zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mannelijke werknemer lijnt net zo fanatiek als vrouwelijke

3 april 2012 - Een kwart van de Nederlandse werknemers volgt op dit moment een dieet. Jongere werknemers diëten opvallend vaker dan oudere werknemers. Van de werknemers in de leeftijdscategorie 16-34 volgt 30 procent een dieet, tegenover twintig procent van werknemers in de leeftijd 35 tot 55 jaar en ouder. Dit blijkt uit onderzoek van Eurest, gehouden onder ruim 300 gasten van Nederlandse bedrijfsrestaurants.

Het voorjaar is bij uitstek de periode dat mensen zich druk gaan maken over hun gewicht en eetgewoonten. Helemaal nu het prachtige lenteweer zo lang aanhoudt. Uit het onderzoek blijkt dat zowel mannen als vrouwen lijnen. Joop Stutterheim, Manager Marketing van Eurest: "Over het algemeen wordt gedacht dat met name vrouwen zich rond deze periode druk maken over hun figuur. Maar mannen blijken net zo bezig te zijn met hun uiterlijk en het kwijtraken van de extra pondjes. Dit merken we ook in de bedrijfsrestaurants. Gezonde snacks zijn dubbel in trek. De saladebar, maaltijdsalades en fruit- en zuivelbar doen het op dit moment erg goed." 



Werknemer let op de calorieën

De helft van alle ondervraagden let op het aantal calorieën dat zij per dag binnenkrijgen. Hoewel oudere werknemers minder vaak een dieet volgen, tellen zij meer dan jongere werknemers de calorieën en zijn zij hier dus bewuster mee bezig zijn. Vrouwen letten iets vaker dan mannen op de calorieën. Bij de keuze van voedingsproducten in het bedrijfsrestaurant zijn werknemers kritisch. Een kwart van alle ondervraagden kiest bewust voor producten die helpen bij het afvallen of het verbeteren van hun figuur.

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Kantine nog vaak dieronvriendelijk
 Broodje megastal niet te rijmen met verantwoord ondernemen
 Gezondheid werknemers doet werkgever weinig
 Gezonde lunch is de norm
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10