13 juli 2016 - Wall Street is woensdag dicht bij huis gebleven, met beleggers die wat gas terugnamen na de recente rally.
De Dow Jones index en de S&P 500 zetten weliswaar nieuwe recordniveaus neer, maar er was in het algemeen sprake van een adempauze voordat het kwartaalcijferseizoen echt losbarst.
De Dow Jones index eindigde 0,1 procent hoger op 18.372,12 punten, de S&P 500 sloot fractioneel hoger op 2.152,43 punten en de Nasdaq leverde 0,3 procent in op 5.005,73 punten.
Volgens handelaar Larry Weiss van Instinet kunnen de indexen alleen maar verder omhoog als blijkt dat de winstcijfers van bedrijven verbeterd zijn. Dat terwijl voor het vijfde kwartaal op rij gemiddeld een daling wordt verwacht, volgens data van FactSet.
"De geluiden die we horen zijn dat beleggers vooral bang zijn niet voldoende rendement te behalen aan Amerikaanse aandelen. Er zijn niet veel beleggers die momenteel long willen gaan", aldus de marktvorser.
Vermogensbeheerder Thomas Wilson van Brinker Capital was verrast door het snelle herstel van de Amerikaanse aandelenmarkten na de Brexit.
Het Beige Book van de Federal Reserve dat woensdagavond verscheen, bevatte weinig verrassingen. De Amerikaanse economie groeit nog altijd gematigd, bleek uit de verslaglegging van de twaalf districten.
De olieprijs is woensdag gedaald, onder druk van Amerikaanse overheidscijfers waaruit bleek dat de olievoorraden in de Verenigde Staten op een recordniveau staan.
De augustusfuture voor een vat ruwe olie daalde aan de Nymex 4,4 procent, of 2,05 dollar, tot 44,75 dollar. Dat was het laagste niveau in twee maanden. Brent met levering september werd ook ruim 4 procent goedkoper.
Woensdag kwam de Amerikaanse Energy Information Administration met tegenvallende cijfers over de olievoorraden in de Verenigde Staten. Die daalden vorige week met ruim 2,5 miljoen vaten maar dat was minder dan verwacht. De totale commerciële voorraden van olie en raffinageproducten stegen vorige week tot bijna 1,4 miljard en dat is een recordniveau, volgens de EIA.
Op macro-economisch vlak werd vandaag bekend dat de importprijzen in juni met 0,2 procent zijn gestegen. Het tekort op de Amerikaanse begroting steeg in juni op jaarbasis met bijna 21 procent tot 523 miljard dollar, waarmee het hoogste tekort in bijna twee jaar werd gemarkeerd.
De euro noteerde rond het slot in New York ten opzichte van de dollar op 1,1105, terwijl het Britse pond tegenover de greenback 1,3155 waard was.
Zilver steeg woensdag tot rond het hoogste niveau in twee jaar, op 20.413 dollar per ounce, terwijl voor goud ongeveer een half procent meer werd betaald op ruim 1.343 dollar per ounce.