zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Crisis: bedreiging of nieuwe kans?

17 augustus 2011 - Er wordt vandaag gesproken over de grootste crisis na de Tweede Wereldoorlog. De beurzen en de beleggers zijn radeloos. De uitspraken die ze eind vorig jaar gedaan hebben, staan haaks op de realiteit van vandaag. Henk Kasbergen, Sales Consultant bij IntraSales, stelt: "‘Je kon er op wachten’. Hoe kan het ook anders: de waarde van een product of een dienst is voor een groot gedeelte afhankelijk van de verwachtingen die u ervan hebt." Hij licht toe.

Net na de Tweede Wereldoorlog was er nog de knusse dorpsgemeenschap. Alle voorzieningen om aan de behoefte te voldoen waren binnen handbereik. Men was tevreden, de aandelenmarkt was er voor de elite en de gewone man kocht zijn huis met eigengeld. Na de wederopbouw is de hype al begonnen. De mensen kregen meer vrije tijd en de industrie ging op een hoger toerental. De verwachtingen van groei waren reëel, want de mensen hadden nog niets dus groei was het enige realistische scenario. De mensen zijn gaan consumeren en dat werd de basis van onze economie. Echter diezelfde mensen wilden steeds meer en werden ook deel van de bovenkant van de bedrijfskolom, de aandelenmarkt. Geld maken met geld. De basis van geld was vroeger het edelmetaal, maar die illusie is inmiddels achterhaald. De waarde van geld is tussen onze ‘oren’ gekomen. Zeer onbetrouwbaar, want als er iets fluctueert is het datgene wat zich ‘tussen onze oren’ afspeelt wel. En daar ging en daar gaat het mis. 



Kansen
Is deze crisis dan een bedreiging? Nee, stelt Kasbergen. "De crisis geeft kansen. Kansen om terug te keren naar de basis. Niet meer speculeren met aandelen, maar aan de slag gaan: een goede baan zoeken en werkelijk bijdragen aan de maatschappij." Wat zijn de behoeften van de consument? Daar ligt de uitdaging voor de toekomst, stelt Kasbergen: "Gericht zijn op de ander (de klant) geeft nieuwe kansen. Niet als hoofddoel ‘maximalisatie van de winst’, maar hoe kan ik bijdragen om de maatschappij weer betrokken te krijgen en hoe kan ik bijdragen aan het behoud van onze planeet. Goede voorbeelden hiervan zijn: investeringen in derde wereldlanden, de ontwikkeling van ‘groene energie’ en ‘duurzaam bouwen’. Dan gaan we zien wat nodig is, wat de behoeften zijn, wat nieuwe verkoopkansen zijn."

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Bonussen NV Nederland weer als vanouds
 Bankcultuur verandert niet door gebrek aan nieuw leiderschap
 E7 gaat G7 voorbij
 Meer flexwerkers door crisis
 
 
reacties
 
NumoQuest  |   | 
17-08-2011
 | 
23:30 uur
Eindelijk eens een nuchter en zinnig geluid met heel veel 'common sense'. Chapeau Henk Carsbergen!

Men doet in Den Haag erg krampachtig hun best een failliet beleid te verkopen die d.m.v. gelegaliseerde afpersing, jawel, wanneer je namelijk voor iets wordt gedwongen te betalen waar je a] niet om hebt gevraagd en b] wat je niet hebt afgesproken, dan is er heel eenvoudig sprake van afpersing.

Dat betekend dus dat ALLE participanten voorbije kabinetten balkenende, zich hebben bedient van onwaarachtigheid, misleiding, valsheid in geschrifte , bedrieglijke bankbreuk, oplichting en tenslotte afpersing.

at is hier namelijk aan de hand. Er werd en word nog steeds gestreefd naar een verenigd Europa. Aimabele geachten. Men heeft er alles aan gedaan om dit concept aan nederland te verkopen. Wat men er niet bij vertelde was dat het grote afromen toen al bezig was. Wij moesten ons aanpassen en menig boerenbedrijf af laten bouwen. Er kwamen vreemde mogendheden die ons gingen vertellen hoe de inrichting moest.

Natuurlijk kwam er compensatie. Miljarden naar Brussel, en minder terug. Een leuk spel, De belastingbetaler valselijk voorlichten dat je het als Ego het o zo verschrikkelijk goed doet. Heeft Nederland werkelijk enige invloed opgebouwd zoals we zien bij minderen zoals Frankrijk, Italie, Griekenland, Spanje?

Elke politicus zal u nu met schaamrood op de kaken moeten bekennen dat de werkelijke invloed van Nederland in Brussel bijzonder marginaal is. Eenvoudige voorbeelden. Nederlandse exportproducten moesten worden gemodificeer. Geen kromme komkommers meer of rijkelijk gevormde tomaatjes. Neen, Mooie rode, gele of groen prachtig gevormde paprika's moesten het zijn.

tegelijkertijd importeerde wij hetzelfde uit een 'bevriende economie' die eveneens lid was van 'de club'. Menig boerenbedrijf moest worden afgebouwd en melk en melk producten, weet u het nog? Lubbers, Kok, Balkenende. Alles voor een verenigd Europa.

Juist, onze stabielere en sterkere economie laten we gewoon bloeden om armlastige toetreders te supporten. En het is mis aan het gaan. Ernstig mis. Zelfs zo mis dat we ons werkelijk af moeten vragen of dit contingent politici wel oog hebben, werkelijk oog voor de belangen van diegenen die het gelach mogen betalen.

Kijken we even naar wat Nederland economisch in heeft geleverd de voorbije 3 decennia en wat, bijvoorbeeld, Frankrijk, Griekenland of Italie hebben ingeleverd? Ik kan u nu met een gerust hart zeggen dat voornoemden, onder volstrekte valse voorstellingen van zaken, de BV NL voor miljarden schade hebben berokkend. En Rutte en consorten zelfs bezig zijn de schade onverhaalbaar te maken.

Henk Kasbergen stelt het volkomen juist. Stoppen met deze idiotie. Er meteen een streep onder. De blik richten op het interne beleid en vervolgens har aan de slag de Nederlandse economie repareren. Grote zaken als landbouw en veeteelt weer intern opzetten en subsidiëren. Opbouw van voorraden. Doen waar we in Nederland verdomde goed in zijn. Het opzetten van een grote eetschuur met diversiteit zoals wij dat zelf verkiezen.

Roept Rutte dat dit idiotie is? Beste Rutte, ik heb liever te maken met een junk. Daarvan weet ik dat die liegt, bedriegt en steelt om aan geld te komen om.

Mensen zoals u? Die zijn werkelijk gevaarlijk en onbeschaamd. Uw falen, evenals dat van uw voorgangers, durft u te financieren over de hoofden van belastingbetaler en bedrijfsleven? Ruggengraatloos, stupide, incompetent en uiteindelijk ook volkomen incompetent.

Als namelijk een fundament niet goed meer is, moet je stoppen met bouwen. Afbreken en weer terug naar de basis. Dat is waarom economie zoals Japan, Taiwan en Korea in minder leuke tijden het zo goed doen. Verbeteren en perfectioneren in kleine stapjes. Telkens weer ergens een basis van maken end an een klein stapje voorwaarts.

Wanneer wij in Nederland weer een economie van betekenis willen worden? Stappen we eenvoudig weer naar de basis. Kennis, Landbouw, Veeteelt, Innovatieve Kennis, Deuren open voor handelspartners. Wij zijn een land van bankiers en handelsmensen. Mensen die hun eigen broek op wisten te houden en een eigen bord konden opscheppen.

Henk Kasbergen heeft volkomen gelijk. Hij verwoord hier wat een meerderheid van de Nederlanders wil. Stoppen met die idiotie. Stoppen met de Euro, stoppen met Schengen maar vooral stoppen over de hoofden van belastingbetaler en bedrijfsleven een systeem in stand houden die niet meer kan worden gedragen.

Roepen dat je op de goede weg zit op kosten van anderen, omdat deze toch gedwongen worden dit te moeten financieren, maakt Rutte niets meer en minder dan een gelegaliseerde crimineel. En diegenen die het met hem eens zijn? Die zijn gewoon medeplichtig.

Rutte geeft blijk van een gevaarlijke idiotie. Namelijk impotentie en incompetentie. Het verraad aan de Nederlandse soevereiniteit en het gelegaliseerde afpersen van de belastingbetaler.

Alleen al daarvoor,'Hulde aan Henk Kasbergen'. en diegenen die dat niet met hem eens zijn? Die hebben slechts een eigen belang.
Jenny  |   | 
20-08-2011
 | 
12:35 uur
Hoort en zegt het voort.
Wanneer gaan we hier mee aan de slag?
Geweldig Henk, laten we dit vast houden en verder verbreiden.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10