18 februari 2011 -
De meerderheid van de gedetecteerde malware zijn nog steeds Trojans. De zeven Trojans die zijn opgenomen in de top tien van bedreigingen zijn samen goed voor maar liefst 34 procent van alle malware detecties in de afgelopen maand. Dat blijkt uit de maandelijkse scans van de anti-malware-oplossing VIPRE Antivirus en de anti-spyware-oplossing CounterSpy door GFI Software.
Net als in december 2010, is het aantal FakeVimes rogues ook afgelopen maand toegenomen. Hierbij gaat het om besmette of valse beveiligingsapplicaties die worden gebruikt om malware te verspreiden en ongemerkt op PC’s te installeren.
Twitter
Diverse Twitteraars zijn afgelopen maand slachtoffer geworden van valse antivirus-software, doordat verscheidende accounts links naar kwaadaardige beveiligingssoftware hebben verspreid. Bij deze aanval werd gebruikgemaakt van Google’s dienst om URL’s te verkorten, zodat niet direct zichtbaar is waar de link naar verwijst. Twitter heeft inmiddels de wachtwoorden van de accounts gereset, maar het is niet duidelijk hoeveel gebruikers door deze phishing-aanval naar de kwaadaardige sites zijn geleid. Op de support forum van GFI Software staat beschreven hoe het misleidende antivirus-programma Security Shield verwijderd kan worden.
Op zich heb ik niets tegen Windows laat dat helder zijn het heeft voor veel mensen het voordeel dat het gebruiksvriendelijk is en dat is het natuurlijk ook 't is compatible met nagenoeg alle software. Mede hierdoor is het 't meest gebruikte besturingssysteem ter wereld. Er kleven echter ook nadelen aan: veel trojan horses, virussen, wormen, malware, phising en dat soort ongein. Ik wil u graag de volgende hyperlinks meegeven zodat u zelf een keuze kunt maken. Trek uw conclusies:
Het moge dus duidelijk zijn dat het gratis O.S Linux met al haar distro's (keuze genoeg dus) het beste alternatief is om relaxt en ontspannen te kunnen werken zonder de angst te worden ''aangevallen''. ''Rottigheid'' op uw Linuxsysteem is zó zeldzaam dat is écht verwaarloosbaar en mocht in een voorkomend geval er onverhoopt iets misgaan dan is een cleaninstall zo gefixt. Realiseert u zich wel dat u zult moeten wennen aan veel zaken zoals het installeren van software, dit gaat met Linux gans anders (vaak via Synaptic, ideaal).
Ook de gebruiksvriendelijkheid zal in het begin echt wennen zijn, je bent geneigd alles op een Windowsachtige manier te gaan doen en dat gaat dus niet (een surogaat oplossing is Wine). In het begin is een dualboot raadzaam.
Uiteindelijk zal men niet meer anders willen en ervaar je Linux juist als meest gebruiksvriendelijke O.S met ongekende/onbegrensde mogelijkheden.
Een waarschuwing is wel op zijn plaats: alles wat je de ''lucht'' in stuurt is traceerbaar via welk O.S dan ook. Daar heb je wel weer tools voor om dit tot een minimum te beperken maar dat is weer een ander verhaal.
Mocht u meer info willen dan is Google your friend,succes!