zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
autonieuws
 

Fiat 500L in detail

 

5 juli 2012 - De marktintroductie van de Fiat 500L staat voor de deur, tijd dus voor meer informatie over deze Italiaanse MPV. De 500L zal geďntroduceerd worden met drie motoren en de nieuwe Uconnect-gebruikersinterface.

Vijf jaar na de introductie van de succesvolle Fiat 500 vinden ze in Italië de tijd rijp voor een MPV op dezelfde basis. De 500L wordt gepresenteerd als een combinatie van een (kleine) SUV en MPV, gericht op het moderne gezin. Qua afmetingen voldoet het nieuwe model volgens Fiat volledig aan de eisen van de hedendaagse automobilist om enerzijds praktische ruimte te bieden en anderzijds een eenvoudige handelbaarheid tijdens bijvoorbeeld (druk) stadsverkeer.





Large
Bij een MPV is het natuurlijk belangrijk om zo voordelig mogelijk met de beschikbare binnenruimte om te springen en Fiat heeft daarop ingespeeld met een interieur dat naar eigen zeggen op 1.500 verschillende manieren kan worden ingedeeld. Met een lengte van 4,14 meter is de 500L slechts 7 centimeter langer dan de Punto maar biedt hij wel ruimte voor 5 personen plus hun bagage. De ‘L’ staat dan ook voor Large, Light en Loft, zaken die volgens Fiat allen toepasbaar zijn op de 500L. De bagageruimte is in zijn standaardconfiguratie 400 liter groot en dat doen maar weinig concurrenten hem na. Bovendien is de kofferruimte uitgerust met het zogeheten systeem Cargo Magic Space dat een scheiding in de ruimte aan kan brengen. Zo kan je bijvoorbeeld je rugtas gescheiden houden van die vieze wandelschoenen.

Light
De aandrijving van de 500L geschiedt door drie verschillende motoren. De belangrijkste is de bekroonde Turbo-TwinAir. Dankzij de nieuwe MultiAir 2-technologie produceert het 900 cc metende blok 105 pk en 145 Nm terwijl de auto met 4,8 l/100 km en 112 gram CO2/km tot 2015 verzekerd is van 20% bijtelling. Met de tweecilinder, die voorzien is van nieuwe technieken om trillingen tegen te gaan, neemt de spurt naar 100 km/h 12,3 seconden in beslag en is de topsnelheid vastgesteld op 180 km/h. Naast de TwinAir is er ook nog een 95 pk sterke 1.4 liter met een opgegeven gemiddeld verbruik van 6,2 l/100 km. En voor de dieselliefhebbers wordt de 85 pk metende 1.3 MultiJeft II-motor in het vooronder van de 500L gehangen. Het verbruik daarvan zou uitkomen op 4,2 l/100 km.

Loft
Om van de binnenzijde van de 500L een aangename verblijfplaats te maken is het nieuwe Uconnect-systeem ontwikkeld. Dit 5 inch touchscreen vormt de bediening voor zowel radio, telefoon, iPod als navigatie. In de toekomst wordt het ook mogelijk om apps voor sociale netwerken als Facebook en Twitter op Uconnect te installeren. Verder bevat de optielijst een scala aan accessoires om de 500L te personaliseren. Zo is er keus uit 11 lakkleuren, drie kleuren voor het dak, drie kleuren voor de velgen en vier uitrustingsniveaus. De nieuwe Fiat 500L staat vanaf november in de showroom, prijzen volgen pas kort voor die tijd. Meer weten? Lees dan onze uitgebreide rij-impressie die binnenkort op Autowereld is te vinden.

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
 Doorsturen   Reageer

 

Laatste autonieuws

  Mercedes-AMG EQS 53 is een olifant. Maar wel een snelle olifant.
  Skoda voert druk op Volkswagen op met Enyaq iV CoupĂ©
  Dit is de volledige elektrische Mercedes EQE! Denken we ...
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10