Grote cateraars doen mee: eet geen dieren op dierendag
29 september 2011 -
Eet geen dieren op Dierendag. Dat vraagt Wakker Dier aan alle Nederlanders. Zes grote cateraars van bedrijfsrestaurants doen in ieder geval vast mee. Zij informeerden hun opdrachtgevers over EetGeenDierenDag en bieden een extra gevarieerd of geheel vegetarisch menu aan inclusief voorlichting over het thema. Ook bedrijven doen mee. Zo serveert men bij Toyota helemaal vegetarisch, en bij Randstad voor 95 procent.
Wakker Dier wil de komende week met een radiospot en een social media campagne nog veel meer mensen en bedrijven overhalen om mee te doen. Dierendag wordt dé dag dat zelfs de meest fervente vleeseters geen dieren eten.
Cateraars enthousiast
Wakker Dier benaderde de grote Nederlandse cateraars over EetGeenDierenDag. De reacties waren enorm enthousiast. "Ook cateraars vinden het logisch om op Dierendag geen dieren te eten," aldus een blij verrast Wakker Dier. Cateraar Kragtwijk neemt de grootste stap: zij biedt een verleidelijk en gevarieerd maar enkel vegetarisch menu op alle zes locaties. Een aantal cateraars heeft nu al aangegeven volgend jaar weer mee te doen. Dan wil Wakker Dier samen met de Vegetariërsbond en de cateraars een nog veel grotere groep medewerkers overtuigen om geen dieren te eten op dierendag.
Deelnemende bedrijven en cateraars
- Toyota (180 werknemers eten volledig vegetarisch), Randstad (850 mensen –alle maaltijden vega alleen nog vleeswaren aanwezig in de kantine), Douwe Egberts en Essent (uitgebreid vegetarisch menu en promotie voor EetGeenDierenDag) doen mee.
- Kragtwijk Catering (rondom Amsterdam) serveert op EetGeenDierenDag een gevarieerd vlees- en visloos menu aan haar 800 gasten verspreid over zes locaties.
- Huttencatering zet een vegetarisch gerecht in het zonnetje en zal bij twaalf van haar 80 klanten geheel vegetarisch serveren.
- SAB Catering Op Dierendag brengt zij de ‘Lunchpakker’, een vegetarische sandwich met rookkaas en rucola, onder de aandacht. Ook zal SAB extra informatie verstrekken over Dierendag en Wakker Dier.
- Sodexo heeft de week van 4 oktober een biologische week en vroeg haar klanten om met het menu te schuiven zodat Dierendag geheel vegetarisch is.
- Eurest heeft alle klanten aangeschreven en biedt te mogelijkheid posters op te hangen, volledig vegetarisch te serveren dan wel een vegetarisch gerecht in het zonnetje te zetten. Het Eurest management luncht in ieder geval vegetarisch.
- Prorest zet in alle bedrijfsrestaurants van Prorest vegetarische gerechten in het zonnetje en lanceert een aantal nieuwe vegetarische gerechten. Deze gerechten worden blijvend in het assortiment opgenomen.
Meer tips voor nationale vasten-feestdagen:
Eet geen mens op Kannibalendag (behalve Amerikanen met overgewicht of Belgen zonder regering en met een koloniaal verleden);
Eet geen vegetarische kip op “Adopteer een kip dag” (met uitzondering van schallelkipeieren van de tweede leg);
Eet geen groeten op de dag van de groente (behalve rabarber want die is geëindigd op de laatste plaats, 40);
Eet helemaal niet op de Dag van de honger (doneer uw besparing aan de VN Program for Food. Wat meer dagen mag ook)!
En eet helemaal niet meer als u ouder bent als 65 jaar!!
Of eet alleen nog Japanse sushi als een soort hulpactie na de problemen daar (weet je zeker dat je niet oud wordt).
Wat een onzinnige ''marketing en campagne''.