zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Expat wil niet terug naar huis

23 september 2011 - 62 procent van de expats in West-Europa bestempelt een mogelijke terugkeer als ‘moeilijk’, terwijl maar liefst 42 procent van mening is dat de in het buitenland opgebouwde ervaring niet voldoende naar waarde wordt geschat binnen het bedrijf waarvoor ze werken. Dat blijkt uit een studie van Berlitz in samenwerking met BVA en de Cercle Magellan, zo schrijft 6Minutes.

Het ‘Expatriation Observatory 2011’ toont aan dat expatriëring vooral van toepassing is voor de jongere populatie (70 procent van de expats is jonger dan 40), mannen (69 procent) en hoger opgeleiden (72 procent van de expats heeft minstens een masteropleiding of hoger). Het percentage vrouwelijke expats bedraagt 31 procent, een stijging met elf procent ten opzichte van 2010. Verder blijkt ook dat 92 tot 96 procent van de expats hun buitenlands avontuur beschouwen als de uitgelezen kans om nieuwe landen en culturen te ontdekken. 73 procent tot 88 procent ziet het als een springplank voor hun verdere professionele carrière. 



Gemengde gevoelens

De buitenlandse ervaring mag dan al positief lijken, de terugkeer naar het vaderland wordt toch eerder op gemengde gevoelens onthaald. 62 procent van de West-Europese expats hebben het erg moeilijk met de aanpassingsperiode die volgt op de terugkeer naar hun land van oorsprong. Een van de verklaringen hiervoor is dat 65 procent van de expats liever in het buitenland zou willen blijven, hetzij in het land waar ze zich bevinden, hetzij in een ander land (35 procent). Bovendien bereiden de organisatis waarvoor ze werken hun terugkeer vaak onvoldoende voor. Bovendien houden slechts drie op de tien bedrijven rekening met de functiewensen van de expats. Daardoor verandert 62 procent van de expats bij de terugkeer van werkgever, en bijna de helft van hen kiest zelfs voor een totaal ander beroep.


Bron: 6Minutes
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vier consequenties van de gewijzigde expatregeling
 Expat wil ontwikkelmogelijkheden, en krijgt geld
 Multinationals sturen meer managers naar buitenland
 HR kan uittocht van expats voorkomen
 
 
reacties
 
Willem  |   | 
26-09-2011
 | 
15:45 uur
Een deel van de ontwikkelingsinvestering vliegt dus mooi de deur uit.
René van Leeuwen  |   | 
27-09-2011
 | 
14:44 uur
Ik zie het eerder zo dat dan unieke competenties dan vertrekken. Expats hebben door hun ervaringen een ander wereld en zelfbeeld. Werkgevers hebben daarop vaak geen enkel zicht. Wat dan weer leid tot onbegrip en uiteindelijk tot vertrek. Een gemiste kans voor de werkgever om een geweldig team-player met een 360gr view in huis te houden. Het vraagt gewoon gedegen HR.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10