zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Babyboomers meest tevreden met salaris

14 april 2011 - De overgrote meerderheid van alle financiële professionals is tevreden met zijn salaris. Babyboomers (84 procent) zijn het meest tevreden en in de Generatie X-groep (geboren tussen 1965 en 1980, 73 procent) heerst de grootste onvrede. Er is geen onderscheid tussen mannen en vrouwen en de bedrijfsgrootte en het vakgebied spelen ook geen rol.

80 procent van de financiële medewerkers zegt nu een reëel hoger salaris dan in 2008 te hebben. De salarissen stegen meer dan de inflatiecorrectie. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit een Nederlands onderzoek van Robert Half, de 'Financial Salary & Benefits Guide Nederland', onder 2.350 financiële professionals. Het onderzoek vond plaats in de afgelopen twee maanden. 



Geen bevroren salarissen door recessie
Ronald de Zoete, Associate Director van Robert Half, zegt in een toelichting: "De economische recessie heeft de salarissen dus niet bevroren. Het onderzoek toont ook aan dat de financiële professionals een passende beloning krijgen voor hun werk. De overgrote meerderheid is dan ook tevreden, ze zien hun salaris harder stijgen dan de inflatie, en ze veranderen niet snel van baan louter omwille van een hoger salaris. Dit geldt overigens voor alle generaties op de werkvloer." 

Auto, bonus en flexibele uren favoriet bij werknemers
Een auto van de zaak als gewenste secundaire arbeidsvoorwaarde staat bij mannen met stip op één. Bij vrouwen zijn flexibele uren favoriet, de auto staat voor hen op de tweede plaats. De bonus complementeert de top drie en ook hier zien we significante verschillen tussen mannen en vrouwen. Vrouwen hechten er beduidend minder waarde aan dan hun mannelijke collega’s. Opvallend is verder dat flexwerk veel belangrijker wordt gevonden door generatie Y dan door hun oudere collega’s.
Secundaire arbeidsvoorwaarden alleen zijn voor veel financiële medewerkers geen reden om naar een andere werkgever over te stappen. Ongeveer de helft geeft aan wel gevoelig te zijn voor betere secundaire arbeidsvoorwaarden en ook hier blijkt dat de auto weer de grootste verleider is. Werkgevers kunnen bij werving de auto dus als troef achter de hand houden. 

Grootverdieners
De grootste verdieners zijn nog steeds de Chief Financial Officers (CFO), die op de voet gevolgd worden door groep, regionale of divisie controllers, Accountancy Directors en Chief Risks Officers en Compliance Officers. Een gemiddelde CFO neemt in Nederland na tien jaar tussen de 120.00 en 180.000 euro mee naar huis. Planning & Analysis, Internal Audit, Treasury en Tax Managers en Controllers verdienen ook vaak meer dan 100.000 euro. Salarissen in Shared Service Centres zijn gemiddeld lager, een manager van zo’n centre komt maar zelden boven een ton uit. Het laagst betaald zijn de Accounting Managers (na tien jaar tussen de 55.000 en 65.000 euro), de Payroll Managers (tussen 57.000 en 70.000 euro) en de Credit Managers (tussen de 65.000 en 80.000 euro).

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlander liegt over salaris tegen vrienden
 Nederlandse CEO verdient meer dan Amerikaanse
 Werknemer is bereid flink in te leveren voor baanzekerheid
 Negen tips voor een post-recessie salarisverhoging
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10