zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
artikelen
 

Anderen managen lukt, maar mijzelf niet. Wat te doen?

Door: Asha Kalijan

"Over mijn carrière heb ik niet te klagen. Wat wel aandacht vraagt is dat ik ik heel betrokken ben bij vragen en mogelijkheden van mijn medewerkers. Ik doe wat ik doe met veel verantwoordelijkheidsgevoel, maar als het om mezelf gaat vind ik het lastig om de juiste keuzes te maken. Het valt me op dat ik me vaak terugtrek uit situaties. Ik wil een stap verder zetten, echter de richting is mij onbekend. Wat te doen?"

 Lees verder...   Reageer

Negen stellingen om projecten niet meer te verprutsen

Door: Bart Flos

Sinds 1990 zijn onze computers meer dan 4000 keer zo snel geworden en naderen onze methodieken aan perfectie. Toch mislukt nog steeds tweederde van alle projecten, groot en klein, altijd en overal. Wat is hier aan de hand?

 Lees verder...   Reageer

Hoe behoud ik mijn gezag over sterke persoonlijkheden?

Door: Asha Kalijan

"Als manager van een club professionals, merk ik dat er best veel overtuigingskracht nodig is om hen in het gareel te houden. Het zijn sterke persoonlijkheden die nogal wat eisen. Ik probeer daaraan te voldoen, maar ga daarin soms mezelf voorbij. En ik ben de manager. Hoe vergroot ik mijn gezag en ga ik om met eisen van anderen?"

 Lees verder...   1 reactie

Netwerken: vlooien en gevlooid worden!

Door: Phil H. Kleingeld

‘Netwerken’ of hoe je dan ook het gehele proces wilt noemen om je groep in stand houden en daarvan zelf ook beter te worden, is geen activiteit maar een karaktertrekje dat evolutionair bij ons is meegebakken. Dit proces is overigens niet tot de homo sapiëns beperkt; dieren zijn ook natuurlijke netwerkers. Gaat u maar eens in de dierentuin een groep apen bekijken om hun manier van netwerken in actie zien; ze vlooien elkaar!

 Lees verder...   Reageer

Ben ik een stress Type A?

Door: Asha Kalijan

"Ik vermoed dat ik gevoelig ben voor stress. Het komt altijd voor dat ik me te druk maak over wat er moet gebeuren. Ik maak me vooraf al heel druk, besteed veel tijd een taken of een overleg, bereid alles zorgvuldig voor en dan pas ben ik gerust en denk ik dat het goed is. Achteraf ben ik vaak uitgeput. Collega’s doen het heel anders. Hoe ga ik om met mijn stressgedrag? En ben ik een stress Type A?"

 Lees verder...   Reageer

Zes tips voor een gelikte presentatie

Door: Pieter Frijters

Er zijn tienduizenden ondernemers en managers die het liefst iedere speech uit de weg gaan. Heel begrijpelijk, omdat iedereen kijkt en luistert en niemand wil afgaan. U kunt uw publiek moeilijk vragen om het nog een keer over te doen. Maar hoe krijgt u de smaak te pakken en geeft presenteren u uiteindelijk een kick? Pieter Frijters geeft drie tips.

 Lees verder...   1 reactie

Ik hoor er niet helemaal bij in het MT. Wat te doen?

Door: Asha Kalijan

"In ons management team mis ik volgens mij signalen die nodig zijn om er net helemaal bij te horen. Ik merk dat ik niet geheel overkom en soms zit ik met mijn conclusies niet op één lijn met de rest. Mijn macht is beperkt. Het is vrij frustrerend en beslissingen die ik verwacht nemen tijd in beslag. Hoe ga ik hiermee om?"

 Lees verder...   Reageer
 

Bereik grote resultaten door korte gerichte aandacht

Door: Frank van Marwijk

Herkent u dit fenomeen? U moet een grote, belangrijke maar vervelende klus doen. U stelt het uit en gaat in plaats daarvan allerlei kleine, onbelangrijke klussen doen: een mailtje beantwoorden, koffie halen of iets anders triviaals. De oplossing voor dit probleem is volgens Frank van Marwijk heel eenvoudig: gewoon tóch aan die lastige klus beginnen. U zult merken dat het werkt.

 Lees verder...   Reageer

Hoe om te gaan met een groep van 'ja, maar. . . ' medewerkers?

Door: Asha Kalijan

"Ik heb een aantal veeleisende medewerkers. Ze zijn kritisch en werken vanuit wantrouwen. Ze beïnvloeden elkaar en hebben altijd een ‘ ja, maar’ klaar. Dat is helemaal niet onze cultuur. Ik doe wat ik kan, maar zonder resultaat.  Gesprekken hou ik zo professioneel mogelijk, al doen ze aan de oppervlakte hun best om gezellig over te komen. Leuk is anders. Hoe kan ik de relatie met hen verbeteren en mijzelf gemotiveerd houden?"

 Lees verder...   3 reacties

Verandering. Ja, maar. . .

Door: Peter Siks

Hoe krijgt u uw medewerkers (of leidinggevende!) mee in een verandering? De meeste mensen zullen in eerste instantie reageren in de ‘Ja, maar… modus’.

 Lees verder...   Reageer

Ik heb een autoriteitsprobleem. Wat te doen?

Door: Asha Kalijan

"Mij wordt wel eens verweten dat ik niemand boven mij wil hebben als teamleider. Nu ben ik wel iemand die graag gelijkwaardig samenwerkt en niet altijd begrijpt waarom een ander het voor het zeggen heeft en een besluit niet nader wil toelichten of daarop wil terugkomen. Ik merk dat ik daardoor niet altijd alle informatie krijg van mijn superieuren. Wat te doen?"

 Lees verder...   Reageer

Een medewerker interpreteert opdrachten verkeerd. Doe ik iets fout?

Door: Asha Kalijan

"Ik heb een medewerker met veel potentieel, maar die volgt opdrachten niet goed op. Altijd is daar de opmerking: "Geen probleem, dit heb ik al eens eerder gedaan". En vervolgens komt hij met een eigen interpretatie van het geheel. Ik vraag me af of hij wel flexibel genoeg is om ideeën van anderen te vertalen. Nu weet ik niet of ik niet goed leiding geef. Dat ervaar ik als frustrerend, zeker omdat mijn collega’s altijd heel zeker zijn van hun aanpak."

 Lees verder...   Reageer

Vergroot uw succes door te doen alsof

Door: Frank van Marwijk

Droomt u ervan om een belangrijke deal binnen te halen, een spetterende presentatie te geven of een briljante organisatieverandering aan te sturen? Acht u het voor mogelijk dat u hier binnenkort uitvoering aan geeft? Als u er aan twijfelt of dit gaat lukken, is het verstandig om in ieder geval te doen alsof u deze successen nu al bereikt hebt.

 Lees verder...   4 reacties

Hoe ga ik om met vriendjespolitiek?

Door: Asha Kalijan

"De onderlinge betrokkenheid in het managementteam is erg groot. Ik als operationeel manager wordt echter niet goed geïnformeerd en beslissingen van het MT zijn top-down, niet consequent en zeker niet altijd in het belang van de medewerkers. Ondertussen groeit de hiërarchie, de werksfeer verslechtert en er is sprake van een vriendjespolitiek en een 'wij-zij-cultuur'. Hoe ga ik met deze situatie om?"

 Lees verder...   Reageer

< vorige 28 29 30 31 122 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10