deel van de werknemers die te veel drinken zich neerslachtiger (42 procent), zijn deze werknemers sneller kwaad op collega’s (38 procent) en melden ze zich vaker ziek.
Dit schrijft 6Minutes.be naar aanleiding van Belgisch onderzoek van Securex. Het matigen van alcoholconsumptie kan dus een positief effect hebben op de organisatiedoelstellingen. Hoe kunt u uw medewerkers helpen minder te drinken of in ieder geval voorkomen dat de productiviteit onder alcoholgebruik lijdt?
1. Stel duidelijke regels op zodat alle medewerkers weten welk gedrag niet toegelaten is.
2. Stel procedures op zodat de leidinggevenden precies weten wat ze mogen en moeten doen als ze vermoeden dat een werknemer de regels overtreedt.
3. Geef voorlichting zodat iedereen in de onderneming de gevaren van problematisch gebruik kent én weet wat hij ertegen kan ondernemen.
4. Bied volwaardige hulpverlening aan.
Bron:6minutes.be