zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topwerkgevers pessimistisch over economisch herstel

23 juli 2012 -  De topwerkgevers in Nederland zijn relatief pessimistisch over het economisch herstel van hun organisaties in vergelijking met Top Employers in de rest van Europa. 47 procent verwacht dat hun organisatie de komende drie jaar zal groeien, tegenover 67 procent in Europa. Ook verwachten werkgevers wereldwijd een tekort aan talent. Dat blijkt uit het International HR Best Practice Report van het CRF Institute, uitgevoerd in twaalf landen onder 656 bedrijven.

Wereldwijd zijn topwerkgevers iets positiever geworden over het economisch herstel in de komende drie jaar. 61 procent verwacht de komende jaren groei in het aantal werknemers. Nederland en Italië zijn het minst positief. Van de Nederlandse Top Employers verwacht minder dan de helft dan hun organisatie de komende drie jaar zal groeien. Een kwart voorspelt zelfs krimp. Alleen in Italië zijn werkgevers nog pessimistischer. Onze buren zijn daarentegen juist heel hoopvol: in Duitsland rekent 78 procent op groei, in de UK 72 procent. 



Tekort aan professionals

Wereldwijd verwacht 57 procent van de topwerkgevers een tekort aan talentvolle professionals. Het gemiddelde aantal bedrijven dat een tekort verwacht is daarmee wederom toegenomen. Het grootste tekort wordt verwacht in China (88 procent), België (85 procent) en Zuid-Afrika (70 procent). In Nederland (62 procent), Duitsland, Zwitserland en Brazilië varieert dit tussen de 60-70 procent. David Plink, CEO van het CRF Institute: "Uit het onderzoek blijkt dat veel bedrijven problemen verwachten met het aantrekken van talent. Werkgevers denken dat zij ook op managementniveau te maken krijgen met een tekort. Dat biedt kansen voor talentvolle werknemers. En lukt het hen in Nederland niet, dan zijn er voldoende mogelijkheden in opkomende economieën. Voor bedrijven wordt employer branding daardoor nog belangrijker." 

Hoge functies intern ingevuld

Wereldwijd wordt 72 procent van de executive en belangrijke managementfuncties vervuld door interne kandidaten. Nederland hangt met 70 procent in de middenmoot. In Brazilië en Zuid-Afrika wordt slechts iets meer dan de helft van de topfuncties ingevuld door interne werknemers, terwijl dat in Spanje ruim 86 procent is. "De hoge percentages in Nederland en andere Europese landen doen vermoeden dat er veel focus is opvolgingsmanagement en dat er veel carrièremogelijkheden zijn voor getalenteerde werknemers. Dat is een goed teken, want werknemers vinden ontwikkelingsmogelijkheden tegenwoordig belangrijker dan salaris. Al twee jaar op rij zijn carrièreaspiraties de belangrijkste reden om van baan te wisselen, daarna volgt het salaris pas," aldus David Plink, CEO CRF Institute.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Internationaal werven – vijf tips
 Marketeers nauwelijks geraakt door crisis
 CFO alerter in economisch onzekere tijden
 Werkend Nederland ziet weinig heil in crisisaanpak overheid
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10