4 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten, geholpen door een beter dan verwacht banenrapport uit Amerika, waardoor de dollar herstelde en de euro inleverde.
De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,0 procent tot 382,61 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,2 procent op 12.297,72 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,4 procent op 5.203,44 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent hoger op 7.511,71 punten.
"De Europese aandelenmarkten werden omhoog gedrukt door het robuuste Amerikaanse arbeidsrapport. In juli werden 209.000 banen toegevoegd aan de loonlijst en de werkloosheid daalde naar 4,3 procent. Het optimisme uit Amerika verbeterde ook het sentiment in Europa, en door de daling van het pond en de euro werden de opwaartse bewegingen van de FTSE 100, DAX en CAC 40 versterkt", zei marktanalist David Madden van CMC Markets UK.
De euro/dollar noteerde bij het slot van de Europese aandelenhandel op 1,1751. Na verschijning van het banenrapport won de greenback aan terrein tegen de Europese munt. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1881 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1877 op de borden.
Olie noteerde vrijdag rond het slot in Europa in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 49,34 dollar, terwijl een oktober-future Brent een half procent klom tot 52,29 dollar.
In Europa werd bekend dat de Duitse fabrieksorders in juni harder dan verwacht zijn gestegen. De Spaanse industrie produceerde minder.
4 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Lavide heeft via GastVrij Nederland een overeenkomst getekend om Heemhuys over te nemen. Dit maakte de onderneming vrijdag nabeurs bekend, zonder financiële details te vermelden.
Heemhuys exploiteert via een franchiseconcept veertien kleinschalige kindcentra. De overname wordt met terugwerkende kracht...
4 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten, na een beter dan verwacht Amerikaans banenrapport. De AEX index steeg 0,7 procent tot 529,09 punten, terwijl de AMX een winst van 1,2 procent liet optekenen en voor de AScX een plus resteerde van 0,7 procent.
De aandacht ging vrijdag, en ook in de voorgaande dagen, vooral uit naar het banenrapport. De ontwikkeling van de Amerikaanse arbeidsmarkt is een belangrijke graadmeter voor de economie en is daarmee van invloed op de plannen van de Federal Reserve over wanneer de rente weer een stapje omhoog kan gaan.
De cijfers overtroffen de verwachting. Er kwamen in juli 209.000 banen bij. Er was gerekend op een groei van 175.000 tot 180.000 banen. "Positief", concludeerde marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News. Ook werd bekend dat de werkloosheid daalde naar 4,3 procent en dat het gemiddelde uurloon toenam met 0,09 dollar toe tot 26,36 dollar.
De loongroei, belangrijk voor de inflatie, was volgens Marey bemoedigend. In de voorgaande maanden werd de loongroei vaak nog als matig bestempeld. Volgens Marey is er evenwel nog geen sprake van dat loondruk bijdraagt aan een hogere inflatie in Amerika, waar de Fed juist wel op wacht. Als de inflatie niet omhooggaat is het volgens Marey nog maar de vraag of de rente dit jaar nog omhoog zal gaan.
De euro/dollar noteerde op 1,1751. Na verschijning van het banenrapport won de greenback aan terrein tegen de Europese munt. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1881 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1877 op de borden. De dalende euro vertaalde zich moeiteloos in hogere koersen op de Europese aandelenmarkten.
Vrijdag werd tevens bekend dat het Amerikaanse handelstekort is afgenomen, door een hogere export en lagere import.
In Europa werd bekend dat de Duitse fabrieksorders in juni harder dan verwacht zijn gestegen. De Spaanse industrie produceerde minder.
Olie noteerde vrijdag rond het slot in Amsterdam in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 49,34 dollar, terwijl een oktober-future Brent een half procent klom tot 52,29 dollar.
4 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Vastned heeft de conversiekoers van een converteerbare obligatielening aangepast. Dit maakte het vastgoedbedrijf vrijdag nabeurs bekend.
Met ingang van 4 augustus, de dag waarop de koers ex-dividend gaat, daalt de conversiekoers van 43,34 naar 42,67 euro. De aanpassing volgt...
4 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,2 procent in het rood.
De handelsdag staat volledig in het teken van het Amerikaans banenrapport. Uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van Arbeid bleek een uur voor de start van de aandelenhandel dat het aantal banen in juli is gestegen met 209.000, terwijl de markt uitging van een banengroei van circa 175.000 tot 180.000. De werkloosheid daalde van 4,4 naar 4,3 procent. In juli lag de arbeidsparticipatie op 62,9 procent, terwijl het gemiddelde uurloon met 0,09 dollar toenam tot 26,36 dollar.
Markanalist Philip Marey van Rabobank sprak van een sterker dan verwacht rapport. "Positief”, concludeerde Marey. Verder wees de analist van Rabobank op de daling van het werkloosheidspercentage. Deze daling was "om de goede redenen”, en niet bijvoorbeeld het gevolg van mensen die zich uitschreven als werkzoekenden, omdat ze toch geen baan denken te kunnen vinden. De loongroei noemde Marey in juli "bemoedigend". Op maandbasis steeg deze, “maar op jaarbasis zie je hier nog weinig van”. Volgens Marey is er evenwel nog geen sprake van dat loondruk bijdraagt aan een hogere inflatie in Amerika, waar de Federal Reserve juist wel op wacht. Rabobank denkt dat de Fed in september een aanzet geeft tot het verkleinen van de balans en mogelijk in december een nieuwe renteverhoging aankondigt. Daarvoor moet de inflatie wel echt omhoog, en daar ziet Marey op dit moment weinig aanleiding toe. De kans is dus reëel, denkt de analist, dat het dit jaar niet meer tot een verhoging komt.
Tevens werd bekend dat het Amerikaans handelstekort in juni 43,64 miljard dollar bedroeg, in vergelijking tot een tekort van 46,39 miljard dollar een maand eerder. Economen rekenden op een handelstekort van 44,1 miljard dollar in juni.
Olie noteerde vrijdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,4 procent tot 48,85 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 51,87 dollar.
De euro/dollar noteerde op 1,1852. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1881 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1870 op de borden.
4 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De banengroei in juli in Amerika was sterker dan verwacht. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News.
Er kwamen afgelopen maand 209.000 banen bij, en hier was niet op gerekend aldus de analist. "Positief", concludeerde...
4 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Het tekort nam met 2,7 miljard dollar af van 46,4 miljard dollar in mei naar 43,6 miljard dollar in juni. Vooraf werd door economen rekening gehouden met een tekort van 44,1 miljard dollar.
De export van goederen steeg met...
4 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De werkgelegenheid in de Verenigde Staten is in juli harder gestegen dan verwacht. Dit bleek vrijdag uit het banenrapport van het Amerikaanse ministerie van Arbeid.
Er kwamen afgelopen maand 209.000 banen bij, terwijl de markt uitgang van een banengroei...
3 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Kraft-Heinz heeft in het tweede kwartaal van 2017 een hogere winst geboekt terwijl de omzet licht daalde. Dit bleek donderdag nabeurs tijdens de publicatie van de bedrijfsresultaten over het eerste kwartaal.
Volgens CEO Bernardo Hees was het tweede kwartaal...
3 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) GoPro heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet behaald dan de verwachting van de markt en de eigen outlook voor de verslagperiode. Dit bleek donderdag nabeurs uit de cijfers van de fabrikant van actiecamera's.
GoPro rekende vooraf op een omzet van tussen de 260 miljoen tot 280 miljoen dollar, maar het werd 296,5 miljoen dollar, een stijging op jaarbasis van 34,3 procent. Analisten geraadpleegd door FactSet voorzagen een omzet van 269 miljoen dollar.
Operationeel was sprake van een verlies van 25 miljoen dollar, waar dat een jaar eerder nog een verlies van ruim 109 miljoen dollar bleek. Het verlies onder de streep was met 0,22 dollar per aandeel ook veel lager dan de 0,66 dollar negatief die in het tweede kwartaal van 2016 nog in de boeken kwam. Het aangepaste verlies van 0,09 dollar was bovendien veel minder dan de 0,25 dollar verlies die de markt inschatte.