zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager blijft zitten waar hij zit

18 augustus 2010 - Meer dan 64 procent van de Nederlandse managers denkt dat de economie in of na 2012 pas weer op het niveau van 2007 komt. Dit is redelijk laat, maar het is wel een reële verwachting. 71 procent van de Nederlanders heeft wel vertrouwen in het groeiperspectief van het eigen bedrijf in het komende jaar.

Bijna driekwart van de Nederlandse managers is bereid een ex-medewerker terug aan te nemen. Dit blijkt uit de recente Workplace Survey van Robert Half Finance & Accounting onder meer dan 3.000 financiële, human resources en algemene managers. 



Economie heeft invloed
De economie heeft wel wat invloed op de beslissing om bij een bedrijf te blijven. Slechts zes procent van de ondervraagden veranderde van baan in het afgelopen jaar. 26 procent gaf aan dat ze vanwege de recessie bij hun huidige werkgever zijn gebleven. Een meerderheid, zo’n 68 procent zei dat ze geen plannen hadden om te veranderen of dat de economische situatie niet van invloed was op hun beslissing om te blijven dan wel weg te gaan. In de komende zes maanden wil slechts zes procent van de managers definitief vertrekken. 29 procent overweegt een overstap als ze een heel interessante aanbieding krijgen. ‘Ik blijf zitten waar ik zit’, zegt 65 procent van de managers. 

Zorgen over vertrek
Nederlanders maken zich wel zorgen over een eventueel vertrek van hun financiële topmensen. 59 procent gaf aan daarvoor te vrezen. Toch zou maar 44 procent van de bedrijven hen een tegenbod doen. Terwijl de managers zelf daar wel voor openstaan: 64 procent zou overwegen om te blijven. 

Reden is bepalend
Barbara Kollée, Associate Director van Robert Half, zegt in een toelichting: "De reden van verandering van werkgever is bepalend voor de slaagkans in een nieuwe baan en ook voor de mate waarin mensen openstaan voor een tegenbod. Wij zien in de praktijk dat mensen overstappen omdat ze bijvoorbeeld toe zijn aan verandering. Na een recessie ontstaat heel vaak het beeld dat het gras bij de buren groener is. Mensen hebben een zware tijd achter de rug en zijn toe aan een nieuwe omgeving. Wij zien in de praktijk dan ook dat een tegenbod in dat geval op de lange termijn over het algemeen geen toegevoegde waarde geeft."

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Werknemers denken massaal aan een nieuwe baan
 Kansen genoeg voor manager – als hij ze maar weet te vinden
 De economie wordt nooit meer zoals die was
 Werknemer blijft zitten waar die zit
 
 
reacties
 
Leon Algra  |   | 
30-08-2010
 | 
09:32 uur
Stilstand werkt teruggang in de hand. Het is juist nu de tijd om algemeen beleid, maar ook HRM beleid te actualiseren, te praktiseren en ervoor te zorgen dat je als organisatie meer klaar bent voor de toekomst!

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10