zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederland loopt achter met mobiele werkplekken

21 maart 2012 - Het Nederlandse bedrijfsleven loopt achter met de inrichting van flexibele werkomgevingen voor werknemers, vergeleken met bedrijven in andere landen. Gemiddeld heeft tachtig procent van de onderzochte organisaties in Europa, Noord-Amerika en de BRIC-landen een mobiele werkplek voor werknemers ingericht, in Nederland biedt slechts tweederde (66 procent) van de organisaties een flexibele werkomgeving voor werknemers.

Dat blijkt uit het wereldwijde onderzoek ‘Workshifting Index’ van Citrix. Voor het onderzoek werden 1.100 IT-beslissers uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Australië, China, Japan en India ondervraagd. 



Workshifting?
Onder workshifting wordt verstaan dat er kan worden gewerkt op iedere locatie, op ieder gewenst moment en met de best beschikbare middelen. Onder het Braziliaanse bedrijfsleven speelt de overgang van vaste naar mobiele werkplekken het meest; maar liefst negentig procent van de Braziliaanse organisaties zegt al mobiele werkplekken te faciliteren.
Van de voordelen van workshifting zijn Nederlandse organisaties wel overtuigd, al is het wat minder dan collega’s in andere landen. De belangrijkste voordelen van workshifting die worden genoemd zijn:
• De mogelijkheid om te werken vanaf iedere gewenste locatie (54 procent, tegenover 71 procent wereldwijd)
• De mogelijkheid om vanuit huis te werken wanneer ze dat willen (46 procent, tegenover 63 procent wereldwijd)
• Het vergroten van de productiviteit van medewerkers (44 procent, tegenover 64 procent wereldwijd).
Andere voordelen die workshifting met zich meebrengen zijn lagere operationele en IT-kosten en verbeterde tevredenheid onder de medewerkers. 

Bring Your Own
Uit het onderzoek blijkt verder dat het einde van het PC-tijdperk dichterbij is dan ooit, omdat steeds meer organisaties beschikken over een strategisch Bring Your Own Device-beleid. Vergeleken met omringende landen maken Nederlandse werknemers relatief veel gebruik van privé-apparaten op de werkvloer: ruim 41 procent tegenover een kleine 35 procent van alle respondenten. Dat Nederlandse bedrijven voorop lopen als het gaat om BYOD-strategieën blijkt ook uit eerder onderzoek van Citrix, de Bring-Your-Own index’ die halverwege 2011 is uitgevoerd. Rob van der Hoeven, Area Vice President van Citrix Benelux: "Bring-Your-Own-programma’s worden massaal omarmd door Nederlandse organisaties, maar kennelijk is de ultieme vorm van Het Nieuwe Werken, workshifting, nog niet aan iedereen besteed. Toch verwacht de grootste meerderheid – 88 procent - van de Nederlandse organisaties, wel binnen nu en twee jaar een flexibele werkplek voor hun medewerkers ingericht te hebben. Workshifting is een onderwerp wat dus wel erg leeft."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werkgever legt wensen omtrent mobiel werken naast zich neer
 Mobiel werken levert 25 procent CO2-besparing op
 Informatiebeveiliging is must voor organisaties die mobiel zakendoen
 Werkgever wil medewerker meer vrijheid geven
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10