zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
weblog
 

Twitter: Waarom zou ik je volgen?

Door: Michel Hoetmer,   19-10-2010,   16:02 uur
 

Het is een vraag die regelmatig in me opkomt wanneer zich nieuwe volgers voor Twitter melden. Noem me meneer 'kieskeurig', maar ik volg niet iedereen automatisch terug. Dat heeft enerzijds te maken met mijn tamelijk beperkte hersencapaciteit en dito opnamevermogen en anderzijds bij wat die ander te bieden heeft. Kortom: het moet allemaal een beetje zinvol zijn en te behappen voor mijn arme brein.

Ik weet niet hoe het u vergaat, maar als iemand zich als volger aanmeldt, vind ik het - om in Facebookjargon te spreken - natuurlijk leuk. Vervolgens kijk ik altijd eventjes op de site van de ander. Tja... en dan lees ik bijvoorbeeld de volgende cijfertjes:



- Volgt: 1459
- Wordt gevolgd door: 228
- En dan de klap op de vuurpijl: 0 Tweets.

Waarom zou ik iemand volgen die niets doet op Twitter? Ik verbaas me over het grote aantal volgers. Wat weten zij, dat ik niet weet? Er is toch niets om te volgen? Of mis ik hier iets?

Linken met meneer of mevrouw geheimzinnig?
Er is ook nog een andere categorie Twitteraars. Ik noem ze gemakshalve de 'buitencategorie', met de nadruk op 'buiten'. Ik surf weer eventjes snel naar de site van een nieuwe fan en daar merk ik dat de deur hermetisch op slot zit. Het enige wat ik zie is 'this person has protected their Tweets'. Ik wrijf me eventjes in de ogen: Twitter is toch een open forum?

Nu vind er eventjes gespannen topoverleg plaats in mijn hersenpan. Moet ik een speciaal verzoek indienen? Ga ik dan door een ballotagecommissie? Is het niet een beetje genant als ze me afwijzen? 

En stel nu eens: ik doe het en er wordt positief gereageerd. Dan kan ik eindelijk zien waarvoor ik me heb aangemeld. Volgende veronderstelling: stel dat het me niet bevalt wat ik zie. Moet ik me dan weer net zo hard afmelden? Dan ben ik de boeman. 

In dergelijke gevallen kies ik, slappeling die ik ben, altijd voor de weg van de minste weerstand: niets doen. Weg netwerkkans. Dus blijf ik maar gewoon in m'n eentje tetteren, o sorry Tweeten.

Gerelateerde artikelen/blogs:
- Twitter: zinloos gebabbel?
- Sociaal netwerken: stop er toch mee!
- Helemaal gek van sociale media

 
 Doorsturen    Reageer

 
 
 
Over de auteur:

Michel Hoetmer helpt ondernemers en verkopers nieuwe klanten te werven en meer te verkopen via praktische verkooptrainingen. Wilt u wekelijks praktische verkooptips ontvangen? Meld uzelf aan voor de gratis verkooptips van SalesQuest. 

Michel publiceerde de volgende boeken:

- Maak van de telefoon je vriend
Omgaan met bezwaren en tegenwerpingen
Sluit de deal!
Slim onderhandelen over prijzen

U kunt Michel ook volgen via Twitter of LinkedIn of Facebook.

 

Laatste weblogs

  Hoeveel burn-out fabrieken zijn er nog in ons land?
  Het rationeel discours
  Tegen de haren instrijken
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
 
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10