zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vakantielocatie heeft invloed op betaalgedrag

8 augustus 2012 - Het betaalgedrag van Nederlanders op vakantie is in meer of mindere mate afhankelijk van waar zij op vakantie gaan (in Nederland, binnen Europa of buiten Europa). Dat is een van de resultaten uit het onderzoek dat Visa Europa heeft laten uitvoeren naar het betaalgedrag van Nederlanders op vakantie.


Nederlanders betalen hun reserveringen voor de zomervakantie op verschillende manieren. De meeste betalingen vinden plaats via Ideal (36 procent), gevolgd door overschrijvingen per bank (23 procent) en online betalingen met een creditcard (vijftien procent). Twaalf procent van de Nederlanders betaalt contant. Opvallend is dat de mensen die buiten Nederland op vakantie gaan vaker hun zomervakantie betalen via de creditcard (achttien procent voor vakanties buiten Nederland maar wel binnen Europa en 24 procent voor vakanties buiten Europa) dan mensen die binnen Nederland op vakantie gaan (zes procent). 



Vakantielocatie is relevant

Nederlanders op zomervakantie in eigen land betalen ongeveer evenveel cash als met pinpas. De creditcard gebruiken zij het minst. Nederlanders op vakantie in Europa betalen meest met cash en pinpas. Ook Nederlanders die buiten Europa op vakantie gaan betalen het meest cash, maar zij gebruiken de creditcard meer dan de pinpas. 

Betaling tijdens vakantie
Tijdens de vakanties betalen Nederlanders nog steeds voor veel producten en diensten cash. Zo wordt er voor het dineren en uitgaan (69 procent) en shoppen (62 procent) voornamelijk cash betaald, gevolgd door entreegelden (45 procent) en tol (25 procent). De vakantieganger vindt dat makkelijker ( 57 procent) of doet dat vanwege het vertrouwde gevoel (34 procent). Als het aankomt op de veiligheid wordt er minder snel gekozen voor contant betalen (23 procent). Iets meer dan een kwart (26 procent) kiest daarom voor betaling met een creditcard en 41 procent kiest voor de pinpas. De pinpas wordt het meest gebruikt voor shoppen (49 procent), hotels/ campings/ appartementen (39 procent) en dineren & uitgaan (35 procent). Een kwart (25 procent) gebruikt de pinpas ook voor entree's. Men gebruikt de creditcard vooral voor hotels/ campings/ appartementen (23 procent). En daarnaast voor dineren en uitgaan (zeventien procent) en shoppen (zeventien procent). Van de groep creditcard gebruikers geeft vijftien procent aan deze te gebruiken vanwege de garantie die men heeft op de gekochte producten. Dit in tegenstelling tot betalingen via de pinpas (acht procent).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Zo betaalt Nederland in 2012: lage inkomens hard getroffen
 Nederlander betaalt beter, mits hij het niet vergeet
 Kredietcrisis legt betalingsverkeer plat
 Persoonlijkheid bepalend bij het maken van financiële keuzes
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10