Detailhandel kampt met tekort aan geschoold personeel
9 juni 2011 -
De detailhandel kampt met een tekort aan geschoold personeel in met name het midden- en hoger management. Door vergrijzing en ontgroening neemt het tekort de komende jaren alleen nog maar verder toe, aldus het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Om de instroom in de detailhandel te stimuleren organiseert het HBD de Week van de Detailhandel.
Elrie Bakker, voorzitter van het HBD: "Mensen denken vaak dat het in de detailhandel vooral om ongeschoold werk gaat. Iets waarvoor je geen opleiding nodig hebt of waar je altijd nog voor kunt kiezen. Dit terwijl de detailhandel een breed scala aan functies biedt en volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden heeft op verschillende niveaus. Daarom is het belangrijk dat we laten zien hoe leuk en uitdagend werken in de detailhandel is."
Week van de Detailhandel
Tijdens de Week van de Detailhandel, van 20 tot en met 24 juni, kunnen jongeren en werkzoekenden op een leuke manier kennismaken met het werken in de detailhandel en ontdekken welke carrièremogelijkheden er zijn. Diverse brancheorganisaties organiseren met steun van het HBD en in samenwerking met het UWV WERKbedrijf en de Servicepunten Detailhandel op tal van plaatsen in het land uiteenlopende activiteiten. Bakker: "Denk bijvoorbeeld aan workshops en speeddates met ondernemers, of een kijkje achter de schermen bij verschillende ondernemers. In Groningen pakt het Servicepunt Detailhandel zelfs uit met een groot evenement in de Martinikerk op woensdag 22 juni, met onder andere een grote vacaturemarkt."
En maar janken en maar piepen dat ze geen werknemers kunnen krijgen.
Hoe zou dat nou toch komen.....
Word het misschien eindelijk eens tijd dat ze naar de, door werkgevers verplicht thuis zittende, oudere en zeer ervaren werknemers gaan kijken?
Zo niet, dan niet meer zeuren dat je geen werknemers kan vinden.
Stelletje.....
Ron Ladage
|
|
10
-
06
-
2011
|
13
:
57
uur
Ben het helemaal eens met R. Berg.
Jong betekent lage salaris en geen ervaring en ''oud''betekent betalen voor wat ze waard zijn. Tevens kunnen ouderen de jongeren opleiden tot volwaardige en deskundige krachten, maar dat zie ik het MKB niet doen. Verder is het belachelijk, dat ze nu gaan klagen, zitten ze te slapen, of willen ze niet investeren in de toekomst.
Al jaren weten we dat deze problemen er komen, maar vooruit denken is moeten investeren en dat kost op voorhand geld.
Slaap lekker verder heren.
W Knulst
|
|
11
-
06
-
2011
|
10
:
09
uur
Er zijn genoeg ervaren verkoopsters en verkopers.
Maar die zijn te duur, dus worden er onervaren en goedkope en jonge mensen gevraagd. Dit probleem is niet van de laatste jaren en heeft niets met de vergrijzing te maken. Op de winkelruiten staat vaak ''studenten gevraagd''
Heel veel 50 plussers zitten thuis en leven van een uitkering. Werkgevers zetten ook mensen voor het weekend in die een baan hebben en betalen die zwart.
Inderdaad, slaap lekker door heren.
Helemaal met je eens Ron