11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft vrijdag overeenstemming bereikt met Luis Manuel Orejuela en Deportivo Cali over de komst van de verdediger naar Amsterdam. Dit meldde de Amsterdamse voetbalclub vrijdag nabeurs.
De financiële details van de transfer werden niet vermeld.
Het contract heeft een...
11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in de afgelopen week flink aan beurswaarde moeten inleveren na publicatie van de kwartaalresultaten, waarin het postbedrijf zich voorzichtiger uitliet over heel 2017. Het aandeel PostNL sloot vrijdag 1,2 procent lager op 3,49 euro, waardoor er op weekbasis een verlies van 14,2 procent werd geleden.
PostNL bevestigde bij de kwartaalrapportage weliswaar de outlook voor 2017, maar verwacht nu met het onderliggende contante bedrijfsresultaat wel aan de onderkant van de afgegeven bandbreedte van 220 miljoen tot 260 miljoen uit te zullen komen. Vooral de vlotter dan voorziene impact van eerdere maatregelen van de Autoriteit Consument en Markt en de ontwikkelingen bij de tak Internationaal zorgden ervoor dat PostNL wat minder positief werd.
Zo lagen de resultaten bij Internationaal in de eerste zes maanden van dit jaar onder de verwachtingen van PostNL zelf, waarbij vooral de omzet bij Spring en overige activiteiten daalde. De omzet werd gedrukt door een striktere regelgeving voor de levering van gevaarlijke goederen sinds de tweede helft van 2016.
De omzetverwachting voor International werd door PostNL scherp naar beneden bijgesteld. Voor 2017 mikt PostNL nu op een hoge enkelcijferige omzetgroei, terwijl eerder nog werd gerekend op een dubbelcijferige omzetgroei van circa 15 procent. Deze neerwaartse bijstelling was volgens het postbedrijf enerzijds het gevolg van de ontwikkelingen bij Sprint en anderzijds aan een trager dan voorzien herstel in Duitsland.
ING haalde als reactie op de kwartaalrapportage het aandeel PostNL van de favorietenlijst met aandelen in de Benelux, hoewel het koopadvies werd gehandhaafd. Analist Marc Zwartsenburg verwacht dat de regelgeving bij het postbedrijf voor grote onzekerheid zal blijven zorgen. Het Besluit Aanmerkelijke Marktmacht kan volgens de analist daarbij voor nog een tegenvaller zorgen, waardoor de impact groter kan zijn dan nu is meegenomen in de verwachtingen.
Analist Ruben Devos van KBC Securities sluit niet uit dat de outlook voor middellange termijn nog wordt aangepast, indien het Besluit Aanmerkelijke Marktmacht een stijging van de huidige financiële impact van 30 miljoen tot 50 miljoen euro zal betekenen.
Vooralsnog mikt PostNl voor 2020 op een onderliggend bedrijfsresultaat van 310 miljoen tot 380 miljoen euro.
De kwartaalcijfer zelf waren volgens KBC Securities overigens helemaal niet zo slecht. Analist Devos stelde dat de omzet van het postbedrijf in het afgelopen kwartaal dan wel twee procent onder de verwachting lag, maar dat het onderliggende contante bedrijfsresultaat juist 7 procent boven de verwachting uitkwam. Daarbij behaalde PostNL met pakketpost volgens Devos "solide marges".
Analist Nico Inberg van IEX noemde de koersval van afgelopen week "onterecht". De vooruitzichten voor het postbedrijf zijn vooralsnog acceptabel, vindt de analist. Volgens Inberg keek de markt afgelopen week toch vooral naar de negatieve kant van het verhaal, namelijk de krimpende postmarkt, terwijl het postbedrijf op het gebied van pakketbezorging juist flink groeit.
Daarbij wordt PostNL vaak vergeleken met sectorgenoten in België of Duitsland, terwijl dit volgens de marktvorser van IEX niet altijd een eerlijke vergelijking is. "Postbedrijven in deze landen krijgen meer steun van de overheid, terwijl PostNL bijvoorbeeld flinke pensioenlasten heeft", aldus Inberg.
Wat in de hele situatie volgens de analist onderbelicht blijft, is dat PostNL in Nederland "prachtige" distributiecentra heeft. "Dit is goud waard en de reden dat Bpost interesse had in een overname van PostNL", meent Inberg.
Tegenwoordig moet alles digitaal en dat heeft de postmarkt flink onder druk gezet, maar de digitalisering zorgt ook voor kansen. Er zijn steeds meer mensen die spullen online bestellen en laten thuisbezorgen. Bovendien verwachten consumenten tegenwoordig ook meer en meer dat hun boodschappen worden thuis bezorgd.
"Voor individuele bedrijven is het duur om zelf de levering van goederen te verzorgen en al die bezorgwagens maken de leefbaarheid van de buurt er ook niet beter op. PostNL kan zeker een slag maken door de zogenoemde last-mile bezorging, het laatste stukje bezorging tot aan de deur, op zich te nemen", aldus Inberg.
In dit licht moet ook de overname van Bubble Post door het Belgische Bpost worden gezien. Deze relatief kleine onderneming is voor Bpost interessant omdat deze over technologie beschikt om de beste route voor bezorgers te berekenen op basis van algoritmes.
11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) In een AEX die deze week gedomineerd werd door verliezen, was Galapagos één van de weinige uitblinkers. Het aandeel steeg op een slotkoers van 71,06 euro op vrijdag op weekbasis met 10,3 procent.
Een welkom herstel, nadat het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf recent juist onder druk stond op de beurs, onder meer omdat Amerikaanse rivalen stappen zetten in de ontwikkeling van behandelingen van ziektes waar Galapagos zelf ook aan werkt. AbbVie presenteerde sterke resultaten met een van zijn reumamiddelen en Vertex Pharmaceuticals timmerde verder aan de weg met een drievoudige behandeling tegen taaislijmziekte, ook wel CF.
Daar waar beleggers hun geduld hierdoor op de proef gesteld zagen, bleven analisten positief. "Galapagos kan de uitslag van Vertex gebruiken om de eigen studie wat efficiënter op te zetten", meende Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers. "Daarnaast is de markt groot genoeg voor twee spelers", concludeerde de analist.
Galapagos zelf was ook positief over de voortgang die concurrent Vertex boekte. "Het rechtvaardigt onze aanpak dat de drievoudige therapie de manier is om de ziekte te behandelen", zei het bedrijf.
11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag, net als de afgelopen dagen, opnieuw met verlies gesloten bij een oplopende euro en spanningen rondom Noord-Korea. De AEX index daalde 1,3 procent tot 516,97 punten, terwijl de AMX een verlies van 1,6 procent liet optekenen en de AScX 1,9 procent prijsgaf.
Volgens marktanalist Ron van der Does van IG Nederland was het in Amsterdam, "zo dood als een pier". Hij verklaarde de daling op de Amsterdamse beurzen mede door te wijzen op het het weekeinde. "Er zijn hier op de vloer veel handelaren met shortposities en die wilden deze posities nog voor het weekeinde afdekken", zo verklaarde de marktvorser.
Volgende week zal volgens Van der Does sprake zijn van een wisselend Beursplein 5. "Enerzijds loopt het cijferseizoen dan echt op zijn eind, maar anderzijds komen veel mensen terug van de zomervakantie, wat voor extra handel kan zorgen."
Op macro-economisch vlak was vrijdag vooral de dag van de inflatiecijfers, met in de ochtend aandacht voor inflatiecijfers uit de vier grootste economieën in de eurozone, namelijk Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Veelal stabiliseerde de inflatie ontwikkeling zich in juli in deze landen. In Duitsland trok de inflatie vorige maand wel iets aan ten opzichte van juli, van 1,6 naar 1,7 procent. Inflatiecijfers voor de eurozone als geheel verschijnen volgende week donderdag, nadat op dinsdag de inflatiecijfers van het Verenigd Koninkrijk zijn gerapporteerd.
De markten keken vrijdagmiddag vooral uit naar de Amerikaanse inflatiecijfers over juli en die vielen niet mee. In juli stegen de consumentenprijzen met 0,1 procent op maandbasis. De kerninflatie, zonder de volatiele effecten van voedsel en energie, kwam in juli ook uit op 0,1 procent. Energieprijzen daalden in juli met 0,1 procent, terwijl voedsel 0,2 procent duurder werd. Er was voor zowel de inflatie als de kerninflatie een niveau van 0,2 procent voorzien. Op jaarbasis bedroeg de inflatie afgelopen maand 1,7 procent net als de kerninflatie.
Volgens marktanalist Naeem Aslam van Think Markets zijn deze cijfers niet bevorderlijk voor een nieuw besluit tot renteverhoging door de Federal Reserve. "Misschien is het wel gedaan met de renteverhogingen dit jaar", zei hij.
De mondiale olievoorraden zijn in juli wederom toegenomen, ondanks pogingen van oliekartel OPEC om de productie te verlagen, zo bleek vrijdag uit een rapport van het internationale energie-agentschap IEA. Het is de derde maand op rij dat de olievoorraden toenemen. Donderdag maakte OPEC bekend dat de olieproductie in juli het hoogste niveau van dit jaar bereikte. De cijfers van IEA bevestigden dit vrijdag. IEA stelde ook zijn verwachtingen voor de vraag naar olie voor dit jaar opwaarts bij. Het agentschap rekent nu op een vraag naar gemiddeld 97,6 miljoen vaten ruwe olie per dag dit jaar, 1,5 miljoen vaten meer dan eerder werd ingeschat.
Olie noteerde vrijdag weer in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 48,49 dollar, terwijl een september-future Brent 0,1 procent lager bewoog op 51,83 dollar.
De euro/dollar stond op 1,1797 na het uitkomen van de tegenvallende Amerikaanse inflatiecijfers. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1771 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1774 op de borden.
11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de macro-economische agenda tot en met maandag 21 augustus:
MAANDAG 14 AUGUSTUS01:50 Economische groei - Tweede kwartaal vlp. (Jap)04:00 Detailhandelsverkopen - Juli (Chi)04:00 Industriële productie - Juli (Chi)06:30 Detailhandelsverkopen - Juni (NL)11:00 Industriële...
11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de internationale bedrijfsagenda tot en met maandag 21 augustus:
MAANDAG 14 AUGUSTUS14:00 Sysco - Cijfers vierde kwartaal (VS)
DINSDAG 15 AUGUSTUS12:00 Home Depot - Cijfers tweede kwartaal (VS)12:00 Staples - Cijfers tweede kwartaal (VS)
WOENSDAG...
11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor België tot en met maandag 21 augustus:
MAANDAG 14 AUGUSTUS- Geen agendapunten
DINSDAG 15 AUGUSTUS- Geen agendapunten
WOENSDAG 16 AUGUSTUS- Geen agendapunten
DONDERDAG 17 AUGUSTUS00:00 Connect Group - Halfjaarcijfers00:00 Sipef - Halfjaarcijfers
VRIJDAG...
11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Hieronder volgen de belangrijkste items op de financiële agenda voor Nederland tot en met maandag 21 augustus:
MAANDAG 14 AUGUSTUS- Geen agendapunten
DINSDAG 15 AUGUSTUS07:30 TKH Group - Halfjaarcijfers en analistenbijeenkomst
WOENSDAG 16 AUGUSTUS07:30 Heijmans - Halfjaarcijfers07:30 ICT Group - Halfjaarcijfers...
11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Wall Street lag vrijdag op koers voor een vrijwel vlakke opening. Richting de openingsbel in New York noteerden de futures op de S&P 500 index 0,1 procent in het groen.
Daarmee zwakte het negatieve sentiment omtrent de spanningen tussen Amerika en Noord-Korea wat af, hoewel dit vermoedelijk vooral kwam door zwakke inflatiecijfers uit de Verenigde Staten, waardoor de kans op nog een renteverhoging door de Federal Reserve weer verder is geslonken.
Zowel de consumentenprijzen als de kerninflatie stegen in juli met 0,1 procent, waar 0,2 procent was voorzien op maandbasis. De inflatie en kerninflatie van 1,7 procent op jaarbasis bleven bovendien onder de doelstelling van 2,0 procent van de Amerikaanse centrale bank. "De Fed zal hier niet blij van worden", concludeerde marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets.
De dollar kwam verder onder druk te staan, met een euro die opliep tot boven de 1,18.
Verder blijft de kwestie Amerika/Noord-Korea wel meespelen. Het is vooral retoriek tussen twee landen, volgens marktstrateeg Chris Weston van IG, maar het is begrijpelijk dat beleggers nerveus zijn. "Waarom zou je risicovolle activa kopen, zoals aandelen, wanneer de kwestie zichzelf op korte termijn waarschijnlijk niet op zal lossen?"
Marktanalist Craig Erlam van Oanda wees op het feit dat het weekend er ook aan zit te komen en dat dit extra onzekerheid met zich meebrengt. "De omstandigheden zouden in potentie dusdanig dramatisch en onverwacht kunnen escaleren op een moment dat de markten gesloten zijn", aldus de marktvorser.
Gezien de dreigende escalatie zijn veilige beleggingen als goud en zilver in trek. De prijzen voor de edelmetalen stegen vrijdag circa een half procent.
Olie stond onder druk nadat er donderdag al een lagere settlement werd bereikt. Grootste boosdoener was een tegenvallend rapport over de oliemarkt van energie-agentschap IEA waaruit bleek dat de OPEC zich nog altijd niet volledig lijkt te houden aan de gemaakte productie afspraken. Een vat West Texas Intermediate werd vrijdag circa een half procent goedkoper op 48,34 dollar.
11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De consumentenprijzen zijn in juli iets gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.
In juli stegen de prijzen met 0,1 procent op maandbasis. In juni bleven de consumentenprijzen stabiel.
De kerninflatie,...
11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) J.C. Penney Company heeft in het tweede kwartaal van 2017 op jaarbasis het verlies zien toenemen als gevolg van hogere operationele kosten, onder meer voor onroerend goed en hogere belastingen. Dit maakte de Amerikaanse warenhuis- en internetretailer vrijdag voorbeurs bekend over het afgelopen kwartaal.
Het nettoverlies nam in het op 29 juli geëindigde kwartaal toe van 56 miljoen dollar vorig jaar naar 62 miljoen dollar in het afgelopen afgelopen kwartaal, of van 0,18 naar 0,20 dollar per aandeel.
Ondanks het gestegen verlies zei CEO Marvin Ellison "tevreden te zijn over de omzetstijging van 1,5 procent en het bemoedigend te vinden dat de prestaties bij de kledingverkopen zijn verbeterd, ondanks dat de brede retailomgeving uitdagend blijft".
Het operationeel resultaat kwam uit op 53 miljoen dollar positief, waar een jaar geleden nog een plus van 76 miljoen dollar kon worden gerealiseerd. Met name kosten voor onroerend goed en lagere rentebaten drukten op het resultaat.
De kwartaalomzet steeg met 1,5 procent op jaarbasis naar 2,96 miljard dollar. De vergelijkbare winkelverkopen liepen met 1,3 procent terug.
11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Wall Street lag vrijdag op koers voor een lagere opening. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 index 0,2 procent in het rood, waarmee de breed samengestelde index richting zijn slechtste week sinds november vorig jaar ging. Ook de futures op de Dow Jones index en de Nasdaq toonden een lagere openingsindicatie.
Net als de beurzen elders wordt het sentiment in New York gedomineerd door de geopolitieke spanningen tussen Amerika en Noord-Korea. De oorlogstaal die over en weer klinkt werkt op de zenuwen van beleggers.
Het is vooral retoriek tussen twee landen, volgens marktstrateeg Chris Weston van IG, maar het is begrijpelijk dat beleggers nerveus zijn. "Waarom zou je risicovolle activa kopen, zoals aandelen, wanneer de kwestie zichzelf op korte termijn waarschijnlijk niet op zal lossen?"
Marktanalist Craig Erlam van Oanda wees op het feit dat het weekend er ook aan zit te komen en dat dit extra onzekerheid met zich meebrengt. "De omstandigheden zouden in potentie dusdanig dramatisch en onverwacht kunnen escaleren op een moment dat de markten gesloten zijn", aldus de marktvorser.
Gezien de dreigende escalatie zijn veilige beleggingen als goud en zilver in trek. De prijzen voor de edelmetalen stegen vrijdag circa een half procent.
Olie stond daarentegen onder druk nadat er donderdag al een lagere settlement werd bereikt. Grootste boosdoener was een tegenvallend rapport over de oliemarkt van energie-agentschap IEA waaruit bleek dat de OPEC zich nog altijd niet volledig lijkt te houden aan de gemaakte productie afspraken. Een vat West Texas Intermediate werd vrijdag circa een half procent goedkoper op 48,34 dollar.
De dollar lijkt momenteel geen veilige haven want de munt weet ten opzichte van andere grote valuta niet uit te breken. De onzekerheid rondom het politieke beleid van de Amerikaanse president Donald Trump en met name ook de afgenomen kans op nog een renteverhoging van de Federal Reserve dit jaar houden de greenback in toom. Belangrijkste richtpunt vrijdag zijn Amerikaanse inflatiecijfers die halverwege de middag verschijnen. Aan het begin van de middag noteerde de euro/dollar op 1,1770, en daarmee redelijk stabiel ten opzichte van het slot van Wall Street donderdag.
11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren vrijdag rond het middaguur lager, vanwege de aanhoudende zorgen over de dreigende taal tussen Noord-Korea en Amerika waardoor beleggers geen risico durven te nemen.
De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 1,0 procent tot 372,41 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,3 procent op 11.973,57 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 1,0 procent op 5.063,55 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 1,1 procent lager op 7.312,84 punten.
"Er hing een sluier van voorzichtigheid over de financiële markten tijdens de ochtendhandel vrijdag, terwijl beleggers nauwkeurig de toenemende spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Amerika in de gaten houden", zei marktvolger Lukman Otunuga van FXTM.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft nog wat extra olie op het vuur gegooid door te stellen dat zijn eerdere uitspraken, waarin hij Noord-Korea met "vuur en furie" bedreigde, misschien niet ver genoeg gingen. Dit heeft volgens Otunuga geleid tot nog meer risicomijdend gedrag op de markten.
De veilige havens van de Japanse yen en goud zijn dan ook populair. Aandelenmarkten in Azië gingen vrijdag al omlaag en ook de openingsindicatie voor Wall Street is negatief.
Olie noteerde in het rood. De prijzen daalden nadat een rapport van energie-agentschap IEA verscheen waaruit bleek dat de mondiale olievoorraden in juli wederom zijn toegenomen, ondanks pogingen van OPEC om de productie te verlagen. De verwachting van het IEA dat de vraag naar olie dit jaar sterker groeit, kon dit niet compenseren. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 48,27 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,5 procent lager bewoog op 51,63 dollar.
De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1755. Valutahandelaren zijn met name in afwachting van het Amerikaanse inflatierapport dat halverwege de middag verschijnt. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1755 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1777 op de borden.
Op macro-economisch vlak was er vrijdagochtend aandacht voor inflatiecijfers uit de vier grootste economieën in de eurozone, namelijk Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Veelal stabiliseerde de inflatie ontwikkeling zich in juli in deze landen. In Duitsland trok de inflatie iets aan ten opzichte van juli, van 1,6 naar 1,7 procent. Inflatiecijfers voor de eurozone als geheel verschijnen volgende week.
11 augustus 2017 - (ABM FN-Dow Jones) De mondiale olievoorraden zijn in juli wederom toegenomen, ondanks pogingen van oliekartel OPEC om de productie te verlagen. Dit bleek vrijdag uit een rapport van energie-agentschap IEA.
Het is de derde maand op rij dat de olievoorraden toenemen. Een...