zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Bevriende collega’s maken meer winst

14 januari 2011 - Leidinggevenden zien soms met lede ogen aan dat er vriendschappen ontstaan op de werkvloer. ze zijn bang dat dit de aandacht van het werk afleidt of, nog erger, dat de bevriende collega’s zullen samenspannen om het gezag te ondermijnen. Geen zorgen: vriendschap tussen collega’s is juist wel goed!

Dat schrijft 6Minutes.be op basis van onderzoek van Raet. Wie bevriend is met een collega presteert beter, is minder vaak afwezig, zorgt voor meer tevreden klanten en stimuleert de innovatie en het uitwisselen van ideeën. Tenslotten zijn menesen met vrienden op het werk tevredener over hun werk en over hun salaris.


Vriendschap op het werk is daarmee bijna cruciaal voor het succes van een organisatie. Toch heeft bijna geen enkele onderneming daar oog voor. U wel?


Bron: 6Minutes
 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Gelukkige werknemer 50 procent productiever
 Werken met vrienden verhoogt de productiviteit (een beetje)
 Mensen worden aardiger door 'lieve’ woorden – ook op het werk
 Nederlanders willen hun vrienden niet over de werkvloer
 
 
reacties
 
Ron  |   | 
14-01-2011
 | 
09:44 uur
Soms noemen ze het ook wel eens teamgeest, hebben gerenommeerde scholingsinstituten hele cursussen voor. Helaas werkt dat niet wanneer het van boven is opgelegd. Schijnbaar zijn manager bang om hun controle te verliezen en moeten ze niets hebben van vriendschap en teamwerken, want de angst is groter dan het voordeel. Ik werk het liefst met mensen die hetzelfde doel hebben en met wie ik een goed persoonlijk contact heb. Eigenlijk pijnlijk dat dit artikel anders aangeeft.
Rene Civile  |   | 
14-01-2011
 | 
15:46 uur
Een hele eenvoudige wetmatigheid gaat ook hier op. Soort zoekt soort. Wanneer dit gebeurd ontstaan er nu eenmaal makkelijker banden onder elkaar, die juist in het voordeel van de groep en organisatie werkt.

Het versterkt elkaar op een informele wijze en de aanleg is er om er, zonder heisessies, een heel goed team mee te formeren. Ik heb dit enkele keren al mee mogen maken waarbij ik gelukkig geen manager heb gezien die dat als bedreigend ervoer.

Wel zag ik dat het een spiegelend effect op anderen had in productief opzicht. Een informele sfeer waarbij 'collegialiteit' hoog in het vaandel werd geplaatst, zette men makkelijker een extra stap voor zichzelf en collega om zaken voor elkaar te krijgen. Dat blijkt zelfs ondergeschikt te zijn aan een beloningscultuur.

Het is een persoonlijke instelling.
Peter  |   | 
17-01-2011
 | 
13:23 uur
Ik zie mijn collega's vaker / net zo vaak als ik dat mijn vrouw en kinderen zie. Voor mij is het dus zeer zeker belangrijk dat ik goed met mijn collega's overweg kan. Sterker nog, de sfeer die er op de werkvloer heerst bepaalt voor mij of ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. Ik denk dat ik daar niet de enige in ben.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10