Nederlander wil geen loon inleveren voor beter pensioen
3 januari 2011 -
De gemiddelde Nederlander wil geen loon inleveren om zo een beter pensioen te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek naar secundaire arbeidsvoorwaarden door Aon Hewitt. Aon Hewitt hield het onderzoek onder 7.579 werknemers uit tien Europese landen, waaronder 752 Nederlanders. De Nederlanders staan minder open voor salarisingrepen.
Dit geldt zeker in vergelijking met andere Europeanen. Zo is gemiddeld 50 procent van alle Europeanen bereid salaris op te offeren voor een hogere pensioenbijdrage van hun werkgever. In Nederland ligt dit percentage echter niet hoger dan 27 procent.
Het is niet zo verwonderlijk, de reactie van de Nederlanders. Me even beperkend tot de situatie in Nederland.
Opeenvolgende kabinetten hebben nagelaten een situatie te creeeren die ervoor zorgde dat de pensioenen op een conservatieve manier veilig zouden worden gesteld. Meer en meer werden pensioenfondsen geprivatiseerd en e belastingbetaler, lees ook consument, meer en meer in de handen gedreven van gelegaliseerde criminele instituties die met gelegaliseerde chantage klanten aan zich bonden.
Al die instituties hebben zich bedient van allerlei schimmige en ondoorzichtige constructies om de belastingbetaler, lees ook consument, vele miljarden afhandig te maken en zichzelf, door de overheid gelegaliseerd, zo hebben verrijkt. In verhouding bleef er namelijk voor u en mij als belastingbetaler en consument, tegen de tijd dat u en ik met pensioen gaan, van die aanvullende pensioenen nog maar weinig over.
Gaan die instituties, door eigen hebzucht, inhaligheid en incompetentie ten onder, dan is er vast wel iemand, zoals Wouter Bos heeft gedaan, die diezelfde instituties bijspringt met financiele hulp.
Even voor de goede orde, linksom of rechtsom, u en ik, als consument en belastingbetaler, betalen de hebzucht en gelegaliseerde criminaliteit, door de overheid toegestaan.
De ergste flagrante klap in het gezicht van de belastingbetaler en consument die kon worden toegediend werd door Bos toegediend.
Heel erudiet trad hij terug om zich, zo liet hij ons weten, om zich meer aan zijn gezin te wijden. Een paar maanden later kwam de aap uit de mouw. Hij werd door KPMG binnengehaald a raison E. 400.000,- per jaar voor 4 dagen werken per week. Hij vergat even te zeggen dat de KPMG weliswaar een private onderneming was, waardoor hij zich van een balkenende norm niets hoefde aan te trekken, maar ook dat de grootste opdrachtgever de staat der Nederlanden en de banken en financiële overigen zijn.
Met inhalige en legaal binnenharkende verzekeraars en bankiers enerzijds, en ronduit leugenachtige en ongeloofwaardige [ex]politici anderzijds, kan ik me voorstellen dat niemand ook maar iets van zijn salaris wil inleveren voor een beter pensioen.
Het is maar gewoon afwachten wat voor pensioen er over zal blijven als u en ik straks 67 zullen halen. Tot ie tijd is het volkomen koffiedik kijken wat er in de tussenliggende jaren we allemaal niet aan maatregelen tegemoet mogen zien.
Een ding is zeker. u en ik, als consument en belastingbetaler, zullen ten alen tijde, ik noem dat gewoon gelegaliseerde criminaliteit, de rekeningen betalen die impotente en incompetente politici enerzijds veroorzaken en de gelegaliseerde inhaligheid van de Nederlandse financiële instellingen u en mij met allerlei vage en schimmige legale constructies, afhandig zullen weten te maken.
Als er iets betrouwbaar is dan is het de inzet en loyaliteit van de Nederlandse werknemer, niet die van overheid, bank of verzekeringswezen. Dat hebben ze de afgelopen twee decennia 'klip en klaar', aan u en mij bewezen.