zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CIO-onderzoek onthult noodzaak andere aanpak databescherming

15 december 2011 - Volgens onderzoek onder 500 CIO’s heeft virtualisatie de potentie om de manier waarop data beschermd worden te transformeren. Hiervoor zijn echter grote veranderingen noodzakelijk op het gebied van serverreplicatie, en disaster recovery in het bijzonder. Dit blijkt uit het Virtualization Data Protection Report 2011 van Veeam Software.

"Virtualisatie draagt in toenemende mate bij aan meer efficiency en minder serverkosten. Men zou dus kunnen aannemen dat een aantal van de hierboven genoemde factoren geen rol speelt bij de toepassing van serverreplicatie. Toch is dat wel het geval," vertelt Ratmir Timashev, CEO van Veeam Software. "Van de ondervraagde CIO’s geeft 80 procent aan dat er vanwege de agent-based benadering van traditionele replicatieoplossingen een minimaal verschil is tussen fysieke en virtuele machines als het gaat om de werkelijke hoeveelheid data die gerepliceerd kan worden. Net als vorig jaar is het grootste probleem nog altijd dat de denkwijze van de fysieke wereld ook wordt toegepast bij virtualisatie. Dit beperkt niet alleen de werkelijke potentie van de technologie, maar ook de inspanningen van bedrijven om hun strategie voor databescherming te verbeteren." 



Serverreplicatie
In tegenstelling tot gewone back-up is serverreplicatie een proces waarbij data worden gekopieerd naar production standard hardware die in geval van een storing snel online gezet kan worden. De belangrijkste redenen om voor serverreplicatie te kiezen hebben volgens de respondenten te maken met bescherming tegen: dataverlies (85 procent), hardware-uitval (70 procent), menselijke fouten (48 procent) en uitval van het datacenter (49 procent). 

Kostenpost van miljoenen
Momenteel maakt 22 procent van de organisaties geen gebruik van serverreplicatie. Echter, binnen de bedrijven die er wel gebruik van maken wordt gemiddeld maar 26 procent van de bedrijfskritische servers beschermd. Verontrustend is dat CIO’s de kosten van uitval van bedrijfskritische servers die niet gerepliceerd worden schatten op 436.189 dollar per uur. Met een gemiddelde hersteltijd van vier uur betekent iedere grote storing waarbij bedrijfskritische data niet beschikbaar zijn een kostenpost van meer dan 1,7 miljoen dollar. 

Bedrijfskritische data
"Het rapport laat zien dat het moeilijk is om te bepalen wat nu daadwerkelijk bedrijfskritische data zijn," vult Timashev aan. "Dit zal in de toekomst alleen maar moeilijker worden, omdat bedrijven steeds meer data genereren en hierdoor een groter risico lopen. Het onderzoek toont aan dat bij 79 procent van de organisaties de huidige disaster recovery-tools, een cruciaal onderdeel van databescherming, minder effectief zullen worden."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Aantal defecte harde schijven verdrievoudigd
 CIO’s stellen prioriteit aan serverconsolidatie in 2011
 Acht tips voor het kiezen van de juiste hostingprovider
 Virutalisatie vereist geautomatiseerd databeheer
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10