22 september 2014 - Herinner je het merk nog? Het is een klein bedrijf uit Overdinkel, Overijssel. Hier is ruim tien jaar geleden Frank van Rouendal Silvermine begonnen om zijn droom van een tweezitter voor het circuit werkelijkheid te laten worden.
Waar we in mei nog niet veel konden berichten, zijn nu meer details bekend geworden. Naast verdere specificaties zijn er officiële computerschetsen van het ontworpen exterieur welke eerder nog niet bekend was. Hierop kunnen we zien dat de 11SR gericht is om snel en behendig over het te circuit te rijden. Om dit te bewerkstelligen is de koets opgetrokken uit carbon en is er weinig luxe aanwezig. Wanneer je jezelf in een van de twee kuipstoelen met een zespunts gordel laat zakken vind je weinig om je heen. Bijna alles is aluminium plaatwerk en alleen de benodigde versnellingspook, pedalen, stuur en display zijn te vinden. Enkel gefocust op puur rijden.
Richtlijnen voor snelheid Toen van Rouendal zich had voorgenomen om een circuitauto te ontwikkelen had hij hier vier punten voor. Het moest een tweezits auto met middenmotor zijn welke door een laag gewicht een optimale pk-gewichtsverhouding zou hebben. Daarnaast wou hij niet te veel poespas en richtte zich meer op mechanische grip in plaats van aerodynamica. Qua uiterlijk streefde hij naar een industriële look met hoogwaardige materialen. Op de renders kunnen we zien dat zijn punten zijn verwerkt in het uiteindelijk product. Echter is niet te zien hoe de pk-gewichtsverhouding is, maar door de bekende specificaties kunnen we vertellen dat de geblazen drieliter zescilinder welke 325 pk levert de 11SR van de nodige power voorziet. Het gewicht is nog niet bekend, maar uitgaande van de afbeeldingen durven we je te verzekeren dat de Nederlandse tracktoy snel zal zijn. Om kostbare seconden van de rondetijden af te snoepen is er een sequentiële zesbak aanwezig waardoor het schakelen nog sneller gaat.
Ingedamd Voor wie de Silvermine 11SR ook op de openbare weg wil rijden is er nog een tweede versie beschikbaar. Deze heeft ondanks hetzelfde blok 100 pk minder en staat 50 mm hoger voor meer bodemvrijheid. De ophanging hiervan is soepeler afgesteld en de sequentiële zesbak is vervangen door een normale handgeschakelde transmissie met vijf versnellingen. Voor het makkelijker in- en uitstappen is de zespunts gordel eruit gehaald en een vierpunts er voor in de plek gezet.
Gelimiteerd Doordat Silvermine een klein bedrijf is zal de 11SR niet in massaproductie gaan. Er zullen maximaal vijf auto's van hetzelfde model worden gebouwd, daarna vinden er wat aanpassingen plaats zodat de exclusiviteit behouden blijft. Als je erover denkt om de Nederlandse circuitauto aan te schaffen moet je wel geduld hebben. De geschatte levertijd is zes maanden. Het bedrijf streeft ernaar om in 2015 een tastbaar exemplaar klaar te hebben staan. Een richtprijs of eerste verkoopdatum zijn niet nog bekend gemaakt.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.