Werkgever wil meer controle over collectieve pensioenregeling
4 oktober 2010 -
Driekwart van de werkgevers van organisaties tot 100 medewerkers voelt zich in het kader van goed werkgeverschap verplicht om de medewerkers een pensioenregeling aan te bieden. Tegelijkertijd is er bij deze groep veel behoefte aan zekerheid met betrekking tot de totale pensioenpremielast.
Dit blijkt uit onderzoek van OHRA. Werkgevers in het MKB willen geen financiële verrassingen achteraf. Ook teveel administratieve rompslomp en trage verwerking van wijzigingen leidt tot ergernis.
Premie als uitgangspunt
Mede door de recessie verdiepen werkgevers zich beter in hun pensioenlasten en het opgebouwde pensioen voor hun medewerkers. Werkgevers willen graag dat er een minimaal kapitaal aanwezig is voor de medewerkers op hun pensioendatum, maar niet dat de premiekosten uit de hand lopen. Regelingen waarbij niet het pensioenkapitaal, maar de premie het uitgangspunt is en tevens een vast garantiebedrag wordt geboden zijn dan ook populair bij de werkgevers.
Financieel en administratief beheersbaar Kleinere werkgevers hebben vaker rechtstreeks te maken met vragen van medewerkers over hun pensioen. Pensioenregelingen die een online pensioenoverzicht voor medewerkers bieden winnen dan ook terrein. Online regelingen kennen nog een ander belangrijk voordeel: financiën en persoonlijke gegevens kunnen snel gewijzigd worden. "Bij sommige pensioenregelingen kan het maanden duren voordat alle wijzigingen zijn doorgevoerd", aldus Robert Dalhuisen, marketing manager bij OHRA. "Bij onze internetpensioenregeling worden mutaties binnen 24 uur verwerkt en zijn direct zichtbaar in het pensioenoverzicht. Een collectieve pensioenregeling blijft zo overzichtelijk en het pensioen is zowel financieel als administratief beheersbaar. Uit ons onderzoek weten we dat 83 procent van de werkgevers dit als voornaamste eis stelt aan een pensioenregeling."