zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Slechte basis voor besluitvorming schaadt concurrentievermogen

9 maart 2012 - Slechte besluitvorming wordt aangevoerd als een cruciale belemmering voor de groei van fabrikanten over de hele wereld, zo blijkt uit een onderzoek van IDC Manufacturing gesponsord door Infor onder 378 fabrikanten in de automotive, lucht- en ruimtevaart, high-tech elektronica en industriële installatiebranche.

De whitepaper In Pursuit of Operational Excellence: Accelerating Business Change Through Next Generation ERP benadrukt dat fabrikanten alle beschikbare informatie moeten analyseren en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor het bedrijf om zo groei te realiseren. Echter belemmeren inadequate systemen, gebrekkige gegevens en partnerintegratie betere besluitvorming. 



Gebrek aan functionaliteiten
Volgens 60 procent van de fabrikanten beperken bedrijfsprocessen en IT-systemen op dit moment de besluitvorming die noodzakelijk is voor operational excellence. Ze constateren een gebrek aan functionaliteiten in ERP-systemen die inspelen op sociale netwerken, samenwerking bevorderen en een juiste besluitvormingsomgeving creëren. Op de vraag welke wensen fabrikanten hebben, worden snellere bedrijfsprocessen, realtime informatie en samenwerking genoemd als punten die cruciaal zijn om de werkmethoden te verbeteren en betere beslissingen te nemen.

Onderzoeksuitkomsten in vogelvlucht
• Volgens het onderzoek verschillen de belemmeringen voor betere besluitvorming per branche. Zo blijkt dat binnen de ruimte- en luchtvaart en industriële machinebranche ongelijksoortige data binnen verschillende systemen de grootste uitdaging vormen (respectievelijk 67 procent en 68 procent). Bedrijven in de autobranche wijzen op inadequate partnerintegratie (77 procent) terwijl de high-tech elektronica sector een gebrek aan gegevens of de onjuistheid ervan aanstippen (64 procent). 

• Snellere bedrijfsprocessen (85 procent), toegang tot realtime informatie (60 procent) en verbeterde samenwerking (60 procent) worden genoemd als elementair om de besluitvormingsomgeving in alle regio’s en industrieën te verbeteren. 

• Samenwerking en sociale netwerken zijn sterk gestegen op de agenda van fabrikanten. Dit facet wordt bij vele ondervraagden gezien als een beperking in huidige ERP-systemen, maar wat de weg vrij zou moeten maken voor social ERP. 35 procent van alle respondenten beweert bovendien dat mobiele en sociale netwerken de manier waarop zij werken compleet zal veranderen. 

• Met het oog op de komende drie jaar is snelheid van cruciaal belang voor fabrikanten. Sneller reageren op veranderingen die door het bedrijfsleven worden vereist, met name in de ruimte- en luchtvaart (71 procent) en high-tech elektronica (78 procent) en het stoomlijnen van processen voor het bereiken van ‘operational excellence’ (72 procent) staan bovenaan het verlanglijstje van fabrikanten. Meer gedetailleerd inzicht (58 procent) en betere samenwerking (42 procent) domineren eveneens de ERP-behoeften op de korte- en middellangetermijn. 

Snelheid en flexibiliteit
"Aangezien de economische groei achterblijft, lijkt het alsof fabrikanten reageren door meer snelheid en agility toe te passen binnen alle facetten van hun activiteiten," aldus Pierfrancesco Manenti, Head of IDC Manufacturing Insights, Europe, Middle East & Africa. "Alhoewel organisaties weten dat snelle innovatie belangrijk is voor het verkrijgen van concurrentievoordeel werken slechte besluitvormingsomgevingen de mogelijkheid tegen snel te reageren op eisen. In de toekomst zal dit niet denkbaar zijn aangezien vooruitstrevende bedrijven zich moeten richten op systemen die een snelle en gezamenlijke besluitvorming mogelijk maken om innovatie gedreven groeistrategieën mogelijk te maken. 

Sociale netwerken
"Het spreekt voor zich dat beter geïnformeerde, snellere beslissingen resulteren in een beter lopend bedrijf. Door de lage groei is de behoefte aan agility nog nooit zo groot geweest," zegt Andrew Kinder, director product marketing bij Infor. "Door een combinatie van transactionele data en contextual intelligence ondersteunt technologie niet alleen snellere maar ook beter geïnformeerde beslissingen. Het is interessant op te merken dat fabrikanten voor de eerste keer wijzen op sociale netwerken als een integraal onderdeel in het faciliteren van betere besluitvormingkaders. Meer dan een derde suggereert dat het dankzij de opkomst van sociale media mogelijk is anders te kunnen denken en dat het de manier waarop mensen werken echt zal veranderen."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Verwachting in 2020: gedecentraliseerde organisatiestructuren
 Snelle veranderingen, langzame besluitvorming
 Wereldwijd gebruik Business Analytics groeit
 Drie mythes over besluitvorming
 
 
reacties
 
Theo G.A.  |   | 
12-03-2012
 | 
11:06 uur
''Samenwerking en sociale netwerken zijn sterk gestegen op de agenda van fabrikanten. Dit facet wordt bij vele ondervraagden gezien als een beperking in huidige ERP-systemen''

Is in mijn beleving voor externe communicatie meer een onderdeel van CRM.
Ook toont dit punt aan dat er een vergaande integratie van cross-functionaliteit binnen verschillende pakketen komt. De zuivere keuze voor 1 systeem vervaagd; of is niet langer levensvatbaar.

Daarnaast is interne berichtgeving via social-media (of e-mail) vaak een lekker gemakkelijke keus. Wat is er mis met persoonlijk contact (loops eens langs bij je collega!) of geef even een belletje?
De angst voor vragen waarop men het antwoord schuldig moet blijven of het gevoel verantwoording af te moeten leggen overheerst daarbij misschien ook (te) vaak?

Ook op ICT gebied bestaat het leven uit 't maken van keuzes. Er is helaas geen betaalbaar pakket wat op basis van standaard functionaliteit voor alles uitstekende oplossingen bied.
Bepaal eerste wat het meest belangrijk is en kies vervolgens het/een pakket dat daar het beste op aansluit. Leer vervolgens leven met de onvolkomenheden ervan - met de wetenschap dat die dus kennelijk ondergeschikt zijn aan het primaire proces.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10