zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

i30 Fastback maakt Hyundai i30-familie compleet

 

13 juli 2017 - Hyundai laat zijn eigen langgekoesterde wens, de eerder vandaag gepresenteerde i30 N, een beetje ondersneeuwen door vrijwel tegelijk de nieuwe i30 Fastback voor te stellen. Maar hé, nu is de ganse i30-familie wel prompt compleet en op volle kracht.

Bij Hyundai hebben ze kennelijk nog nooit gehoord van 'spreid je winkansen'. Want in het kielzog van de langverwachte en eindelijk onthulde i30 N laat het merk ons ook kennismaken met de i30 Fastback. Twee vliegen in één klap (lees: op dezelfde dag) dus. Al is de Fastback natuurlijk een heel ander type auto dan de snelle i30 N.



Vijfdeurs-coupé
Afijn, met de i30 Fastback voegt Hyundai een derde loot toe aan i30-stam die al bestond uit de vijfdeurs i30 en i30 Wagon. Een driedeurs i30 is er niet en daar zijn ook geen plannen voor. Evenmin voor een 'i30 Coupé'. Alhoewel, de Zuid-Koreanen hebben flink hun best gedaan dat designconcept stilletjes toe te passen op de Fastback. Kijk maar eens hoe vloeiend en sterk de daklijn naar achteren en beneden loopt. Pas bij de geïntegreerde achterklepspoiler stopt 'ie.Zelf spreekt Hyundai dan ook van de 'eerste vijfdeurs-coupé in z'n klasse'. Daar zit enige kern van waarheid in, want soortgelijke auto's als de Audi A3 Limousine en Mercedes CLA beschikken namelijk niet over een grote achterklep die scharniert bij het dak zoals dat wel het geval is bij de i30 Fastback. De kofferbak is daardoor een stuk toegangelijker.

Langer en lager
In vergelijk met de i30 Hatchback is de Fastback 115 millimeter langer en 30 millimeter lager. De wielbasis is met 2,65 meter echter gelijk, want doet vermoeden dat er aan zitruimte niet is gewonnen. De extra koetslengte van de i30 Fastback zorgt mogelijk wel voor extra opbergruimte, echter Hyundai heeft zich nog niet uitgelaten over de hoeveelheid liters. Liever stipt het merk aan dat de wielophanging van de Fastback 15 procent stijver is gemaakt ten opzichte van de Hatchback. Meer rijdynamiek en een scherper stuurgedrag zou het gevolg daarvan zijn.

Motoren
Op het motorpalet prijken in eerste instantie twee geblazen benzines. Het gaat om de 1.0 liter T-GDI-driecilinder met 120 pk en een 1.4-viercilinder, goed voor 140 pk. Het gemiddelde brandstofverbruik van deze motoren ligt op 5,0 l/100 km in het geval van de manuele versies. Een DCT-automaat met dubbele koppeling is optioneel voor de één-punt-vier. En dieselen? Ook dat zal mogelijk zijn, maar pas later. De keuze bestaat dan uit een 1.6 CRDi met 110 of 136 pk, beide leverbaar met een handgeschakelde 6-bak of de 7-traps DCT.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV Coupé
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10